پیش از خطبههای نماز جمعه / ۱
نماینده جامعه پرستاری در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه امروز تهران گفت:هم اکنون ۶۰ هزار دانشجوی پرستاری در حال تحصیل و از ۲۵۰ هزار پرستار کنونی ۲۲۵ هزار نفر عضو نظام پرستاری هستند.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، دکتر عبدالله ثقفی افزود: هم اکنون بیشترین حیطهای که پرستاران به آن اشتغال دارند، حیطه درمان است که این با سیاستهای ابلاغی کلان مقام معظم رهبری مغایرت دارد.
سطوح پرستاری از جمله پیشگیری، درمان و بالین بازتوانی و توان بخشی است که دو سطح پیشگیری و بازتوانی و توان بخشی مغفول مانده اند.
وی گفت: با توجه به افزایش جمعیت سالمندی طبق پیش بینیها در سال ۱۴۲۰، سی درصد جمعیت کشور سالمندان خواهند بود لذا آن چه مهم است این است که سازمانهای بیمهای برای تقویت و حمایت از فعالیت هومکر (HOME CARE مراقبت در منزل) باید حمایتهای بیمهای خدمات پرستاری را تقویت کنند.
نماینده جامعه پرستاری ادامه داد: شیوع کرونا فشار سنگینی بر پیکره پرستاران و مشکلات عدیدهای را بر جامعه پرستاری تحمیل کرده است.
وی افزود: بیش از ۱۵۰ شهید مدافع سلامت و ۹ هزار نفر دارای عارضه ماندگار ناشی از بیماری کرونا و ابتلای ۱۴۵ هزار پرستار به بیماری کرونا در زمان خدمت از جمله فداکاریهای جامعه پرستاری در این دوره بوده است، اما متأسفانه همچنان مصادیق تأیید شهادت این عزیزان توسط مسؤولان ذیربط مشخص نشده و در هالهای از ابهام است.
دکتر ثقفی گفت: کمبود نیروی انسانی و اضافه کاری اجباری به دلیل نبود استخدام یا استخدامهای ناچیز سبب شده است نسبت پرستار به تخت از ۲ و نیم به ۸ دهم یا ۹ دهم نفر در کشور تقلیل یابد.
وی افزود: با هر یک از رویکردهای سه گانه یعنی نسبت پرستار به جمعیت، نسبت پرستار به پزشک و نسبت پرستار به تخت ما حدود ۱۰۰ هزار نیروی پرستار برای خدمت کمبود داریم.
نماینده جامعه پرستاری گفت: نبود استخدام در حوزه پرستاری سبب مهاجرت ماهانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ پرستار جوان به خارج از کشور شده است و تنها در سال ۱۳۹۹ بیش از هزار و ۵۰۰ پرستار از کشور مهاجرت کرده اند.
وی افزود: نظام پرداخت ناعادلانه، تبعیض آمیز و پرداخت نکردن فوق العاده خاص یکی دیگر از چالشهای پیش رو و موانع خدمتی پرستاران است.
دکتر ثقفی گفت: اجرا نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری که از سال ۱۳۸۶ به تصویب رسیده است از دیگر چالشهای پیش روی نظام پرستاری است. برغم تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری در سال ۱۳۹۹ مبنی بر اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری متأسفانه عمل به آن در هالهای از ابهام است.
وی افزود: اجرای قانون بازنشستگی پرستاران و اجرای قوانین مشاغل سخت و زیان آور در پرستاری که قوانین و اطلاق آن به پرستاری مصوب مجلس شورای اسلامی است بلاتکلیف و بدون اجرای باقی مانده است.
دکتر ثقفی گفت: ۲ مطالبه مهم مقام معظم رهبری، منشور اخلاق حرفهای و کدهای اخلاق حرفهای و انطباق امور پزشکی با شرع مقدس از موضوعاتی است که پرستاران به شدت برای تحقق آن مصمم هستند و با تمام وجود تلاش میکنند تا بتوانند این دو مطالبه مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشانند لذا از مسؤولان ذیربط و دست اندرکاران نظام سلامت مصرانه میخواهیم که زیرساختهای لازم و مقدمات برای تحقق آنها را فراهم نمایند.
وی گفت: برغم همه چالشهای پیش رو در این شرایط سخت و همچنین تحریمهای ظالمانه آمریکا و ایادی شان، به عنوان نماینده سازمان نظام پرستاری و جامعه پرستاری کشور اعلام میکنم براساس وظیفه حرفه ای، انسانی و شرعی هرگز در انجام وظایف مان کوتاهی نخواهیم کرد و ارائه خدمات پرستاری و خداپسندانه به مددجویان عزیز را برای خود فرصت و افتخاری بزرگ تلقی کرده و با روح مطهر شهدای مدافع سلامت پیمان میبندیم که در پیمودن راه آنان و راه انقلاب و پیروی از منویات، ولی امر مسلمین جهان مصمم و پایدار باقی بمانیم.