پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز موفق شدند، بافت مثانه انسان را از طریق مهندسی بافت تولید کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، تولید بافت مثانه انسان به وسیله مهندسی بافت به منظور ترمیم ضایعات دستگاه مجاری ادراری به دست پژوهشگران مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز صورت گرفت.
طراح این ایده گفت: این بافت برخلاف کلیه جایگزین ندارد و در حال حاضر برای بازسازی مثانه از بافت روده استفاده می شود که مشکلات و عوارض کوتاه مدت و درازمدت زیادی دارد.
دکتر علیرضا امین شریفی افزود: در این طرح قسمتی از بافت پوششی مثانه برداشته ، جداسازی و در محیط آزمایشگاه کشت می شود و علاوه بر این سلول ها، سلول های ماهیچه صاف نیز جدا و کشت می شود.
وی گفت : با توجه به اینکه سالهاست از بافت های مشابه مثل روده برای ترمیم مثانه استفاده میشود و به دلیل تفاوت این بافت ها در گیرنده پیوند مشکلاتی ایجاد می شود؛ بنابراین بهتر است برای ترمیم هر عضو از بافت همان قسمت استفاده شود.
طراح این ایده گفت: وقتی سلول های مثانه را بیرون از بدن موجود زنده کشت دهیم ، در صورت ایجاد مسائلی مانند سرطان ، تنگی، پارگی و عفونت برای سیستم ادراری می توان بدون ایجاد مشکل برای ترمیم بافت مثانه از این بافت ها استفاده کرد.
دکتر بیتا گرامی زاده، رییس مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضای دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طرح «تولید بافت مثانه انسان» به منظور اهداف مرکز تحقیقات پیوند و ترمیم اعضا، که استفاده از پیوند سلول و جایگزینی آن به جای پیوند عضو است انجام شد.
وی گفت: هم اکنون طرح های دیگری از جمله پیوند جزایر لانگرهانس لوزالمعده در دیابت ، پیوند سلول های پوششی پوست در سوختگی و پیوند سلول های کبدی در نارسایی حاد کبد در دست بررسی است.