پخش زنده
امروز: -
با حضور معاون پارلمانی رئیس جمهور همایش بزرگداشت علامه شهیدی در بروجرد برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز لرستان، سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی و امور مجلس رئیسجمهور امروز در این همایش دکتر شهیدی را فردی متفکر، اندیشمند، مورخ، مولف مترجم، مصحح، فرهنگ نویس و ابوشهید عنوان کرد و افزود: دکتر شهیدی فردی متواضع، با اخلاق و خوش رو و با جذبه بود که در جهت تعلیم و تربیت جوانان تلاش زیادی کرد.
دکتر حسینی با اشاره به ۲۷ آذر سالگرد شهادت دکتر مفتح شهید و سالروز وحدت حوزه و دانشگاه، دکتر شهیدی را فردی اندیشمند در زمینه حوزه و دانشگاه عنوان کرد و گفت: وی از محضر اساتیدی همچون آیت الله بروجردی و خویی در حوزه و دکتر فروزانفر در دانشگاه بهره برد.
این همایش در محورهای «غدیرشناسی در اندیشههای علامه شهیدی»، «امام علی (ع) شناسی در اندیشههای علامه شهیدی» و «نهجالبلاغهشناسی در اندیشههای علامه شهیدی» برگزار شد.
سیدجعفر شهیدی، فرزند سیدمحمد سجادی از دانشمندان و مفاخر بزرگ ادبی ایران در سال ۱۲۹۷ هجری شمسی در شهر بروجرد به دنیا آمد، وی دوران ابتدایی و اندکی از متوسطه را در این شهر و ادامه آن را در تهران به انجام رساند.
علامه شهیدی ابتدا به نام سجادی معروف بود که بعدها تغییر شهرت داده و با نام شهیدی در مراکز علمی و دانشگاهی شهرت پیدا کرد.
از تألیفات شهیدی میتوان به مهدویت و اسلام ۱۳۲۴، جنایات تاریخ، چراغ روشن در دنیای تاریک (یا زندگانی امام سجاد)، تصحیح براهینالعجم اثر مورخالدوله سپهر، ابوذر غفاری نخستین انقلابی اسلام، شیر زن کربلا اثر بنتالشاطی، انقلاب بزرگ اثر طه حسین، ترجمه نهج البلاغه ترجمات و محمد، خاتم پیامبران، مقاله از ولادت تا بعثت، محیط ادب، مجموعه سیگفتار اشاره کرد.
دریافت استادی افتخاری از دانشگاه پکن، ریاست افتخاری انجمن بینالمللی استادان زبان و ادبیات فارسی، استاد ممتازی از دانشگاه تهران، دریافت نشان درجه یک علمی از رئیس جمهوری در سال۱۳۷۴ از افتخارات علامه شهیدی است.
شهیدی در ۲۳ دی ۱۳۸۶ درگذشت.
مرحوم شهیدی سال ۱۳۷۴ منزل مسکونی اش را به شهرداری نارمک واگذار کرد و این خانه در همان سال به کتابخانه عمومی دکتر شهیدی تبدیل شد.