رونمایی از سند تحول دولت: به زودی
سخنگوی دولت گفت: سند تحول دولت مردمی متشکل از ۳۷ موضوع کلان به زودی و احتمالا هفته آینده رونمایی و ابلاغ میشود.
آقای علی بهادری جهرمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: در سند تحول دولت مردمی مسایل و موضوعات کلان کشور گردآوری و اولویت بندی شده است یعنی موضوعاتی که بیشتر حقوق مردم را تحت الشعاع قرار داده است و اصلاح آن میتواند تحول اساسی تری را در کشور رقم زند.
وی گفت: در این سند ۳۷ موضوع اولویت دار نهایی شده است که هر موضوع حاوی چالش ها، راهبردها و راهکارهای برون رفت از مشکلات را شامل میشود و دستگاههای متولی اجرای راهبردها و حتی زمانبندی برای اجرای راهکارها نیز مشخص شده است.
سخنگوی دولت افزود: این سند دارای یک فصل ابتدایی درباره کلیات نظام تحولی دولت و یک فصل انتهایی است که به فرآیندها، نظارت بر حسن اجرای آن و دبیرخانه مرتبط مربوط میشود تا بخشهای مختلف را تنظیم کند که در چارچوب سند حرکت کنند.
آقای بهادری جهرمی گفت: یازده یا دوازده موضوع از ۳۷ موضوع سند تحول دولت ناظر به مسایل اقتصادی کشور مانند حوزههای مسکن و تجارت خارجی است که یک سوم سند را در بر میگیرد، زیرا اولویت نخست کشور، حل و فصل کردن مسایل اقتصادی است.
وی افزود: البته سند تحول دولت مردمی از ابتدای تشکیل دولت در دستور کار بود و این گونه نیست که، چون ابلاغ نشده است در دستور اجرا نبود، برنامه ریزیها و مصوبات مختلف دولت طبق این سند از ابتدا تنظیم، تکمیل و با این سند تطبیق داده شد.
سخنگوی دولت گفت:، اما چون این سند ابلاغ نهایی نشده بود، طبعا امکان تطبیق صددرصدی همه مصوبات با سند تحول نبود.
آقای بهادری جهرمی افزود: سند تحول دولت نهایی شده و کارشناسان و متخصصان حوزههای مختلف از دستگاههای اجرایی دیدگاههای شان را درباره آن ارائه و حتی وزراء و معاونانشان آن را مطالعه و درباره محتوایش اظهارنظر کرده اند. دیدگاه تخصصی کارشناسان همه وزارت خانهها در چندین دور رفت و برگشت مطرح شده است.
وی گفت: حتی لایحه بودجه ۱۴۰۱ که اخیرا به مجلس ارائه شد در چارچوب سند تحول تدوین شده است و وزارت خانهها و سازمان برنامه و بودجه احکام لایحه بودجه را با این سند تطبیق دادند.
هدف گذاری دولت تحقق رشد ۸ درصدی است
سخنگوی دولت گفت: جهت گیری اصلی دولت فعال سازی و جلب مشارکت بخش خصوصی، بخش عمومی و عموم مردم به منظور تحقق رشد هشت درصدی است.
آقای علی بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری افزود: دولت سعی میکند زیرساختها را برای بخش خصوصی و بخش عمومی فراهم کند، خط قرمز دولت هرگونه اقدام یا تصمیم تورمی است، با محدود کردن تکالیف بانکها و خط قرمز قرار دادن روشهای خلق پول تورم کنترل میشود، یکی از ابزارهای تحقق رشد اقتصادی صندوق پیشرفت و عدالت است که سعی دارد هم در سطح ملی و هم در سطح استانی به این رشد هشت درصدی کمک کند.
وی گفت: تخفیف مالیاتی برای بنگاههای تولیدی و صاحبان کسب و کارهای خرد در نظر گرفته شده است و ۲۵ درصد از میزان مالیاتی که باید پرداخت میشد به عنوان تخفیف مالیاتی در نظر گرفته شده است. با اتخاذ تدابیر اصلاحی مالیاتی سعی شده فرارهای مالیاتی به ویژه در ماخذهایی که سهمی را در تولید کشور ندارند جلوگیری شود.
سخنگوی دولت گفت: در حوزه عمرانی دولت در سال آتی بنای چندانی برای کلنگ زنی و آغاز طرحهای جدید ندارد و کار اصلی تکمیل طرحهای نیمه تمام است.
