تاکنون ابتلا به اُمیکرون در کشور گزارش نشده است
دبیر کمیته علمی کرونا گفت: اطلاعات در زمینه سویه جدید اُمیکرون و میزان سرایت و بیماری زایی آن در دست بررسی است و تاکنون این سویه در کشور گزارش نشده است.
دکتر حمیدرضا جماعتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا وسیما، افزود: کمیته علمی امروز راجع به اطلاعاتی از سویه جدید اُمیکرون و اینکه چه کارهایی باید در برابر آن داشته باشیم و نحوه مقاومت واکسنها در برابر این سویه جدید برگزار شد.
وی گفت: مطالعات انجام شده روی واکسنها نشان میدهد در بسیاری کشورها شیوع اُمیکرون دیده میشود، اما سویه غالب در جهان همچنان سویه دلتا است و اُمیکرون در حال پیشرفت است، اما در چند هفته آینده اطلاعات بیشتری درباره رفتار ویروس، سرایت زایی و میزان مرگ و میر آن ارائه و بر اساس آن شیوه نامههای بهداشتی بر اساس رفتار ویروس تعریف میشود.
دکتر جماعتی گفت: رعایت شیوه نامههای بهداشتی باید با جدیت توسط مردم دنبال شود و واکسیناسیون باید ادامه یابد و تزریق دُز سوم یا بوستر برای افراد بالای ۶۰ سال و افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند تأکید شده است.
دبیر کمیته علمی کرونا با بیان اینکه باید رفتارهای ویروس و جهش جدید اُمیکرون بررسی و بر اساس آن برنامه ریزی شود ادامه داد: یکی از مواردی که باعث نگرانی میشود این است که کسانی که یک یا دو دُز واکسن را زدند دیگر چندان شیوه نامههای بهداشتی را رعایت نکنند در حالی که تأکید ما این است که با همان جدیت یا بیشتر باید شیوه نامههای بهداشتی رعایت شود.
دکتر جماعتی گفت: آمار جدید برای سطح سنجی رعایت مسائل بهداشتی در کل کشور داده نشده است، اما به نظر میرسد شیوه نامهها درحد ۵۰ درصد آنچه مد نظر است رعایت میشود.
وی با بیان اینکه مدارس باید رعایت مسائل بهداشتی را به طور کامل انجام دهند گفت: فاصله گذاری، تعداد محدود دانش آموزان، گذاشتن مداوم ماسک، وجود محلول ضدعفونی و تهوبه مناسب از جمله این رعایت هاست البته این موضوعات باید همواره پیگیری شود و پیگیری آن بر عهده آموزش و پرورش است، همچنین گزارشهایی در خصوص ابتلا دانش آموزان به دست ما رسیده است، اگر رعایتها در مدارس جدی گرفته نشود ممکن است موجب یک همه گیری مجدد بشود، البته هنوز گزارشی مبنی بر مشاهده اُمیکرون در کشور دیده نشده است.
سرایت پذیری ۲/۵ برابری سویه اُمیکرون در مقایسه با دلتا
دبیر علمی کمیته علمی کرونا گفت: سرایت پذیری اُمیکرون با توجه به جهش در پروتیئن اسپایک، از سویه دلتا ۲ و نیم برابر بیشتر است.
دکتر حمیدرضا جماعتی افزود: هنوز اطلاعات دقیقی از جهش اُمیکرون و قدرت بیماری زایی آن اعلام نشده است، اما با توجه به جهشهایی که در پروتئین اسپایک ویروس رخ داده است نشان میدهد سرایت پذیری آن از سویه دلتا ۲ و نیم برابر بیشتر است.
وی ادامه داد: همین سرایت پذیری بالاتر میتواند نگران کننده و خطرناک باشد و اگر در کشور شایع شود خطرناک خواهد بود.
دکتر جماعتی با اشاره به اینکه در سه آزمایشگاه مرجع کمیته علمی درباره جهشهای ژنی ویروس کرونا بررسی صورت گرفته است ادامه داد: هنوز سویه اُمیکرون را در کشور شناسایی نکردند البته این موضوع به معنای رد وجود اُمیکرون در کشور نیست و شاید در مراکزی که به ما گزارش داده اند مشاهد نشده باشد.
وی ادامه داد: اگر اُمیکرون در کشور شایوع پیدا کند به نظر میرسد از مواردی که باید رعایت شود بحث شیوه نامههای بهداشتی، بازگشت محدودیتها و بستن مدارس است.
دکتر جماعتی گفت: به محض اینکه بحث اُمیکرون مطرح شد امنیت مرزها و تردد مسافران مورد ارزیابی قرار گرفت که این موضوع همچنان دنبال میشود.