فراهم شدن دسترسی به نیم میلیارد منبع دیجیتال در کتابخانه آستان قدس
امکان دسترسی به ۵۱۳میلیون منبع دیجیتال برای محققان در کتابخانه آستان قدس رضوی فراهم شده است.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رییس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی گفت:
منابع دیجیتال کتابخانه آستان قدس رضوی توسعه خوبی پیدا کرده و اکنون از طریق ارتباط با
معتبرترین پایگاههای علمی جهان، امکان دسترس به۵۱۳میلیون منبع دیجیتال برای محققان و بهره برداران فراهم شده است.
حجت الاسلام سیدجلال حسینی امروز در نشستی خبری افزود: در بخش نشریات هم کارهای خوبی انجام شده و یکی از غنی ترین آرشیوهای مطبوعات و نشریات کشور در اختیار آستان قدس با حدود ۴۰هزار نسخه است، که تا کنون ۹۸۷عنوان نشریه آن دیجیتال سازی شده است.
وی با بیان اینکه منابع اطلاعاتی، روزانه دیجیتال سازی می شود، گفت: پارسال بیش از یک میلیون و ۳۰۰هزار صفحه دیجیتال سازی و ۳۶هزار منبع دیجیتالی هم به داشته ها اضافه شد و ورود و سازماندهی منابع سایر کتابخانه های مهم دنیا نیز در دستور کار ما قرار دارد.
حسینی اظهار داشت: ما ۱۶۸هزار نسخه خطی و چاپ سنگی و ۱۴میلیون برگ سند در اختیار داریم که راهبرد ما این است این منابع بطور رایگان در اختیار محققان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه ماموریت آستان قدس رضوی پرداختن به موضوع زیارت، وقف و نذر و فرهنگ رضوی است افزود: کتابخانه هم زمینه را برای محققان و بزرگسالان فراهم میکند، رویکرد سازمان کتابخانهها پژوهش محوری است و انجمن علمی پژوهشگران سازمان کتابخانه ها نیز احیا شده است.
حجت الاسلام حسینی همچنین گفت: ایجاد کتابخانه دیجیتال فهارس اقدام مهمی است که دنبال می شود و تاکنون در این قالب بیش از ۳۶هزار صفحه قابل جستجوی متنی فهرست نسخه های خطی از کتابخانه های مختلف دنیا جمع آوری شده است.
وی اظهار داشت: کتابخانه آستان قدس رضوی آمادگی دارد ایستگاههای مطالعه دیجیتال را در مراکز مختلف علمی، پژوهشی و دانشگاهی راه اندازی کند.
رونمایی از ۱۲ اثر فاخر بنیاد پژوهشها
رییس بنیاد پژوهشهای آستان قدس رضوی هم در این نشست خبری گفت: ۱۲ اثر فاخر این بنیاد در هفته پژوهش رونمایی خواهد شد.
احد فرامرز قراملکی افزود: از ابتدای امسال با همیت این بنیاد ۴۱جلد کتاب برای نخستین بار به چاپ رسیده و ۹۷جلد کتاب نیز به چاپ مجدد رسیده است.
وی گفت: حمایت از رساله های دکتری از اولویتهای کاری ما است و با دانشگاههای مختلف نیز در این خصوص همکاری می کنیم که در طرحی همکاری مشترکی از رساله های سطح چهار حوزه علمیه نیز حمایت کرده و فعالیت در فضای چندرسانه ای را جزو اولویتهای خود می دانیم.
قراملکی بر تلاش برای جذب پژوهشگران دیگر مراکز علمی و پژوهشی نیز تاکید کرد و گفت: پس از مذاکراتی که صورت گرفت ۲تُن از استادان دانشگاه "هاروارد" و "جرج واشنگتن" نیز قول همکاری با ما را دادند.