پخش زنده
امروز: -
نخبگان، علما، خانواده شهدا، ایثارگران و اقشار مردم لرستان در خرم آباد با رئیس جمهور دیدار کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز لرستان، امام جمعه خرم آباد در دیدار نخبگان و اقشار مختلف مردم با رئیس جمهور ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستارگفت: صبر، استقامت و حجاب حضرت بهترین الگوی جوانان است.
حجت الاسلام و المسلمین شاهرخی در ادامه به ظرفیتها و تواناییهای لرستان در زمینههای مختلف اشاره کرد و افزود: امیدواریم دولت با نگاه ویژه به لرستان مشکلات استان را کاهش دهد.
نماینده، ولی فقیه در استان احقاق حق آبه با تکمیل سدهای نیمه تمام و در دست مطالعه، بازگشت کارخانههای تعطیل شده استان به چرخه تولید، ایجاد صنایع تبدیلی و توسعه مراکز فرهنگی از جمله مساجد را از مهمترین مطالبات مردم لرستان عنوان کرد.
رئیس جمهور در دیدار قشرهای مختلف لرستان در خرم آباد با تبریک ولادت عقیله بنی هاشم حضرت زینب کبری (س) گفت: ان شاءالله خداوند متعال به همه ما توفیق معرفت نسبت به جایگاه حضرت زینب (س) و توفیق پیروی از ایشان را عنایت کند.
حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با بیان اینکه توفیق است که در جمع فرهیختگان و نمایندگان اقشار مختلف مردم لرستان باشم، گفت: مردم لرستان در ۸ سال جنگ تحمیلی پشتوانه عظیم برای جبهه و رزمندگان و انقلاب بودند.
وجود صفای باطن مردمان لر و وجود فرهیختگان و علمای برجسته استان لرستان همچون آیتالله بروجردی، آیتالله کمالوند و آیتالله طاهری خرمآبادی بزرگانی همچون بحرالعلوم و اندیشمدان مثل دکتر جعفر شهیدی و عبدالحسین زرینکوب از همه مهمتر این سرافرازانی که امروز پیش روی ما هستند و پای ارزشها و آرمانهای نظام اسلامی ایستاده اند یعنی خانوادههای معظم شهدا، ایثار گران و جانبازان
برایم دلنشین است که از نزدیک با مردم لرستان در اجتماعات مردمی حضور پیدا کنم و از نزدیک عرض سلام و ادب داشته باشم. ولی شرایط کرونایی اجازه نداد تا خدمت هم عزیزان باشم
مردم متدین ولایتمدار، مقاوم و مخلص لرستان در ۸ سال جنگ پشتوانه عظیم بودند. گواه صدق ووفای مردم لرستان ۶ هزار و ۳۰۰ شهید که تقدیم نظام اسلامی کرده است شهیدان والا مقام، جانبازان و ایثارگران و جانبازان سند افتخار نظام اسلامی هستند.
صداقت، پاکی و وفای مردم لرستان همین بس که لر بودن مترداف است با صداقت و پاکی و صافی. به کسی بگویند با صداقت حرف بزند میگوید که میخواهم لری حرف بزنم
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به اهمیت احداث سد معشوره در رشد و توسعه کشاورزی استان گفت: سد معشوره از: از جمله کارهایی که حتماً باید در سطح استان به اتمام برسد باید بسیار زودتر از اینها این اقدام انجام میشد و امروز وظیفه داریم عقبماندگی موجود در این زمینه را با سرعت جبران کنیم.
رئیس جمهور با تاکید بر رفع موانع رشد و توسعه کشاورزی استان لرستان، ایجاد صنایع تبدیلی را مهم ارزیابی کرد و گفت: امروز در مناطق مختلف کشور از جمله لرستان نیازمند راهاندازی صنایع تبدیلی هستیم تا از خامفروشی جلوگیری کرده و ارزش افزوده زیادی برای کشاورزان تأمین شود و در این زمینه مسئولان مربوطه موظف هستند پشتیبانی و حمایتهای لازم را را انجام دهند ..
