پخش زنده
امروز: -
آبادانیها و خرمشهریها رسیدگی به وضعیت سگهای ولگرد در شهر را از مسئولان مطالبه کردند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز آبادان؛ حیواناتی که آزادانه برای خود در شهر میچرخند و آزادی شهروندان را سلب کرده اند.
سگهای ولگردی که سال هاست بدون صاحب در همه جای شهر رها هستند و حتی بارها دیده شده با به وحشت انداختن اهالی تعدادی را گزیده اند!
زینب دختر بچه ۸ سالهای که دو سال پیش گلویش زیر تیغ جراحی رفت، کودک خردسالی که تصاویر آن در همه فضای مجازی پخش شد و بیش از ده سگ به او حمله کرده بودند و اگر عابری نمیرسید معلوم نبود چه میشد و دهها و صدها نفری که به قول خودشان از دیدن سگ وحشت دارند و خود را در خانه حبس کرده اند تنها نمونههایی از حیوان گزیدگی است که در این سالهای اخیر مردم را وادار کرده از مسئولان برای این ترک فعل آشکار گلایهمند باشند.
دکتر قربانی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان میگوید: تنها در شش ماه نخست امسال بیش از ۴۲۹ مورد حیوان گزیدگی ثبت شده است.
آیا وقت آن نرسیده که مسئولان این دو شهر مانند سایر شهرها از جولان این حیوانات جلوگیری کنند و برای آرامش بیشتر سگها و مردم فکری اساسی کنند؟
فرماندار آبادان در پاسخ به این سوال گفت: از سطح خیابان گزارشهایی داریم که گزارشهای جالبی نیست و باید حتماً شهرداری برنامهای برای کنترل سگها در شهر و روستا داشته باشد. چرا که سگهای ولگرد هم در شهر و هم در روستاها به مردم آسیب میرسانند و شهردار سریعا باید برای این مشکل اقدامی عملی را آغاز کند.
سید زین العابدین موسوی افزود: طبق قانون هر مشکلی یک متولی دارد، وقتی که این موضوع مطابق قانون به شهرداری و بهداشت ارجاع داده شد قاعدتاً این دو ارگان باید با هم این موضوع را پیگیری و حل کنند.
وی یادآور شد: پیشتر مصوب شده که شهرداری آبادان در یک مجموعه چند هکتاری همه سگهای ولگرد را جمع و عقیم سازی کند، اگر به این موضوع رسیدگی نشود راهی باقی نمیماند جز اینکه از طریق مراجع قضایی این مسئله را پیگیری کند.
پول نیست
شهردار آبادان، اما باز هم به سالهای گذشته باز میگردد و اینکه در سال ۹۷ نخستین سایت عقیم سازی خوزستان، در آبادان راهاندازی شد گفت: همان زمان هم اعلام شد که شهرداری آبادان نیاز به حمایت بقیه دستگاه اجرایی در آبادان دارد.
حسین حمید پور افزود: این سایت را با ۱۰۰ میلیون تومانِ منطقه آزاد اروند در آن زمان راه اندازی کردیم، وی این را از اهمیت موضوع میداند.
شهردار با اشاره به موفق نبودن طرح عقیم سازی سگها خاطر نشان کرد: افزون بر ۸ هزار قلاده سگ در شهر وجود دارد، برای هر قلاده سگ حدود یک میلیون تومان هزینه میشود، روند عقیم سازی آنها دو هفته زمان میبرد پس اگر بخواهیم با این پروسه ادامه بدهیم، تقریباً هر ماه حداکثر ۸۰ سگ عقیم شود پس این پروسه بسیارزمانبر است.
حمیدپور یادآور شد: با تولید مثل سالانه این سگها بی شک شکست خواهیم خورد.
راهکار چیست؟ نمیتوان دست روی دست گذاشت
وی میگوید: راهکار این است که منابع مالی مورد نیاز را تأمین کنند! تا عقیمسازی از ۸۰ سگ در ماه به ۲۰۰-۳۰۰ سگ در ماه برسد آن زمان میتواینم یک پروژه موفقی را در آبادان شاهد باشیم؟!
حالا سوال این است، آیا مشکل مردم شهر با زاد و ولد سگ هاست یا با خود آنها، وحشت حضور آنها و دندانهای تیز آنها؟
مسئول محیط زیست منطقه آزاد اروند در ۲۵ دی سال ۹۹ وعده داد تا ۲۰ روز پس از آن، زمینی را که برای جمع آوری سگها اختصاص داده آماده و در اختیار شهرداری قرار میدهد. حالا یک ماه دیگر یک سال از این وعده میگذرد و او میگوید: در سال ۹۷ و ۹۸ در جلسه شورای سلامت پیشنهاد داده شد که متولیان اصلی حل این معضل پیگیر این مسئله شود.
طبق قانون، شهرداری متولی موضوع جمع آوری سگهای ولگرد است، قرار شد زمینی به وسعت پنج هکتار توسط سازمان منطقه آزاد در اختیار شهرداری آبادان، خرمشهر و مینوشهر قرار گیرد و با مدیریت شهرداری آبادان که به عنوان نماینده تقبل مسئولیت کرد سگها را در آنجا جمع آوری وعقیم سازی کنند.
مهدی موسوی با بیان اینکه این زمین توسط معاون عمرانی منطقه آزاد اروند جانمایی شده گفت: امسال با توجه به شیوع کرونا نقطه نظرات تمام افراد و ادارات به سمت مبارزه با این بیماری در منطقه سوق یافت و تغییرات مدیریتی و همچنین دیگر چالشهای مالی باعث شد این موضوع به سرانجام نرسد.
وی با اشاره به اینکه در جلسه سال ۹۷-۹۸ پتروشیمی پالایشگاه نفت و گاز اروندان محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی آبادان و دیگر ادارات نهادها، سازمانهای حاضر در جلسه قبول مسئولیت کردن در کنار مدیریت شهرداری از پروژه عقیم سازی حمایت کنند.
اما حتی طرفداران حقوق حیوانات هم میگویند: رها بودن سگها در خیابانها با حقوق آنها در تضاد است چرا که گاهی آزار و اذیت و گرسنه ماندن سگها سبب حمله به دیگران میشود و باید حتما برای آنها جای مناسبی در نظر گرفته شود.
گرچه برخی منابع میگویند: تکثیر سگها به نفع کسانی است که از آنها سود میبرند چرا که از باب افزایش سگها پول بیشتری به جیب میزنند؟! گذشته از همه اینها
حالا مردم خواهان رسیدگی جدی مسئولان امر به این معضل مهم شهری شدند و میگویند: مشکلات را مسئولان باید حل کنند و برطرف کردن موانع در این مسیر بر عهده کسانی است که مسئولیت پذیرفته اند و نباید بی تدبیری و ناتوانی آنها دامن گیر مردم شود.