روند افزایشی فرسایش خاک در آذربایجان شرقی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت : سالانه 5 تا 10 درصد خاک در حوضه دریاچه دچار فرسایش شده و از دسترس کشاورزی خارج می شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، فتحی در همایش روز جهانی خاک در تبریز افزود: به علت قرار گرفتن در حوضه دریاچه ارومیه به لحاظ شوری 50 درصد خاک استان از قابلیت کشاورزی برخوردار نیست.
وی اضافه کرد: در کنار شرایط اقلیمی خشک و فرسایش های آبی و بادی، مداخلات انسانی نیز در فرسایش خاک این منطقه نقش مؤثری داشته و این مسأله در کاهش تولیدات کشاورزی تأثیر چشمگیری دارد.
وی ادامه داد: افزایش مصرف نهاده های شیمیایی مانند کود و سم ، تغییر کاربری اراضی حاصلخیز کشاورزی و افزایش عطش ویلاسازی در این اراضی ، شخم زنی های غیر اصولی و در مسیر موافق با شیب مراتع ، رهاسازی آب های آلوده و فاضلاب ها در اراضی کشاورزی و مدیریت نکردن آن ها و معادنی که با عناوین مختلف در اراضی کشاورزی ایجاد می شود باعث تسریع در فرسایش خاک در استان شده است.
مهردادی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان نیز گفت : برای مقابله با فرسایش بادی در مناطق بحرانی حاشیه دریاچه ارومیه کاشت انواع بوته ها و طرح های قرق و سیستم های چرایی در 20 روستا و در حدود 32 هزار هکتار زمین اجرا شده است ولی در این طرح ها نیز به مشکلات مردم توجهی نشده و طرح های جایگزین برای تعلیف دام ها و معیشت مردم منطقه تعریف نشده است.
غنی پور معاون اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیز گفت : شوری بیش از حد دریاچه در آینده نیز حتما باعث ایجاد طوفان های نمکی خواهد شد و گنبدهای نمکی مسیر آجی چای و بستر خود دریاچه نیز این مسأله را تقویت می کند.