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی مدیریت جدی آب را مورد تاکید قرار داد افزود با مدیریت درست آب میتوان کمبودها را جبران و آب را برای مصارف شرب، صنعتی و کشاورزی تأمین کرد. وی همچنین بر تلاش دولت برای ایجاد و راه اندازی صنایع نیمه تعطیل استان با هدف رفع بخشی از بیکاری جوانان این استان تاکید کرد
لرستان با دارا بودن ظرفیتهای فراوانی از جمله ۱۱ میلیارد متر مکعب آب که عدد بسیار بلایی است گفت: خاک حاصلخیز، معادن ارزشمند، کشاورزی و فضای کشت بسیار خوب زمینههایی برای کار و تلاش است. لرستان دارای ظرفیتهای فراوان آب، خاک وهوای مناسب است که با وجود داشتن نیروی انسانی جوان، کار آمد و انقلابی زمینهای برای ایجاد ظرفیت است
رئیس جمهور گفت: باید یک بازنگری در بهره برداری از امکانات استان شود، این بازنگاه در تحول شناخت نگاه، نوع فرایندها و تحول در نهادها ایجاد شود. باید وضع موجود را نگاه کنیم و متحول کنیم و با توجه به زیرساختها این تحول امکان پذیر است.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه آسیبهای اجتماعی مردم لرستان را رنج میدهد، افزود: در تحول شرایط باید از همه کمک بگیریم که به کمک دولت، همه نهادها و دستاندرکاران در حوزههای مختلف یک کار متفاوتی را رقم بزنیم.. این تحول نیازمند اراده جدی است وضعیت استان باید متحول شود، زیرساختها در لرستان وجود دارد و همه به ویژه دولتمردان باید پای این تحول بایستند.
رئیس جمهور با اشاره به معادن سنگ استان لرستان گفت: باید نسبت به ذخایر ارزشمند استان مطالعات پژوهشی، اقداماتی در زمینه صنعت سنگ انجام شده و نباید خامفروشی انجام شود که پژوهشکدهای خاص در این زمینه مورد نیاز استان است.
وی در ادامه راهاندازی صنایع نیمهتعطیل استان را اولویت دولت عنوان کرد و افزود: صنایع نیمه تعطیل کارش باید شروع شود، گردشگری استان ظرفیت بالایی در استان دارد که نیازمند بهرهبرداری است و با سرمایهگذاری میتواند موجب توسعه استان شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی همچنین توسعه کشاورزی گلخانهای را از مصوبات این سفر عنوان کرد و گفت: توسعه این مهم برای کشاورزی استان و مدیریت آب موثر است. صنایع تبدیلی موضوع مهم در بسیاری از استانها است و مقدماتی در این زمینه انجام شده که یکی از استانهای مطرح در این زمینه لرستان خواهد بود
رئیس جمهور بر ضرورت آزادسازی حریم قلعه فلکالافلاک به عنوان یکی از مشکلات این مجموعه تاریخی- فرهنگی تاکید کرد و گفت: قلعه فلکالافلاک از آثار تمدنی و مدنیت مردم این خطه است و باید به خوبی نگهداری و معرفی شود
وی گفت: مقدمات ثبت جهانی قلعه تاریخی فلک الافلاک آماده شده است. بخشی از بودحه آن اختصاص یافته است تا زودتر حریم این قلعه آزاد سازی و ثبت جهانی شود
مدیریت آب لرستان مساله مهمی است به ویژه سد معشوره، این سد باید حتما و سریعا آغاز شود. مطالعات آن انجام شده با آغاز این کار، بودجه آن هم تامین میشود، آبهای استان نباید هدر شود. ما این نعمت را نباید به سیل تبدیل کنیم باید به کشت وتولیدات تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه مساله عقب ماندگی سد سازی در لرستان باید جبران شود گفت: مساله ریل و سد استان در دستور کار دولت است سد و ریل لرستان در اولویت استان است توسعه یافتگی باید در اجرای عدالت باشد در بودجه نویسی محور عدالت در توسعه مهم است و توسعهی ما تحت شعاع عدالت دنبال میشود.
