پژوهشها باید مطابق نیاز جامعه باشد
معاون پژوهشی دانشگاه تهران گفت: تلاش ما برای کاربردی کردن پژوهشها و تشخیص نیاز جامعه است.
آقای مهدی فکور در نشست خبری جشنواره پژوهش و فناوری که عصر امروز در معاونت پژوهشی دانشگاه تهران برگزار شد افزود: برای کاربردی شدن طرحها ساختاری جدید در حوزه پژوهش و فناوری آغاز شده و سعی ما بر این است که پژوهشها در رشته خاص و مطابق کار سیستمی و نیاز جامعه انجام شود.
وی درخصوص تلاش برای پژوهشهای علوم انسانی گفت: علوم انسانی منشأ بسیاری از نوآوریها و تدوین ساختارهاست و ما شاید نتوانیم در این راستا مطابق با نیاز جامعه حرکت کنیم، اما باید فعالیت در این حوزه شکل بگیرد.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان این که تمام رسالههای دکتری و کارشناسی ارشد در قالب طرحهای بنیادی انجام میشود، افزود: در یک سال اخیر تعداد رسالهها و پایان نامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی که مطابق نیاز بوده، افزایش یافته است و ما از پایان نامهها و رسالههایی که مطابق نیاز جامعه است حمایت میکنیم.
آقای فکور تاکید کرد: تعداد دانشجویانی که برای فرصتهای مطالعاتی در مقطع دکتری به کشورهای دیگر اعزام میشوند در دو سال اخیر کم شده و محدودیتهایی از جمله گرفتن روادید و مشکلات بودجه در این راستا تأثیرگذار بوده است.
وی با اشاره به این که باید بتوانیم در حوزه مقالات علمی چه از لحاظ کمیت و چه از لحاظ کیفیت پرچمدار باشیم، گفت: تاکید ما بر روی کیفیت و کمیت مقالات دانشگاهی است تا در مجلات معتبر بین المللی به چاپ برسند.
معاون پژوهشی دانشگاه تهران افزود: تحقیقات بین رشتهای برای یک سری از رشتهها راه اندازی شده و این موضوع درحال گسترش است تا تعاملاتی در حوزههای مختلف علمی شکل بگیرد.