چرا در اروپا همچنان تلفات کرونایی، سیر صعودی دارد؟
در روزهای گذشته روزنامه واشنگتن پست طی گزارشی ادعا کرده که ویروس اومیکرون تا هفته آینده به سویه قالب در سراسر اروپا در میآید.
به گزارش
گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، آخرین آمارها از اروپا نشان میدهد در هفتههای اخیر آمار مرگ و میر و ابتلا به ویروس کووید ۱۹ افزایش زیادی پیدا کرده است. به طوری که کشورهایی نظیر دانمارک، فرانسه اسکاتلند و آلمان این روزها بار دیگر قوانین فاصلهگذاری اجتماعی را در شهرهای خود اعمال کردهاند. این در حالی است که واکسیناسیون در اروپا پیش از کشورهای دیگر آغاز شد. حال سوالی که مطرح میشود این است که چرا در اروپا که آمار واکسیناسیون بالایی دارد همچنان فوتیهای ناشی از ویروس کرونا سیر صعودی دارد؟
در روزهای گذشته روزنامه واشنگتن پست طی گزارشی ادعا کرده که ویروس اومیکرون تا هفته آینده به سویه قالب در سراسر اروپا در میآید. طبق این گزارش و بر اساس مدلسازی «موسسه سنجش و ارزیابی سلامت» در اروپا، تعداد تلفات در ۵۳ کشور اروپا از مرز ۱.۵ میلیون نفر عبور کرده و ویروس کرونا اکنون عامل اصلی مرگ و میر تلقی میشود. این مسئله قطعا با آمدن سویه جدید ویروس کرونا یعنی اومیکرون تشدید خواهد شد.
اما اینکه چرا اروپا همچنان آمار مبتلایان و فوتیها سیر صعودی دارد دلایلی متعددی برایش بیان شده است. اول اینکه سازمان بهداشت جهانی معتقد است تشخیص دقیق افراد مبتلا به کرونا و ثبت رسمی آن، در ارزیابی میزان ابتلا و فوتیها نقش بازری دارد. در نتیجه کشورهایی که آمار دقیقتری دارند نسبت به سایر کشورها همواره نمودار صعودیتری داشته باشند.
یکی دیگر از عواملی که باعث بالا رفتن این مرگ و میرها و تعداد بستریهای ناشی از کرونا در اروپا شده است؛ بالا بودن میانگین سنی این کشورهاست. ایتالیا آلمان و دانمارک از جمله کشورهایی هستند که جمعیت سالمند آنها بالا است. اپیدمیولوژیستها بر این باورند که با افزایش سن، احتمال ابتلا به شرایطی که موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود افزایش پیدا میکند و این موضوع فرد را برای ابتلا به بیماریهای نظیر کووید ۱۹ به مراتب مستعد میکند.
این روزها اغلب کشورهای اروپایی نسبت به خطر موج جدید کووید ۱۹ به مردم هشدار دادهاند و از مردم خود خواستهاند تا در دورهمیهای آخر سال احتیاط را بیشتر رعایت کنند، دوز سوم واکسن را در اولویت قرار دهند و نسبت به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و ماسک زدن جدیت بیشتری به خرج دهند.
کرونا تمام نشدنیاست!
برخی اپیدمیولوژیستها بر این باورند که کووید ۱۹ تمام ناشدنیست و حتی با وجود واکسیناسیون این ویروس خود را به روزرسانی میکند و مدام جهش پیدا میکند نمونه آن را میتوان ویروس کرونای دلتا یا اومیکرون دید. علاوه بر سویههای جدید، کاهش ایمنی بدن در طول زمان به عنوان ۲ علت اصلی شیوع مجدد کوود ۱۹ در اروپا مطرح شده است.
موضوع دیگر ممکن است باعث افزایش مرگومیر کروناییها در کشورهای مخنلف اروپایی شده باشد؛ تراکم تعداد افراد در یک منطقه است که نیاز به مراقبت پزشکی دارند. چرا که وجود تعداد زیادی بیمار در یک منطقه ممکن است نظام پزشکی منطقه را مختل و ناکارآمد کند و باعث رشد تصاعدی این بیماری در سطح منطقه شود.
ناگفته نماند تجربه نشان داده که وضعیت کرونا با شیوع سویههای جدید این ویروس متغیر است. مثلا سویه الفا در انگلیس با سرعت بیشتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی شایع شد، اما در خصوص سویه دلتا درست عکس این اتفاق رخ داد.
این در حالیست که ویروسهای تنفسی شایع و کشنده مانند آنفلوآنزا و ویروس سینسیشیال تنفسی در نبود پروتکلهای بهداشتی یک تهدید جدی بشمار میروند.
این تحلیلها نشان میدهد که حتی با وجود پوشش گسترده واکسیناسیون، کشورها باز هم میتوانند موج از ابتلا و مرگ و میر کرونایی را تجربه کنند.
این روزها اغلب کشورهای اروپایی نسبت به خطر موج جدید کووید ۱۹ به مردم هشدار دادهاند و از مردم خود خواستهاند تا در دورهمیهای آخر سال احتیاط را بیشتر رعایت کنند، دوز سوم واکسن را در اولویت قرار دهند و نسبت به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و ماسک زدن جدیت بیشتری به خرج دهند.