پخش زنده
امروز: -
وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر تحقیقات و پژوهش نباشد امکان حرکت رو به جلوی بخش کشاورزی وجود ندارد و هیچ حرکتی در حوزه کشاورزی نباید اتفاق بیفتد مگر اینکه مهر تحقیقات پای آن باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای سید جواد ساداتی نژاد در مراسم ملی تجلیل از برگزیدگان پژوهشگر بخش کشاورزی افزود: اگر پول نداریم به محققان دهیم، اما در عوض همه شرایط خدمات رسانی مورد نیاز برای محققان را فراهم میکنیم.
وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی بدون حضور محققان، نابیناست و نمیتواند نقشه راه رو به رشد خود را در پیش گیرد.
ساداتی نژاد افزود: سازمان پژوهش و تحقیقات کشاورزی نتوانسته آن طور که باید خود را بشناساند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: میان کشاورزان پیشرو و متوسط فاصله عملکردی حدود ده برابر است.
وی افزود: به عنوان مثال اگر کشاورز پیشرو در مساحتی مشخص ۱۱۰ تن انگور تولید میکند میزان متوسط تولید انگور در همان مساحت ۱۱ تن است.
ساداتی نژاد گفت: بدون تحقیقات و پژوهش امکان برقراری امنیت غذایی وجود ندارد و متاسفانه سازمان تحقیقات کشاورزی چندان شناخته شده نیست و باید روی این موضوع کار شود چرا که در این زمینه ضعف داریم و باید برای جبران آن تلاش کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: آمادگی آن را داریم که همه دانشکدههای کشاورزی را بعنوان زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی داشته باشیم.
وی گفت: در حال حاضر دامپزشکی و منابع طبیعی وجود دارند، اما با تحقیقات پژوهش اتصال مناسبی ندارند.
ساداتی نژاد افزود: همکاری بخش خصوصی با بخش تحقیقات کشاورزی باید گسترش یابد و اقدامات سازمان تحقیقات باید اقتصادی باشد.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: در چهار دهه گذشته تولیدات بخش کشاورزی رشد ۵ برابری داشته که این موضوع مرهون توسعه پژوهش در بخش کشاورزی است.
آقای مجتبی خیام نکویی در مراسم تجلیل از پژوهشگران بخش کشاورزی و در جمع خبرنگاران افزود: تولیدات کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به ۱۲۵ میلیون تن رسیده که بخش قابل توجهی از این تولیدات پژوهشهایی است که در عرصههای مختلف صورت پذیرفته است.
وی اضافه کرد: امسال از ۷ دستاورد تحقیقاتی رونمایی شد که هم ارتقای نان مصرفی مردم، هم تولید انگور با کیفیت صادراتی، تولید خوراک دام و واکسن دوگانه ماهی قزل آلا از جمله این دستاوردهای محققان است.
خیام نکویی گفت: متقاضی این دستاوردها، بخش خصوصی است و تحقیقات منجر به این دستاوردها به شکل تقاضامحور انجام شده است.
وی افزود: در حال حاضر ۱۰ هزار پژوهشگر و محقق در حوزه تحقیقات کشاورزی فعالند که اگر ۵۰ درصد محققان در سال یک دستاورد ارائه کنند معادل ۳ هزار دستاورد در سال میشود که این تعداد دستاورد میتواند بخش کشاورزی را متحول کند و موجبات خوداتکایی در این بخش را فراهم کند.