آقای بهادری جهرمی افزود: دولت در بودجه با حذف هزینههای غیرضروری ۱۵ درصد کاهش هزینه خواهد داشت و این مقدار صرف امور عمرانی میشود. حذف فقر مطلق و افزایش میزان پرداختی به عزیزان تحت پوشش بهزیستی معادل دو برابر افزایش حقوق کارمندان دولت در نظر گرفته شده است. یکی دیگر از تدابیر دولت در گسترش عدالت اجتماعی در بودجه ۱۴۰۱ تشکیل صندوق مسکن محرومان است. در حوزه برنامههای عمرانی اولویت اول به حل مشکل کم آبی و خشکسالی اختصاص دارد و بودجه این مساله از ۹ هزار میلیارد در سال ۱۴۰۰ به حدود ۲۲ هزار میلیارد در ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: زیرساختهای لازم طرح مسکن ملی تدارک دیده شده است و در سال آتی در مرحله تولید و تامین خود مسکنها آغاز دو میلیون از چهار میلیون از این چهار میلیون مسکن پیش بینی شده و ۳۰ درصد تا پایان ۱۴۰۱ تمام میشود.
سخنگوی دولت همچنین گفت: در خصوص افزایش حقوق کارکنان در ۱۴۰۱ روش پلکانی و به نفع کم درآمدها پیش بینی شده است به همین دلیل متوسط افزایش حقوق ۱۰ درصد خواهد بود برای پایینترین حقوق ۲۹ درصد افزایش حقوق خواهیم داشت و این افزایش حقوق به صورت پلکانی تا به شش درصد خواهد رسید.
آقای جهرمی افزود: با تلاشهای شبانه روزی جامعه محترم کادر درمان و به واسطه همراهی و همدلی مردم در رعایت پروتکلهای بهداشتی اکنون ما با شرایط کرونایی کنترل شده مواجه هستیم هرچند خطر شیوع مدلهای جدید کرونا که از افریقا شروع شده را هم باید در نظر بگیریم و رعایت پروتکلها باید همچنان در دستور کار باشد.
وی گفت: به پیشنهاد وزیر محترم اقتصاد مصوباتی را به منظور حمایت از متضرران از محدودیتهای کرونایی در قالب بخشودگی جرایم مالیاتی و تمدید آن در نظر گرفته ایم و به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت در نظر دارد کمک هزینه معیشتی ایام بیکاری به هنرمندان، نویسندگان و جامعه روزنامه نگران پرداخت کند.
بانیان وضع موجود باید پاسخگوی مردم باشند
سخنگوی دولت گفت: حق مسلم مردم نقد وضعیت موجود است، اما عاملان و بانیان وضع موجود باید پاسخگوی مردم باشند.
آقای علی بهادری جهرمی در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران جهت گیری دولت را کار برای مردم دانست و افزود: این دولت از نقد استقبال میکند و آن را پذیرفته و مورد بررسی قرار میدهد و هر جا نیاز به اصلاح باشد قطعا مقاومتی نخواهیم کرد.
وی همچنین در خصوص اولویت دیپلماسی دولت گفت: دولت سیزدهم در کنار نگاه به همه جهان و تعامل سازنده، توجه ویژهای به همسایگان خود دارد و در اجلاسهای ماههای اخیر این اصل به خوبی نمایان شده است.
سخنگوی دولت با اشاره به گذشت زمان کوتاه از شروع به کار دولت برای نتیجه گیری اقدامات دولت در فضای دیپلماسی افزود: هر چند سه یا چهار ماه زمان کوتاهی برای نتیجه گیری اقدامات دیپلماتیک دولت است، ولی ما شاهد دستاوردهای خوبی بودیم، عضویت در سازمان شانگهای و دستاوردهای ارزی دولت در حاشیه اجلاس اکو و همچنین آزادسازی بخشهای زیادی از ارزهای دولتی از جمله این موفقیتها بوده است.
۳/۳ میلیارد دلار؛ سرمایه گذاری خارجی در دولت سیزدهم
سخنگوی دولت در ادامه گفت: در همین چند ماه گذشته، ۱۷۵ طرح سرمایه گذاری خارجی به ارزش ۳/۳ میلیارد دلار از ۲۱ کشور مختلف جهان در سازمان سرمایه به ثبت رسیده است.
وی افزود: ۲۶۸ میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی تا به این لحظه محقق شده است که با همین سیر صعودی رشد و تمامی این ظرفیت محقق میشود.
آقای بهادری جهرمی با اشاره به اعتماد مردم به دولت خودشان در وعدههای دولت سیزدهم افزود: دولت سیزدهم در چارچوب وعدههای خود عمل خواهد کرد و برنامهای برای دادن وعدههای احساسی و شعاری که باعث سلب اعتماد مردم شود، نداریم. تلاش دولت استفاده از همه ظرفیتهای کشور با سلایق مختلف به شرط توانمندی و سلامت است.
هدف و خواست ایران لغو موثر تحریم هاست
سخنگوی دولت گفت: هدف و برنامه دولت از مذاکرات رفع تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه و لغو فوری و واقعی تحریم هاست.
آقای بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری با بیان اینکه تمامی پیشنهادها و مذاکرات تیم مذاکره کننده ایرانی در میز مذاکرات در چارچوب همان توافق قبلی صورت گرفته است، افزود: ایران کشوری نبود که از توافق خارج شد، تمامی اقدامات ایران در چارچوب توافق قبلی خودش بوده است و تمامی پیشنهادهایش هم پیرامون همان موضوعات و در چارچوب همان توافق صورت گرفته قبلی است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: هدف گیری و خواسته ایران از همان ابتدا روشن بوده و آن لغو موثر تحریم هاست.
