پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مجلس و دولت میتوانند از طریق بودجه ۱۴۰۱ مسئله عادلانه شدن نظام پرداخت را محقق کنند گفت: در این کار ملاک، رضایت عموم مردم و نه خواص است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما آقای رئیسی با تاکید بر اهمیت مسئله عادلانه شدن نظام جذب، نگهداری و پرداخت تمامی کارکنان اعم از رسمی و غیررسمی تصریح کرد: الان در هر کوی و برزنی میرویم به این قضیه اعتراض وجود دارد؛ در بعضی از دستگاهها در یک اتاق چند نفر کار میکنند، اما سه یا چهار نوع پرداخت وجود دارد. سامان یافتن این قضیه از مسائل بسیار ضروری در کشور است این مسئله هم نمایندگان و هم مردم را رنج میدهد.
وی با اشاره به اینکه مسئله عادلانه شدن نظام پرداخت ممکن است عدهای را ناراحت کند گفت: در این قضیه ملاک برای ما رضایت عموم مردم است و نه خواص؛ رضایت خدا که به ما اجرای عدالت را امر کرده و همچنین رضایت مردم را دنبال میکنیم؛ میتوانیم با همکاری مجلس نظام عادلانه پرداخت در کشور را پایدار کنیم.
رئیس جمهور ادامه داد: درباره نظام رتبه بندی معلمان نظر دولت با مجلس هماهنگ است و بودجه اختصاص پیدا کرده تا حق این عزیزان ضایع نشود.
آقای رئیسی با اشاره به چند ماه آخر دولت گذشته و هزینههایی که برای دولت جدید ایجاد کردند گفت: این تعهدات و هزینه ها، چون کارشناسی لازم را نداشت، هم ما و هم مجلس را به شدت به زحمت انداخت.
وی تصریح کرد: ما باید آنچه را که مردم توقع دارند یعنی مسئله اجرای عدالت را دنبال کنیم؛ اجرای عدالت به آرامش و رضایت مردم و افزایش سرمایه اجتماعی کمک میکند.
آقای رئیسی تاکید کرد: امیدواریم آنچه در دولت تنظیم و تصویب شده است (لایحه بودجه ۱۴۰۱) به رشد اقتصادی و فرهنگی و رفع آسیبهای اجتماعی بیانجامد و بنیاد درستی ایجاد کند تا در سالهای آینده هم شاهد این رشد در حوزههای مختلف باشیم.
۱۳۷۲ هزار میلیارد تومان؛ منابع دولت در بودجه ۱۴۰۱
رئیس جمهور گفت: کل منابع دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۱ در مقایسه با قانون بودجه امسال ۷ درصد رشد داشته و به ۱۳۷۲ هزار میلیارد تومان رسیده است.
آقای رئیسی در ادامه سخنانش در صحن علنی مجلس اصلاح نظام حمایتی، جلوگیری از هدر رفتن ارز و حذف سوداگران از بازار ارز را از اهداف لایحه بودجه ۱۴۰۱ برشمرد.
رئیس جمهور افزود: بعضی از پولها را که ردیابی کنیم نتیجه اش این میشود که در سفره و زندگی مردم وارد نمیشود بلکه در دلالیها و سوداگریها از بین رفته است و نگذاشته اند این پولها به سفره مردم برسد.
وی تاکید کرد: باید با برنامه ریزی و استحکام در تدوین، تصویب و اجرای لایحه بودجه به نحوی عمل کنیم که چنین اتفاقی نیفتد تا بعد لازم باشد که با آنان برخورد شود.
رئیس جمهور افزود: باید ساز و کارمان را محکم ببندیم تا دیگران را متهم نکنیم اگر این ساز و کار محکم گرفته شود قطعاً بدانید که افراد سوداگر و سوءاستفاده چی نمیتوانند زمینه سوءاستفاده بیابند.
آقای رئیسی گفت: تلاش کردیم که تمام بخشهای کشور بگویند که از رشد اقتصادی در لایحه بودجه سال آینده چه سهمی میتوانند داشته باشند و چه نقشی میتوانند ایفا کنند و از آنان برنامه هایشان را خواستیم که ارائه کردند.
رئیس شورای عالی اقتصاد افزود: به عنوان نمونه سهم بخش ساختمان برای تحقق رشد ۸ درصدی اقتصادی ۱۱ و ۴ دهم درصد، بخش کشاورزی ۹ درصد، بخش صنایع ۱۲ و ۶ دهم درصد، بخش نفت خام و سایر معادن ۷ و ۹ دهم درصد و بخش انرژی ۵ درصد است.
وی همچنین با اشاره به ارقام کلان لایحه بودجه ۱۴۰۱ گفت: درآمدهای عمومی در این لایحه در مقایسه با قانون بودجه امسال ۴۶ درصد افزایش یافته است.
رئیس جمهور افزود: در لایحه پیشنهادی؛ درآمدهای مالیاتی و گمرکی در مقایسه با بودجه امسال ۱۳ درصد افزایش داشته است.
آقای رئیسی گفت: منابع حاصل از واگذاری داراییهای سرمایهای نیز در لایحه بودجه سال آینده در مقایسه با قانون بودجه امسال ۳ درصد افزایش داشته و از کل منابع بودجه عمومی کشور ۲۲ درصدش از محل واگذاری داراییهای مالی تأمین شده است.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: یکی از مسائلی که پس از تقدیم لایحه بودجه باید پیگیری کنیم مسأله صندوقهای بازنشستگی است.
وی هشدار داد: اگر دولت و مجلس به مسأله این صندوقها توجه جدی نکنند و برایش راهکار نیاورند مشکلات جدی برای بودجه نه فقط امسال که در سالهای آینده نیز ایجاد میکند.
رئیس جمهور گفت: بازنشستگان حقوقی دارند که باید پرداخت شود، اما باید برای منابع آن تدبیر کرد اکنون منابع آن کامل از دولت پرداخت میشود، اما باید برای منابعی که بتواند این صندوقها را اداره کند فکر جدی شود.