پخش زنده
امروز: -
وزیر کشور گفت: روسای نمایندگیهای کشورمان در کشورهای همسایه و استانداران مرزی از تمامی ظرفیتهای موجود در منطقه بهره بگیرند و با طراحی مشترک برای همکاری همه جانبه با کشورهای همسایه تحرک را افزایش دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، در دومین روز از گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، در روز یکشنبه وزیر کشور به همراه ۱۷ نفر از استانداران مرزی و همچنین دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی و رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس دیدگاه و نقطه نظرات خود در زمینه ارتقای همکاریها با کشورهای همسایه را مطرح کردند.
در این نشست، وحیدی، وزیر کشور، با اشاره به اهمیت توجه به کشورهای همسایه، فرصتهای فراوان موجود در منطقه را مورد اشاره قرار داد و با بیان چشم انداز ۱۴۰۴ نگاه به منطقه را ضرورتی مهم دانست.
وزیر کشور ابراز امیدواری کرد: روسای نمایندگیهای کشورمان و استانداران مرزی از تمامی ظرفیتهای موجود در منطقه بهره بگیرند و با طراحی مشترک برای همکاری همه جانبه با کشورهای همسایه تحرک را افزایش دهند.
سعید محمد، دبیر شورای عالی مناطق آزاد اقتصادی نیز در این نشست ظرفیتهای موجود در مناطق آزاد و مزایای مغفول مانده در این بستر را برشمرد.
جوکار، رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس، نیز آمادگی مجلس شورای اسلامی برای همکاری با وزارت امور خارجه و وزارت کشور جهت ایجاد بسترهای ارتقای همکاریها در حوزه مناسبات با کشورهای همسایه را مورد تاکید قرار داد.
در این نشست حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه نیز برنامه سیاست خارجی دولت سیزدهم برای فعال سازی رابطه با همسایگان و توسعه تجارت و گردشگری را مورد اشاره قرار داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی بیان داشت که وزارت امور خارجه در ۲۹ استان از ۳۱ استان کشور، دفتر دارد که در گذشته شرح وظایف آنها بیشتر به امور کنسولی اختصاص داشت، اما اکنون رویکرد غالب وزارت امور خارجه و دفاتر آن در استانها اقتصادی است؛ همانطور که بیش از ۴۰ درصد موضوعات سمینار سفرا کشورهای همسایه به مسائل اقتصادی مربوط شده است.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز تجارت خارجی به ویژه در نقاط مرزی، در طراز جمهوری اسلامی ایران و گام دوم انقلاب اسلامی نیست، اعلام کرد: وزارت امور خارجه در رویکرد دیپلماسی اقتصادی، با تمام ظرفیت آمادگی دارد که به وزارت کشور و استانداران یاری دهد تا موانع را از سر راه بردارند. وزیر امورخارجه گفت:تجارت خارجی بویژه در نقاط مرزی، در طراز جمهوری اسلامی ایران و گام دوم انقلاب نیست.
در این نشست، روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه و استانداران مرزی، پیشنهادات و نکات مد نظر خود را به تفصیل بیان کردند و در پایان روسای نمایندگیها در قالب گروههای کاری، به صورت جزئی و مصداقی، مسائل خود را با استانهای هم جوار کشور محل ماموریت مطرح کردند.
آقای خاندوزی وزیر اقتصاد گفت امروز با حضور در گردهمایی روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران ایران در کشورهای همسایه در خصوص لزوم گسترش دیپلماسی اقتصادی و تجارت با کشورهای همسایه، آمادگی این وزارت خانه برای رفع موانع قانونی و تسهیل در سرمایه گذاری در کشورمان و توسعه همکاریها با همسایگان را مورد تاکید قرار داد.
پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در این نشست به بیان دیدگاههای خود در خصوص راهکارهای توسعه دیپلماسی اقتصادی با همکاری وزارت امور خارجه و سایر نهادهای کشور از جمله مجلس شورای اسلامی پرداخت.
در این نشست سفرا و روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران نیز به بیان نقطه نظرات خود مبتنی بر نگاه میدانی به مروادات تجاری و اقتصادی با هدف رفع موانع در تبادلات اقتصادی با کشورهای همسایه پرداختند.
در ادامه برنامه های دومین روز از گردهمایی رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه، دکتر صالح آبادی رئیس کل بانک مرکزی، به همراه معاون ارزی این بانک با حضور در این نشست در خصوص موضوعات مختلف مرتبط با حوزه کاری بانک مرکزی و زمینه های ارتقاء همکاری های اقتصادی و تجاری با کشورهای همسایه با روسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه همسایگان به تبادل نظر و رایزنی پرداخت .
مسائل مرتبط با ارز نیمایی، راهکارهای تسهیل صادرات و تبادلات مالی و راه های بهره گیری از ظرفیت تعاملات با کشورهای همسایه، از جمله مهمترین موضوعات مورد گفتگو در این نشست بود.