رئیس جمهور با بیان اینکه بیکاری لرستان با وجود امکانات بالا من را بسیار رنج میدهد. گفت:باید این وضعیت متحول شود، استاندار جلساتی را با مدیران برگزار و کارهای کوتاه، میان و بلندمدت باید اجرایی شود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت:باید از مدیران کار آمد و انقلابی استفاده شود. باید اشتغال استان به صورت جدی دنبال شود تا این نگرانی یکاری در استان رفع شود.
رئیس جمهور در شورای اداری لرستان باتبریک ولادت حضرت زینب کبری (س) و گرامیداشت یاد و خاطره ۶ هزار و ۳۰۰ شهید، بزرگان و سرداران عظیم الشان لرستان گفت: حل مشکلات لرستان و کشور نیازمند سخت کوشی مدیران در کنار صبر و شکیبایی مردم است.
سید ابراهیم رئیسی افزود: با اتکا به نیروی انسانی کار بلد و جوان و ظرفیتهای موجود در لرستان امکان غلبه و حل همه مشکلات وجود دارد و همه باید پای کار بیایند.
رئیس جمهور گفت: انجام کارهای بزرگ در کشور و لرستان زمانی امکانپذیر میشود که همه آماده و پای کار باشند.
وی اضافه کرد:خواسته و مطالبات به حق مردم لرستان حتما مورد توجه جدی قرار میگیرد و در اجرای آنها مصمم هستیم.
رئیس جمهور گفت: اگر روند اجرای طرحهای نیمه تمام در استان و کشور به همین روال پیش برود اتمام این طرحها ۵۰ سال طول میشد و لذا چارهای نداریم جز اینکه اولویت بندی کنیم.
رئیس جمهور بر اجرا و تسریع در ساخت عملیات سد معشوره تاکیدی چند باره کرد و افزود: صنایع نیمه تعطیل و راکد در لرستان هم جز اولویتهای مهم است و تشکیل یک کار گروه در این زمینه امری ضروری است.
سید ابراهیم رئیسی تصریح کرد: اشتغال و آب دو اولویت دیگر لرستان است و دولت برای تحقق این دو خواسته به حق مردم لرستان از انجام هیچ کاری دریغ نمیکند.
رئیس جمهور اظهار کرد: برای حل مشکل اشتغال به عنوان مشکل محوری استان و کشور نیازمند تدوین و اجرای برنامه کوتاه مدت و میان مدت هستیم.
رئیس قوه مجریه افزود: از سرگیری عملیات خط آهن دورود – خرم آباد – اندیمشک ظرف ۱۰ روز آینده باید برنا مه زمانبندی اجرای این طرح ملی مشخص و تدوین شود.
رئیس جمهور از مسئولان استان خواست تا استمهال وام کشاورزان به صورت جدی پیگیری شود.
آقای رئیسی از رئیس کل ددگستری و استاندار لرستان خواست تا مشکل شرکت عظیم خودرو و سامان کاشی بروجرد را به صورت جد پیگیری کنند.
رئیس جمهور به معضل زنان کار در شهرستان دلفان اشاره کرد و گفت: برای زنان این شهرستان حتما باید شغل شرافتمند ایجاد شود.
وی لرستان را از نظر اقتصاد گردشگری بسیار مستعد دانست و گفت: توجه به این نوع اقتصاد که لرستان ظرفیت فراوانی در این زمینه دارد امری ضروری است.
رئیس جمهور به مشکلات شهرداریهای استان و پرداخت نشدن حقوق و مطالبات چند ماهه کارگران شهرداری اشاره کرد و گفت: وزیر کشور موظف است پیگیری کند تا در صورت امکان مشکلات شهرداریهای استان مرتفع شود.
نماینده، ولی فقیه در لرستان در شورای اداری استان با تاکید بر اینکه داشتههای لرستان بیشتر از کاستیهای آن است، تاکید کرد تنها با تحول همراه با جهش میتوان شاهد توسعه بیش از پیش لرستان بود.
حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی استان ویژه شدن لرستان را ضرورتی مهم عنوان کرد و افزود: این رویداد در کنار چهار استان دیگری که مبحث آب در آن مطرح است، میتواند موجب تحول اساسی در حوزههای مختلف لرستان شود.
