پخش زنده
امروز: -
تولید، اشتغال و کارآفرینی موضوعی است که با معیشت مردم گره خورده و دولت آقای رئیسی برای رونق آن برنامههایی در دستور کار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ آغاز به کار دوباره برخی واحدهای تولیدی تعطیل شده در برخی استانها مانند سمنان، فارس و مازندران بارقه امیدی در دل کارآفرینان بود که البته مسیر حمایتی دولت را در پیشبرد اهداف تولیدشان ضروری میدانند.
توصیه به بانکها برای امتناع از تملک واحدهای تولیدی رویکرد دیگری بود که در دستورکار دولت قرار گرفت.
کارآفرینان قشری مولدند که در مسیر کارشان فراز و نشیب کم نیست. یکی از تامین مالی و مواد اولیه میگوید و دیگری از بیمه و نیروی کار.
محمود کریمی بیرانوند سرپرست معاونت توسعه اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه هر روز چندین کارآفرین به دفتر کارم میآیند که دغدغههای مختلفی هم دارند میگوید: من به کارآفرینان حق میدهم. واقعا امروز تولید کردن مثل جهاد میماند و وظیفه ما این است که محیط کسب و کار را برایشان پایش و اصلاح کنیم و حمایت شوند.
حمایتی که مسیر را برای کارآفرین هموار میکند مثل تصویب طرح تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در مجلس شورای اسلامی که بر اساس آن نهایتا تا سه رو باید مجوز برخی کسب و کارها صادر شود.
هر چند که زمان زیادی از تصویب این طرح نمیگذرد، اما از سازمان آموزش فنی و حرفهای به عنوان پیشگام اجرای این طرح در صدور مجوز به آموزشگاههای آزاد باید نام برد.
غلامحسین حسینی نیا رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور میگوید: سازمان آموزش فنی و حرفهای در دولت جدید عملکرد خود را ۶۵ روز است که آغاز کرده، اما در همین مدت توانسته ایم به کسانی که داوطلب راه اندازی آموزشگاه آزاد فنی و حرفهای هستند، سه روزه مجوز را برایشان صادر کنیم؛ این در حالی است که تا پیش از این برخی تا یک سال هم معطل یک صدور مجوز میماندند.
اما یکی از مشکلات فراروی فضای کسب و کار کشور وجود سامانههای فراوانی است که هر کدام تحت عنوانی مجزا به صدور مجوز، ثبت نام بیکاران و موضوعاتی از این دست میپردازد که البته دولت سیزدهم وعده یکپارچه شدن آن را داده است.
محمود کریمی بیرانوند سرپرست معاونت توسعه اشتغال وزارت کار میگوید: سامانه برای تسهیل کار است و راه اندازی آن به خودی خود یک هدف نیست و باید بتواند فرایندها را کوتاه و نظارتها را بیشتر کند این درحالیست که وجود سامانههای متعدد مردم را گمراه میکند.
وی به سامانه ملی اشتغال اشاره میکند و میافزاید: با راه اندازی این سامانه به سمت یکپارچگی تمامی سامانهها خواهیم رفت تا از شش ماه آینده فقط یک سامانه تحت عنوان سامانه ملی اشتغال به امور مرتبط با کسب و کار بپردازد.
در ۱۰۰ روزی که از آغاز به کار دویت سیزدهم میگذرد طرح زیست بوم ملی اشتغال رویکرد دیگری است که در حوزه اشتغال به هم افزایی برای مقابله با بیکاری اختصاص دارد.
آقای کریمی بیرانوند میگوید: طرح زیست بوم ملی اشتغال یعنی جنبش ایجاد شغل در کشور؛ زیست بوم ملی اشتغال به دنبال این است که همه دستگاهها در این حوزه نقش آفرینی کنند و تقسیم کار ملی برای حل معضل بیکاری صورت گیرد.
آنچه امروز ثابت شده این است که برای فرار از معضل بیکاری باید به مهارت آموزی پناه برد. مهارت آموزی، اصل و اساس اشتغال است و سازمان آموزش فنی و حرفهای هم به عنوان یکی از حلقههای مهم ایجاد اشتغال و متولی مهارت آموزی در کشور است که یکی از ماموریتهای این سازمان در دولت سیزدهم مهارت آموزی مطابق استانداردهای جهانی برای تامین نیروی ماهر است.
غلامحسین حسینی نیا میگوید: ۶۵۰۰ استاندارد جهانی داریم که ۱۵۰۰ استاندارد را به روز کردیم و ۳۰۰ استاندارد جهانی را نیز ایجاد کردیم ایجاد کردیم.
او تلاش برای جهانی شدن با حضور حداکثری در مسابقات جهانی مهارت را هم از رویکردهای مهم دولت عنوان میکند و میافزاید: پیش از این کشورمان در قالب ۹ رشته در مسابقات جهانی مهارت شرکت میکرد، اما امسال در ۳۳ رشته به شانهای چین اعزام میشویم.
از آنجا که توسعه یافتگی یک کشور در گروی ارتقای مهارت و اشتغالزایی است؛ حرکت سریعتر در مسیر حرفهای برای پیشرفت چرخه تولید و اشتغال کشور امروی ضروری بنظر میرسد که نیازمند هماهنگی و همکاری تمامی دستگاهها و سازمانهای مرتبط ذیل حمایت و نظارت دولت است.
شناسنامه دار شدن ۴۰۰ هزار کارآفرین در ۱۰۰ روز گذشته میتواند شروع خوبی برای نظارت و پیگیری امور کارآفرینان باشد تا بتوانند چرخ تولید را در کشور سرعت ببخشند؛ ضروری است همه دستگاهها در کنار هم در این مسیر حرکت کنند تا شاهد پویایی و شکوفایی و رونق تولید باشیم.