سفرا و سرکنسول های کشورمان در حوزه همسایگان نیز در این نشست دیدگاه و نقطه نطرات خود در خصوص ارتقای مناسبات با همسایگان با محوریت همکاریهای اقتصادی را مطرح کردند.دکتر ساداتی نژاد و جهاد کشاورزی هم در این گردهمایی در بیاناتی به تشریح رویکرد وزارت کشاورزی در زمینه همکاری های حوزه کشاورزی با کشورهای همسایه پرداخت.
وزیر جهاد کشاورزی برنامه محوری برای افزایش تراز تجاری محصولات کشاورزی با کشورهای همسایه را از اولویت های وزارت جهاد کشاورزی در حوزه بین المللی دانست.
در این جلسه همچنین دکتر عسگری رئیس کمسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم توجه به امنیت غذایی، کشت فراسرزمینی و مزیت نسبی محصولات کشاورزی دیدگاه مجلس شورای اسلامی را بیان کرد.
وی همچنین اهمیت استفاده از ظرفیت های علمی موجود ایران در حوزه کشاورزی در سایر کشورها را خاطر نشان کرد.
در ادامه این نشست روسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای همسایه در خصوص مسائل صادراتی محصولات کشاورزی و علاقه کشورهای هدف به محصولات تولیدی ایران نقطه نظرات خود را به اشتراک گذاشتند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تورم در سال آینده کاهشی خواهد بود و البته امسال شروع کردیم و در حد 4/5 واحد درصد و در آبان هم 3/5 واحد درصد کاهش تورم نقطه ای داشتیم و همین روال ادامه پیدا خواهد کرد.
آقای سید مسعود میرکاظمی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: در بودجه 1401 تلاش کردیم که دولت بی انضباط نشود.
وی ادامه داد: گاهی تکلیفی برای بانک ها ایجاد می شد که آنها را مجبور به اضافه برداشت می کرد، در این بودجه این اختیار را به شورای پول و اعتبار با شاخص هایی که سازمان برنامه و بودجه تنظیم می کند، دادیم.
آقای میرکاظمی گفت: در سال آینده حدود 175 هزار میلیارد تومان اوراق داریم که سررسید شده و باید اصل و سود آن را تسویه کنیم ولی خودمان کمتر از این منتشر می کنیم و 40 هزار منفی هستیم و این یک انضباط است.
وی خاطرنشان کرد: سعی کردیم در بودجه 1401 ابعاد مختلفی که موجب می شد پایه پولی افزایش پیدا کند مدیریت شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: وقتی می گوییم بنا داریم به سمت مدیریت تورم برویم و ثباتی به اقتصاد کشور بدهیم؛ برای آن برنامه داریم و در بودجه 1401 دیده شده است، ریشه های به هم ریختگی شناسایی و مدیریت شده است.
آقای میرکاظمی گفت: امروز زیرساخت های زیادی در سطح کشور داریم، در 42 سال گذشته کارهای بزرگی در کشور انجام شده است، در دورترین نقاط جاده، آب، برق، گاز، تلفن ثابت، تلفن همراه و اینترنت فعال است ولی الآن مشکل اینجاست جوانانی که درس خواندند امروز شغل ندارند.
وی افزود: تورم در سال آینده کاهشی خواهد بود، البته امسال شروع کردیم و در مهر ماه چهار و نیم واحد درصد کاهش تورم نقطه ای داشتیم و در آبان هم سه و نیم واحد درصد کاهش تورم نقطه ای داشتیم و همین روال ادامه پیدا خواهد کرد. سال آینده این هدف را مطمئن تر مدیریت خواهیم کرد.
آقای میرکاظمی درباره افزایش حقوق در بودجه سال آینده گفت: این افزایش حقوق؛ کارمندی است و عموم مردم نیستند چون عموم مردم تورمی است که متوجه می شوند به خصوص در مناطق محروم و روستاها، ما هر چه از مرکز فاصله می گیریم متوسط درآمد خانوار کمتر می شود ولی متوسط کالا به خصوص خوراکی ها گران تر می شود چون تولید در آنجا کمتر است، بنابراین زمانی که دولت برنامه ریزی می کند برای همه مردم این کار را انجام می دهد.
وی خاطرنشان کرد: در این برنامه که به سمت کنترل تورم می رویم یعنی بنا داریم قدرت خرید را هدف گیری کنیم.
رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: زمانی که افزایش حقوق می دهیم چون منابع برای آن نداریم موجب می شود تورم بیش از افزایش حقوق باشد، امروز تورم به جایی رسیده که علیرغم این که هزینه های جاری و مصارف در کشور طی هشت سال گذشته بیش از 10 برابر شده است.
آقای میرکاظمی افزود: امروز تورم حدود 49 درصد داریم یعنی این سیاست موفقی نیست، علیرغم این که در دو تا سه سال اخیر افزایش حقوق های خیلی بالایی داشتیم ولی قدرت خرید مردم افزایش پیدا نکرده است که باید این سیکل را متوقف کنیم، ممکن است یک تا دو سال سختی داشته باشد ولی راه اساسی؛ همین است.
وی گفت: در سنوات گذشته یک اختلاف پرداخت های قابل توجه در حقوق ها داشتیم ولی حداقل حقوق سه و نیم میلیون تومان است که شکایت های زیادی در این زمینه داشتیم و بی تفاوت به این موضوع نیستیم.