پخش زنده
امروز: -
شهردار تهران با بیان اینکه خود را مکلف به ساختن جامعه اسلامی میدانیم، گفت: تهران را به الگوی کلانشهر جهان اسلام تبدیل خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علیرضا زاکانی، شهردار تهران در سیزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی گفت: راه گذشته راه پرثمری است، اما به قدر کفایت و نیاز ثمربخش نبوده و باید با تحول در روح و کالبد شهرها شرایط را به سمتی ببریم که موجود جدیدی را خلق کنیم. باید شرایطی را ایجاد کنیم که امنیت و آسایش و آرامش در شهرها و روستاهاحاکم باشد. در گام دوم خود را مکلف به ساختن جامعه اسلامی میدانیم و در این مسیر نقش مدیریت یکپارچه شهر، حکمرانی شهری با مشارکت واحد مردم و نقش مردم سالاری دینی و به دست گیری امور و نقش نخبگان در این حرکت بزرگ برای ما بسیار مبارک خواهد بود.
او تاکید کرد: سعی ما در تهران این است که تهران را به الگوی کلانشهر جهان اسلام تبدیل کنیم. باید با تحول در روح و کالبد شهرها شرایط را به سمتی ببریم که موجود جدیدی را خلق کنیم. باید شرایطی را ایجاد کنیم که امنیت و آسایش و آرامش در شهرها و روستاهاحاکم باشد.
سیزدهمین جشنواره پژوهش و نوآوری در مدیریت شهری و روستایی ظهر امروز با حضور احمد وحیدی، وزیر کشور، مهدی جمالی نژاد، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها، علیرضا زاکانی شهردار تهران، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران و جمعی از مدیران شهری در شهرداری تهران برگزار شد.
کم توجهی به عنصر و جوهره فکری پژوهش مشکلات امروز شهرهاست
شهردار تهران گفت: اساس مشکلاتی که امروز شهرها با آن دست به گریبان هستند کم توجهی به عنصر و جوهره فکری پژوهش هاست.
علیرضا زاکانی در ادامه افزود: در آغاز گام دوم انقلاب اسلامی هستیم و عزت و قدرت چیزی است که در راستای دانایی و توانایی برای ما حاصل میشود.
وی گفت: بی تردید دانایی که مقدمه توانایی است با پژوهش، فکر و خلاقیت میسر خواهد بود. این افتخار ماست که در هفته پژوهش با دریافت ۲۰۲۹ اثر در ۱۶ موضوع و در قالب این جشنواره بتوانیم مسیری را دنبال کنیم که نتیجه آن گره گشایی از کار شهرهاست و افقهای پیش رو را در مسیر جنبههای متعالی هموار میکند.
شهردار تهران ادامه داد: هنگامیکه به گام دوم انقلاب توجه میکنیم نیاز به ساختن و الگو شدن را احساس میکنیم. جشنواره پژوهش و نوآوری سه محور اساسی برای شهرها در قالب مدیریت شهری، بازگشایی شهر در پساکرونا و رصد مدیریت شهری را در پایان سده اخیر مورد تاکید قرار میدهد. اگر انقلاب اسلامی در ابتدا به سرعت مورد توجه قرار گرفت امروز نیز نیازمند الگوهایی است که تحقق شعارهای انقلاب اسلامی را در عمل نمایان کند.
وی گفت: امروز نیازمند این هستیم که در شهرها و روستاها از ویژگیهای انقلاب اثرهای قابل رویت را به تصویر بکشیم که برای تحقق این مهم بحث اراده، عمل و گامهای بلند باید مد نظر قرار گیرد.
زاکانی با بیان اینکه اگر به راه صد ساله گذشته در جشنواره پژوهش و نوآوری توجه شود، باید سه عنصر عدلیه، نظمیه و بلدیه مورد توجه قرار گیرد، افزود: اگر ویژگی دوم این جشنواره که برای پس از اتمام شیوع جهانی کروناست مورد توجه قرار گیرد، حرکتهای جمعی و روح جمعی شهر در حقیقت مورد توجه قرار گرفته است و در گام دوم خود را مکلف به ساختن جامعه اسلامی میدانیم و در این مسیر نقش شهرها و مدیریت یکپارچه شهری و مشارکت مردم و نقش نخبگان در این حرکت بزرگ از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی ادامه داد: اساس مشکلاتی که امروز شهرها با آن دست به گریبان هستند کم توجهی به عنصر و جوهره فکری پژوهش هاست. در حقیقت امر علم و دانش و فکر ظرفیتی خلق میکند که میتوانیم از انباشت مسائل و مشکلات بکاهیم و امنیت، آسایش و رفاه و عدالت را در آینده به ارمغان بیاوریم.
شهردار تهران گفت: مدیر جهادی خود را جدا از فکر واندیشه نمیداند و مرتبا به آنها رجوع میکند. دستاوردهای درست اندیشهای را مورد استفاده قرار میدهد و با اراده دنبال میکند. این امر باعث میشود آینده خوبی محقق شود و این موضوعی است که امروز در سرلوحه مدیریت ما قرار گرفته است.
وی درباره آنچه که در گذشته مدیریت شهری در حوزههای مختلف اتفاق افتاده است نیز گفت:نسبت به گذشته زیاد حرف نمیزنم، هر کس که کار خوبی در گذشته انجام داده قدردان آن هستیم و این اقدامات را دنبال میکنیم و ضعفها را تکرار نخواهیم کرد تا آینده روشنی رقم بزنیم.