پخش زنده
امروز: -
دانشمندان از مدتها پیش امیدوار بودند که از لیزر برای ساختن و شکل دادن به اجسام استفاده کنند و به نظر میرسد به موعد آن نزدیک شدهاند.
به گزارش گروه وب گردی خبرگزاری صدا و سیما؛ دانشمندان میگویند گامی بزرگ در جهت توانایی تبدیل و تغییر اجسام فقط با استفاده از نور برداشتهاند! این کشف جدید، گامی به سوی ساختن چیزهایی است که قبلا فقط در رویاها میگنجید! پنجرههایی که میتوانند فورا و در آن واحد به آینه تبدیل شوند، یا رایانههای پرسرعتی که میتوانند به جای برق از نور استفاده کنند و بسیاری موارد دیگر.
دانشمندان از دهه ۱۹۶۰ میلادی در پی ساخت چنین دستگاهی بودهاند
دیوید هسیه، استاد فیزیک در موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)، میگوید: «این ابزار میتواند این امکان را به افراد بدهد که فقط با زدن یک دکمه برق، ویژگیهای الکترونیکی اجسام را تغییر دهند.» اما او میافزاید: «از سوی دیگر، این فناوریها به دلیل حرارت زیادی که اشعههای لیزر در اجسام ایجاد میکنند، محدود شدهاند.»
دانشمندان از مدتها پیش امیدوار بودند که از لیزر برای ساختن و شکل دادن به اجسام استفاده کنند. اما حرارتی که در خلال این فرآیند تولید میشود، مانع آنان شده بود.
جونی شان، نویسنده اصلی این پژوهش، میگوید: «لیزرهای مورد نیاز این آزمایشها، بسیار قدرتمندند. از این رو، بسیار دشوار است که به اجسام آسیب نرسد و داغ نشوند.»
«از یک سو میخواهیم که جسم در معرض پرتو بسیار شدید لیزر قرار گیرد و از سوی دیگر میخواهیم که جسم هیچ چیزی از این پرتو را جذب نکند.»
برای دور زدن این مشکل، دانشمندان نقطهای بینابینی یافتهاند که در آن لیزر به گونهای دقیق تنظیم شده است تا بتواند ویژگیهای یک جسم را بدون ایجاد حرارت در آن، تغییر دهد.
دانشمندان همچنین دریافتهاند که این فرآیند برگشتپذیر است، بدین معنا که با خاموش شدن لیزر، جسم به حالت قبلی باز میگردد. این محققان سالها در پی ساخت چنین دستگاهی بودهاند و اساس این تلاش به دهه ۱۹۶۰ باز میگردد. اما اینک با موفقیت نشان دادهاند که امکان استفاده عملی از آن فراهم شده است.
این موفقیت میتواند امکان ساخت انواع جدید موادی از قبیل آهنرباهای کوانتومی خارق العاده را فراهم کند که بدون آن نمیتوانست امکانپذیر باشد.
شان میگوید: «این روش در اصل میتواند ویژگیهای نوری، مغناطیسی و بسیاری از سایر ویژگیهای مواد را تغییر دهد.»
او میافزاید: «این یک روش جایگزین در پرداختن به علم مواد است. میتوانیم به جای ساختن مواد جدید برای درک و تحقق ویژگیهای مختلف آنها، فقط یک ماده را برداریم و در نهایت طیف گستردهای از ویژگیهای مختلف به آن بدهیم.»
منبع: ایندیپندنت