پخش زنده
امروز: -
از هفته پژوهش سال قبل تاکنون ۳۵ هزار و ۲۰۰ نسخه منابع الکترونیکی در این کتابخانه خریداری شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خوزستان، رئیس کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز از بهرهگیری غیرحضوری کاربران از ۷۲۳ پایاننامه دیجیتال این کتابخانه خبر داد و گفت: در این مدت کاربران کتابخانه به ۲۸ هزار و ۲۵۹ منبع پایگاههای برخط و غیربرخط لاتین این کتابخانه مراجعه داشتهاند.
کوهیرستمی افزود: همچنین ۱۹۰ منبع شامل پایاننامههای فارسی و لاتین، کتاب و مقالههای الکترونیکی از داخل و خارج کشور تأمین شده و در اختیار کاربران قرار گرفته است.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: چهار هزار و ۴۰۶ مراجعهکننده نیز از منابع کتابخانه (کتاب و اسناد) بهصورت حضوری و امانی استفاده کردهاند.
کوهیرستمی گفت: از اطلاعات ۸۴۶ نسخه کتاب و سند برای ذخیره در آرشیو کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید چمران اهواز، استفاده شده است.
وی از اهدای یک هزار و ۵۰۰ نسخه کتاب به کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز خبر داد و گفت: از هفته پژوهش و فناوری سال قبل تاکنون ۳۵ هزار و ۲۰۰ نسخه منابع الکترونیکی خریداری شده است.
وی با اشاره به بارگذاری اطلاعات سه هزار و ۵۲۶ دانشجو و عضو جدید در کتابخانه، عنوان کرد: برگزاری سه وبنشست آموزشی و دو کارگاه آموزشی "سواد اطلاعاتی" برای ارتقای اطلاعات و مهارت بازیابی دانشجویان نوورود از دیگر فعالیتهای انجامشده در این کتابخانه است.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به فعالیتهای بخشهای مختلف کتابخانه، خاطرنشان کرد: کتابخانه مرکزی دانشگاه دارای ۹ بخش ثبت سفارشها، امانت، مرجع، نشریات، پایاننامهها، سازماندهی و فهرستنویسی، آموزش، اسناد و مدارک و تأمین مدرک است که این بخشها، خدماترسانی به کاربران را بر عهده دارند.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: هدف اصلی بخش "آموزش"، کمک به اهداف آموزشی و پژوهش در دانشگاه و افزایش دانش است؛ از این رو برای ارتقای وضعیت موجود و بهبود مهارتهای کاربران کتابخانه در زمینههای مختلف، کارگاههایی با موضوعات مختلف ویژه اعضای هیات علمی، کارکنان، دانشجویان و رابطان کمیته علمسنجی برگزار میشود.
رئیس کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، خاطرنشان کرد: منابع کتابی و غیرکتابی این مجموعه شامل اطلاعات آماری و پژوهشی مهم در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که مورد استفاده اعضای هیات علمی، دانشجویان، محققان و پژوهشگران قرار میگیرد.
کوهیرستمی با اشاره به فعالیتهای بخش "پایاننامهها" اظهار کرد: در این بخش پایاننامههای فارسی و لاتین همه رشتههای تحصیلی در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری حرفهای و دکتری تخصصی دانشآموختگان دانشگاه شهید چمران اهواز به صورت متمرکز گردآوری و سازماندهی میشود.
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی بخش "تأمین مدرک" کتابخانه، مرکز اطلاعرسانی و اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز ارتقای سطح دسترسی اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی به منابع مورد نیاز فارسی و لاتین (مجله، نشریه، کتاب، مقاله، پایاننامه و...) است.
رئیس کتابخانه، اطلاعرسانی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز درباره فعالیتهای بخش "علمسنجی" این کتابخانه، بیان کرد: علمسنجی یکی از متداولترین روشهای ارزیابی فعالیتهای علمی و مدیریت پژوهش است و از مهمترین موضوعهای این حوزه میتوان به "بررسی کمی تولیدات علمی"، "سیاستگذاری علمی" و "ارتباطات علمی دانشپژوهان و ترسیم نقشه علم" اشاره کرد.
کوهیرستمی افزود: در علمسنجی، ارتباط علمی و شیوههای تولید، اشاعه و بهرهگیری از اطلاعات علمی به روش غیرمستقیم و با بررسی منابع آنها ارزیابی میشود و نمایههای استنادی معتبر بینالمللی مانند ISI، Scoupus، Googel scholar و ISC از ابزارهای علمسنجی محسوب میشوند.
بیشتر بخوانید:خدمات رایگان برای پژوهشگران و محققان خوزستانی
وی گفت: در این راستا واحد علمسنجی دانشگاه شهید چمران اهواز از سال ۱۳۹۴ آغاز به کار کرد و بر آن است تا با بررسی وضعیت کمی و کیفی تولیدهای علمی دانشگاه و طراحی و ارائه برنامههای لازم برای ارتقای تولیدهای علمی و اعتلای جایگاه علمی دانشگاه در سطح ملی گام بردارد.