پخش زنده
امروز: -
خشت های «خانه ی هلال»، از جنس مردم است و درونِ آن، جایی است برای خدمت به خلق خدا.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ «ای کاش این خدمات رایگانِ پزشکی، آن هم در شرایط سخت و صعب اقتصادیِ کنونی ادامه پیدا کند.» این صحبتهای مرد میانسالی از اهالی دهسرخ است که خدماتِ چند روزهی کاروانِ سلامتِ جمعیتِ هلال احمرِ شهرستانِ مبارکه را که این بار مهمان دهسرخیها شده است، ستایش میکند.
دهسرخ ، از توابع بخش گرکن جنوبی شهرستان مبارکه در استان اصفهان است که مردمش به دو زبان ترکی و فارسی صحبت میکنند و شغل اصلی اهالی دهسرخ بهطور سنتی، دامداری و کشاورزی بوده است.
در این روز و روزگار که شاید هزینه نان، باعث چشم پوشی خانوارها از هزینه درمان شود، هستند مردمانی که در اندیشه کمک به مردمانشان، مردمک دیده شان را به این سو و آن سو میچرخانند و عطر خدمت را در هر جا که بتوانند، میپراکنند.
درست مثل کاروان سلامت جمعیت هلال احمر شهرستان مبارکه که این بار در دهسرخ رحل اقامت افکنده تا در حد تاب و توان، فرش خدمت را زیر پای اهالی این شهر بگسترد. کاروانی داوطلبانه که در فکرِ خدمت به خلق خدا، به خلق خدا، خدمات پزشکی رایگان ارائه میدهد.
خدمت در قالب خانه هلال
هلال احمر شهرستان مبارکه، این خدمات بهداشتی و درمانی را در قالب «خانه هلال» به مردم ارائه میدهد.
مسئول کاروان سلامت شهرستان مبارکه میگوید: این کاروان را پزشکان و پیراپزشکانی در تخصصهای عمومی، دندان پزشکی، روانشناسی و کمکهای اولیه تشکیل میدهند.
خانم عبدی میافزاید: به کمک عوامل شبکه و بهداشت درمان شهرستان نیز واکسیناسیون کرونا به شهروندان تزریق شد.
دکتر ندا محمد صالحی، یکی از اعضای این کاروان از تاثیرات معنوی و روحانیِ این گونه کارها سخن میگوید و میافزاید: «تمام تلاش ما این بوده که تمام خدماتی که در مطبها به مردم داده میشود، در همان حد و کیفیت به مردمِ اینجا ارائه شود. این گونه کارها، تاثیر زیادی در زندگی شخصی ما میگذارد. به طوری که خدا را در لحظاتی که به بن بست میخوریم، حس میکنیم و متوجه میشویم که دعایی در پشتِ سرِ ما قرار دارد.»
و چه حس زیبایی است که بدانی زرهی از دعا در دنیا و عقبی، تو را در مسیرهای پر پیچ و خطر حفظ و حمایت میکند و میتوانی با انفاسِ قدسیِ کسانی که شاید اصلا نشناسی شان، اما روزی به واسطه کمک به آنها، دعایشان را به جان خریده ای، از گردنههای وحشتناک و دهشتناک عبور کنی.
همچنان که یکی دیگر از اعضای این کاروان اشاره میکند، هدف این گروه، ارتقای سطح آموزش در مناطق کمتر برخوردار است.
هدف اولیهی اینان، مورد توجه قرار دادنِ کودکان ۶ تا ۱۴ سال و بعدتر و در ابعاد گسترده تر، تمام مردم منطقه است. این گونه خدمات، رضایت مردم را هم در پی داشته؛ مثلا خانم جوانی میگوید: حضور کاروان سلامت در مناطق کمتر برخوردار کار خداپسندانهای است که امیدواریم ادامه پیدا کند.
یا بانوی دیگر ده سرخی با دعای خدا خیرشان بدهد، میگوید: چون که از مرکز شهرستان دوریم، به اینجا آمده اند تا خدماتی را به رایگان ارائه کنند.
این کاروان، تنها یکی از گروههای خدمات رسانِ جمعیت هلال احمر است؛ به گفته لطف الله ابوطالبی، رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان مبارکه، شهرستان مبارکه دارای ۲۵ خانه هلال شهری و روستایی است که از این تعداد، ۱۹ خانه به شکل روستایی و ۶ مرکز هم به شکل شهری احداث شده است.
