پخش زنده
امروز: -
رژیم صهیونیستی پس از سازش با امارات به هیچ یک از شروط ابوظبی از جمله موافقت با خرید جنگنده های اف 35 از امریکا عمل نکرد.
روز دوشنبه نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی با محمدبن زائد ولیعهد امارات در ابوظبی دیدار کرد. امارات و رژیم صهیونیستی در سپتامبر 2020 بر اساس طرح معامله قرن ترامپ رئیس جمهور سابق امریکا توافق سازش امضا کردند و قرار شد روابط دیپلماتیک دو طرف با مبادله سفیر آغاز شود.
ابوظبی برای رابطه با تل آویو شروطی چون جلوگیری ازالحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی و مخالفت نکردن رژیم اسراییل با خرید جنگنده های اف 35 از امریکا مطرح کرده بود. اکنون بیش از یک سال از عادی سازی روابط دو طرف گذشته اما هیچ یک از شروط امارات محقق نشده است و به نظر می رسد این شروط هرگز محقق نشود.
در مورد الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی, توافق سازش نه تنها منجربه توقف شهرکسازی نشده بلکه روز سه شنبه
روزنامه الشرق الاوسط به نقل از منابع سیاسی رژیم صهیونیستی فاش کرد کابینه بنت در حال تدارک طرح های محرمانه ای برای ساخت شش شهرک صهیونیست نشین جدید در مناطق مختلف قدس شرقی است .
علاوه بر این با وجود گذشت بیش از یک سال از توافق سازش میان ابوظبی و تل آویو, همچنان امریکا از فروش جنگندههای مدرن "اف 35" به امارات خودداری می کند در حالیکه پیشتر این نوع جنگنده در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده شده وبه نظر می رسد با وجود عادی سازی روابط دو طرف, همچنان صهیونیست ها از اینکه امارات هم به این جنگنده ها دست یابد وحشت دارند که این موضوع احتمالا به بی اعتمادی و تحلیل آنها از آینده روابط دو طرف بر می گردد که معلو م نیست ثبات داشته باشد.
پیش از این انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجه اعلام کرده بود، توافق با اسراییل باید همه موانع پیش روی فروش اف ۳۵ به کشورش را رفع کند. او در مصاحبه با مجله "آتلانتیک" گفت، کشورش برای خریداری اف۳۵ از چند سال پیش درخواست های قانونی ارائه کرده و موافقتش با عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی باید همه موانع پیش روی آمریکا را برای اقدام به فروش بردارد.
ترامپ تحت راهبرد ایران هراسی سعی کرد اتحاد ناشدنی میان کشورهای عربی و رژیم اسراییل برقرار کند اما شاید او تصور نمی کرد در انتخابات ریاست جمهوری با شکست روبرو شود و سیر تغییر و تحولات منطقه در مسیری پیش رود که عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی در حد صلح سرد قرار گیرد و استمرار آن در آینده نیز با تردید روبرو شود.
پس از شکست ترامپ در انتخابات و عزم دولت جدید امریکا برای احیای برجام اکنون شاهدیم که کشورهای عربی نیز سعی دارند روابط خود را با ایران گرم کنند که در این میان می توان به سفر مقام های امارات به ایران و مذاکرات تهران- ریاض برای تنش زدایی اشاره کرد و علاوه بر این در میان مخالفت رژیم صهیونیستی با احیای توافق هسته ای, واشنگتن پست روز سه شنبه گزارش داد که کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس که زمانی به تندی مخالف برجام بودند، اکنون می گویند که از احیای آن حمایت می کنند و خودشان هم در تلاشند با تهران تعامل داشته باشند.
به نظر می رسد این دسته از کشورهای عربی اکنون دریافته اند که گره زدن امنیت خود به امریکا ورژیم نامشروع اسراییل و درافتادن با همسایه قدرتمند خود منطقی و عاقلانه نیست به ویژه اینکه با خروج امریکا از منطقه و تمرکز بر شرق آسیا, آتش هر گونه جنگ افروزی صهیونیست ها هیچ نفع وسودی برای آنها ندارد و همین موضوع آنها را به این اندیشه می اندازد که مسیر خود را از تل آویو جدا کنند و منافع خود را جستجو نمایند.
رگه هایی از این جدایی واختلاف نظر را می توان در گزارش اسو شیتدپرس از بیانیه مشترک نفتالی بنت و محمدبن زائد دید که در آن به برنامه هسته ای ایران اشاره ای نشده بود در حالیکه پیش از این امیر هایک، سفیر رژیم صهیونیستی در ابوظبی در رابطه با سفربنت گفته بود که فعالیتهای ایران در منطقه و نگرانی از برنامه هسته ای اش در دستور کار گفتوگوی دو طرف خواهد بود.
به نظر می رسد بر اساس همین ارزیابی ژرژ مالبرونو (Georges Malbrunot) خبرنگار ارشد روزنامه فرانسوی زبان فیگارو و تحلیلگر مسائل خاورمیانه به سفر نفتالی بنت نخست وزیر رژیم صهیونیستی به امارات اشاره کرد و در حساب کاربری خودش در توئیتر نوشت: در مورد نخستین سفر نخست وزیر اسرائیل (رژیم صهیونیستی) به امارات هیچ خبر رسمی در این خصوص در امارات منتشر نشد و رسانه هایی که این سفر را پوشش ندادند، برای ورود نفتالی بنت به فرودگاه دعوت نشده بودند. هنوز هم صلحی سرد (میان ابوظبی و تل آویو) حکمفرماست.
--------------------------------
رضا محمدمراد