وی درخصوص این ادعا که یک سردرگمی در هر دو طرف مذاکره کننده وجود دارد، گفت: ایران برای دستیابی به یک توافق سریع بسیار مصمم و جدی است، هدف و خواسته ایران هم از ابتدا لغو موثر تحریمها بوده است و اگر طرف مقابل در این مسیر اراده جدی از خود نشان بدهد قطعا توافق به دست میآید.
آقای بهادری جهرمی درخصوص افزایش ۱۸ درصدی قیمت خودرو، افزود: طبیعتا کنترل تورم یا مهار تورم، جزو برنامههای محوری دولت برای بازگرداندن ثبات اقتصادی است.
وی گفت: برنامههای کنترلی تورم محدود به یک بخش نخواهد بود و فرابخشی است، در همه حوزهها برنامههایی در این زمینه دیده شده است، محور و کلیدواژه این برنامهها کنترل خلق پول یا افزایش افسارگسیخته نقدینگی است که ناشی از سیاستهای غلط گذشته بوده و سعی شده است در این چند ماهه کنترل شود و آثار آن را در گذر زمان در همه حوزهها از جمله حوزه خودرو خواهیم دید.
سخنگوی دولت افزود: درخصوص صنعت خودرو به طور خاص در چند جلسه در ستاد تنظیم بازار به طور خاص به حوزه خودرو اشکالات موجود در صنعت خودرو هم در حوزه ضعف کیفیت خودروهای ساخت داخل و همچنین بهای تمام شده تولید خودرو پرداخته شد و این علاوه بر جلساتی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی خودرو برگزار کرده بود و تدابیر مختلفی از سوی این وزارتخانه اتخاذ شده است و در راس آن افزایش عرضه خودرو به منظور کنترل قیمت خودرو از سوی بازار است و دولت اعتقاد چندانی به قیمت گذاری دستوری خودرو ندارد.
آقای بهادری جهرمی گفت: تدابیر مختلفی اتخاذ شده است و تلاش میشود با متناسب سازی عرضه و تقاضا شاهد کنترل قیمت بازار باشیم.
تریبونهای عمومی نباید محل مطرح کردن اختلافات باشد
سخنگوی دولت گفت: تریبونهای عمومی نباید محل مطرح کردن مشکلات و اختلافات مسئولان باشد بلکه میتوان آنها را در جلسات تخصصی مطرح کرد.
آقای بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری افزود: پیش از این رویهای مرسوم بوده به صورت نانوشته که بعضا سران و مسئولین کشور به جای طرح مباحث و اختلافات کارشناسی در جلسات تخصصی، تریبونهای عمومی را به محلی برای ارسال پیغام برای یکدیگر مبدل میکردند.
وی تصریح کرد: اصلیترین و اساسیترین دستاورد جلسات سران قوا این است که مباحث تخصصی، اختلافات کارشناسی و دیدگاههای تخصصی حوزههای مختلف در جلسات طرح شود و نگاهها به اشتراک گذاشته و سعی شود مسیرهای روشنی برای حل مشکلات کشور اتخاذ شود.
سخنگوی دولت همچنین گفت: طبیعتا پسندیده است به جای ناراحت کردن و مشوش کردن ذهن مردم، دولتمردان و مقامات، مباحث و موضوعات را در جلسات مطرح کنند.
آقای بهادری جهرمی افزود: ممکن است برخی مباحث قابلیت انتشار عمومی نداشته باشد، البته بنده هم به عنوان مسئول اطلاع رسانی دولت درخواست میکنم بخشها و قسمتهای قابل انتشار را در اختیار اصحاب رسانه قرار دهند.
الزام ستاد تنظیم بازار به تامین میوه شب عید
سخنگوی دولت گفت: در آخرین جلسه ستاد تنظیم بازار در روز چهارشنبه یکی از دستورات دولت ، تامین میوه شب عید و خرمای ماه مبارک رمضان بود.
آقای بهادری جهرمی در ادامه نشست خبری با اشاره به درخواست اعضای ستاد تنظیم برای گرفتن اختیارات بیشتر افزود: در راستای همکاری حداکثری و دادن اختیارات به اعضای ستاد برای جلوگیری از هرگونه مشکل در تامین بازار شب عید و ماه مبارک رمضان وزارت کشاورزی و اصناف مکلف شدند تا مدیریت تامین بازار را به عهده بگیرند.
وی افزود: دولت اعتقاد دارد که به تنهایی نمی تواند مشکلات موجود بازار را حل کند و مشارکت و تعامل مردم باید پشتوانه اقدامات دولت باشد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: با توجه به کم آبی و خشکسالی طبعا با کسری برخی از میوه ها و محصولات را در بازار روبرو خواهیم بود که با مشارکت اصناف، مدیریت مردم و اقدامات دولت این مشکل قابل حل است.