سال گذشته، نخستین خانه هلال شهرستان مبارکه در محل دهیاری روستای دستگرد مهراوران با حضور معاون پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور افتتاح و برای تجهیز آن، ۱۰۰ میلیون تومان هزینه شده بود.
چند خانه هلال در اصفهان ساخته شده؟
درباره کم و کیف خانههای هلال با معاون امور داوطلبان جمعیت هلال احمر استان اصفهان هم سخن میشوم. محمدنوید متقی به احداث حدود ۳۶۰ خانه هلال در استان اشاره میکند و میگوید: بیشترین خانههای هلال استان را شهرستانهای اصفهان، فلاورجان و مبارکه دارند.
وی که دبیر کارگروه تخصصی خانههای هلال استان اصفهان هم هست، با بیان اینکه خانههای هلال، صد در صد داوطلبانه و مردمی است، ادامه میدهد: شهرداریها و دهیاری ها، با ارائه درخواست احداث خانه هلال به نزدیکترین مرکز هلال احمر شهرستانشان، میتوانند این خانهها را در مناطق خود ایجاد کنند.
سری به سایت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران میزنم. در آنجا، خانه هلال اینگونه تعریف شده است: مرکزی است با ساختار داوطلبی بدون نیروی انسانی رسمی، پیمانی یا قراردادی در سطح محلات شهرها و روستاها که توسط اعضا، داوطلبان، خیرین، نیکوکاران و واقفان اداره میشود.
همچنین، هدف از تأسیس خانههای هلال، تحقق شعار داوطلبمحوری و بهرهمندی از مشارکت افتخاری و داوطلبانه همه افراد متقاضی فعالیت در جمعیت هلالاحمر به منظور ارتقای فرهنگ داوطلبی، توجه به صلح و دوستی، کرامت انسانها در جامعه است که با ارائه آموزشهای امدادی و اصول و روشهای خدمات داوطلبانه به همگان بهویژه جوانان، جذب و سازماندهی اعضا جهت ارائه خدمات داوطلبی به نیازمندان در شرایط عادی و بحرانی در سطح محلات شهری و روستاها تشکیل خواهد شد.
خدمات رنگارنگ
از خانههای هلال، نه فقط خدمات بهداشتی و پزشکی که حتی فعالیتهای اجتماعی را میتوان انتظار داشت؛ مثلا، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه ناحیه یک شهرستان اصفهان در نشست مشترک مسئولان جمعیت هلالاحمر استان اصفهان و کمیته امداد این استان گفت: طرح ملی «یاس» با هدف کاهش و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی در حاشیه کلانشهرها و مراکز استانها در خانههای هلال احمر فعال خواهد شد.
حجت الاسلام اصغر توسلی افزود: مددجویان و افراد زیر پوشش کمیته امداد در این خانهها از آموزشهای لازم برخوردار، سازماندهی و بهکارگیری میشوند که میتوان از این فرصت در بحرانها و بلایای طبیعی نیز استفاده کرد.
محمدنوید متقی، دبیر کارگروه تخصصی خانههای هلال استان اصفهان میگوید: طرح خانههای هلال از نیمه دوم سال ۹۹ آغاز شده است و به گفته خانم عبدی، مسئول کاروان سلامت شهرستان مبارکه کاروان سلامت جمعیت هلال احمر شهرستان مبارکه، این کاروان در سفر به دهسرخ، به بیش از ۲۰۰ نفر از مردم این شهر خدمات رایگان ارائه کرده است؛ و اینها یعنی اینکه تأسیس خانههای هلال طرحی نوپاست و مسوولان مناطق مختلف با همکاری داوطلبان هلال احمر میتوانند آستین همت بالا بزنند و با تاسیس این مراکز، خدمات بیشتر و بهتر و برتری به مردم استان اصفهان در دورترین و کورترین نقاط ارائه دهند.
بنا بر اعلام خسرو رحمانی، معاون پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر کشور، تاکنون، ۱۴۷۰ خانه هلال در سطح محلات و روستاهای کشور تاسیس شده است. سیاست جدید جمعیت هلال احمر بر توسعه این خانهها است و در حال حاضر، حدود ۳۷ هزار روستا در سراسر کشور دارای شرایط تاسیس این خانهها هستند.
خانههای هلال بهترین عرصه تجلی کار داوطلبانه است و همه ما میتوانیم با هر توانمندی و تخصص و مهارتی در این زمینه خادم باشیم.
نویسنده:رسول قجاوند