استاندار لرستان نیز در این جلسه با تاکید بر این که لرستان به صورت بالقوه فقیر نیست، ولی به صورت بالفعل شرایط مناسبی ندارد، گفت: اگر روان آبهای لرستان مهار نشود، استان از شرایط آبی مناسبی بخوردار نخواهد بود و با بحرانهای جدی روبه رو خواهد شد.
فرهاد زیویار، ایجاد صنایع تبدیلی در لرستان را موجب ایجاد تحول در حوزه اشتغال دانست و افزود: همچنین توسعه راههای ارتباطی استان میتواند موقعیت بندر خشک را برای لرستان فراهم کند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رئیس جمهور هم در جلسه شورای اداری لرستان با اشاره به این که خوشبختانه ۷۰ درصد منازل روستایی لرستان مقاوم سازی شده اند، تصریح کرد: متاسفانه آمار مقاوم سازی مدارس روستایی لرستان نسبت به متوسط کشوری پائین است.
سید امیرحسین مدنی همچنین با بیان این که به ۹۰ درصد روستاهای لرستان گازرسانی شده است، افزود: بیش از ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار لرستان دارای دهیاری هستند و تنها ۱۰ درصد باقی مانده به دلیل نداشتن دهیاری از هیچ اعتباری برخوردار نیستند
وی با اشاره به این که ۹۹ روستای آسیب دیده از طرح آبرسانی قُمرود تا کنون اعتباری دریافت نکرده اند، تصریح کرد: لازم است برای بهبود وضعیت ساکنان این روستاها چارهای اساسی اندیشیده شود.
انسیه خزعلی؛ معاون رئیس جمهور در امور بانوان و خانواده نیز با گلایه از پدیده زنان کار و حضور این قشر در میادین شهرستان دلفان را در شأن مرم این شهرستان ندانست و گفت: با برنامه ریزیهای صورت گرفته به زودی شاهد ارتقاء وضعیت اقتصادی و اشتغال زنان در کشور، لرستان و شهرستان دلفان خواهیم بود.
محمدرضا مبلغی رئیس مجمع نمایندگان لرستان در مجلس شورای اسلامی نیز در جلسه شورای اداری لرستان اختصاص اعتبار برای ساخت سد معشوره را مهمترین مطالبه مردم لرستان از دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: ساخت و بهره برداری از این سد میتوان موجب خوشخالی مردم این استان شود.
نماینده مردم کوهدشت در مجلس شورای اسلامی، توسعه صنعت گردشگری در لرستان را موجب رونق اقتصادی استان عنوان کرد و گفت: ثبت ملی و جهانی آثار تاریخی و طبیعی لرستان میتواند موجب تحقق رونق اقتصادی استان شود.
وزیر نیرو هم در جلسه شورای اداری لرستان، ارزش صنایع راکد استان را ۲۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۳ هزار طرح با ۱۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرا در لرستان اختصاص یافته است.
علی اکبر محرابیان ابراز امیدواری کرد ۵۰ درصد این طرحها تا پایان سال ۱۴۰۱ و مابقی نیز تا پایان سال ۱۴۰۲ تکمیل شوند.
وی همچنین از اختصاص ۶ هزار میلیارد تومان برای ساختو تکمیل سد معشوره خبر داد و افزود: با برنامه ریزیهای انجام شده، پیش بینش میشود این طرح تا پایان دولت سیزدهم تکمیل و هره برداری شود.
وزیر صنعت، معدت و تجارت هم در این جلسه گفت: ۵۲ میلیارد تومان برای ساخت و تکمیل شهرکهای صنعتی لرستان اختصاص یافته است.
فاطمی امین همچنین با اشاره به این که ۱۲ طرح با ۳ هزار و ۵۰۰ شغل در لرستان در حال اجراست، خاطرنشان کرد: این طرحها بین ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند، ولی به علت مشکلات مالی عملیات اجرایی آنها متوقف شده است.
حجت الله عبدالملکی هم با بیان این که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از نیمه سال جاری تا پایان سال آینده ۴۰ هزار فرصت شغلی در لرستان ایجاد میکند، تصریح کرد: آمادگی لازم برای تبدیل این ظرفیت به ۶۰ هزار فرصت شغلی وجود دارد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی استراتژی مهم این وزارت خانه برای حل بخشی از مشکلات اقتصادی لرستان را راه اندازی واحدهای تعطیل، نیمه تعطیل و نیمه ساخته شده برشمرد.
محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از ساخت کتابخانه مرکزی در خرم آباد خبر داد و گفت: برای اسختاین کتابخانه ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته است.
وزیر راه و شهرسازی هم به طرح توسعه فرودگاه خرم آباد اشاره کرد و افزود: این طرح دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد.
رستم قاسمی با بان این که فاز نخست آزادراه خرم آباد به اراک در مسیر خرم آباد به بروجرد زیر بار ترافیک رفته است، ابراز امیدواری کرد: فاز دوم این آزادراه از بروجرد به اراک تا پایان دولت سیزدهم به بهره برداری برسد.
وی در ادامه از اختصاص ۱۴۰۰ میلیارد تومان برای توسعه راههای لرستان خبر داد و افزود: با جذب این اعتبار شاهد تحولی عظیم در حوزه راههای استان خواهیم بود.
وزیر راه و شهرسازی به پیشرفت ۴۰ درصدی راه آهن خرم آباد به دورود اشاره کرد و افزود: فاز دوم ازن راه آهن از خرم آباد به پلدختر است که برای اجرا و تکمیل هر دو فاز ۱۸ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
قاسمی همچنین به مشکل تامین زمین مورد نیاز اجرای نهضت ملی مسکن در لرستان اشاره کرد و گفت: در تلاشیم زمین مورد نیاز ۴۰ هزار واحد مسکونی در لرستان را تا پایان شال جاری تامین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی هم سطح پائین گلخانه، نبود صنایع تبدیلی و ضعف در دامپروری صنعتی را مهمترین مشکلات حوزه کشاورزی لرستان برشمرد و تصریح کرد: ۱۵۰۰ میلیارد تسهیلات بانکی برای توسعه دامپروری لرستان اختصاص یافته است.
سیدجواد ساداتی نژاد در ادامه با بیان این که ۷ درصد عشایر ایران شامل ۸۵ هزار نفر در لرستان ساکن هستند، گفت: ۵۴ میلیارد تومان نیز برای حل مشکلات جامعه عشایری استان اختصاص یافته است.
وزیر ورزش و جوانان نیز از در دست اجرا بودن ۱۳ طرح مهم ورزشی در شهرستان کوهدشت خبر داد و گفت: لازم است اعتبار لازم برای ادامه روند ساخت این طرحها اختصاص یابد.
سید حمید سجادی در ادامه، ساخت پارک اختصاصی بانوان در کوهدشت و رومشکان را از خواستههای جدی مردم این شهرستانها برشمرد.
رئیس جمهور در جمع خبرنگاران استان با بیان این که اولویت سنجی برای پیگیری و اجرای طرح های نیمه تمام مهمترین برنامه اقتصادی دولت سیزدهم است، گفت: اشتغال اولویت او لرستان است و آن دسته از طرح های نیمه تمام در اولویت تکمیل و اجرا قرار دارند که موجب رونق تولید و اشتغال باشند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی ساخت و تکمیل سد معشوره را از اولویت های مهم اقتصادی دولت در لرستان عنوان کرد و افزود: بهره برداری از این سد موجب رونق اقتصادی و توسعه اشتغال می شود.
وی قابلیت های تاریخی و طبیعی لرستان را عامل توسعه گردشگری لرستان عنوان و خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری و جذب گردشگر موجب رونق اقتصادی استان می شود.
رئیس جمهور اجرای درست قانون را موجب حل بسیاری از مشکلات جاری کشور دانست و گفت: بیکاری موجود در سطح کشور و به خصوص لرستان ناشی از اجرای نادرست قانون است.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به وجود منابع فراوان آب در لرستان، مدیریت منابع آبی را موجب مصرف بهینه آب در استان دانست.
وی بیکاری را ریشه بسیاری از ناهنجاری های موجود در لرستان عنوان کرد و افزود: انجام برنامه ای فرهنگی و رونق اقتصادی می تواند بسیاری از مشکلات مبتلابه استان را برطرف کند.
رئیس جمهور، تقویت اشتغال برای شکل گیری مهاجرت معکوس را از برنامه های مهم اقتصادی دولت سیزدهم عنوان کرد.