پخش زنده
امروز: -
استاندار گیلان: حجم صادرات گیلان سالانه ۶۷۰ میلیون دلار است که میتوان به ۲ یا ۳ میلیارد دلار در سال افزایش داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ عمدهترین راهکارها، ظرفیتها و محدودیتهای صادرات گیلان به حوزهی خزر صبح امروز در نشست مشترک استاندار با معاون اقتصادی وزارت امورخارجه در رشت بررسی شد.
استاندار در این نشست حجم صادرات گیلان را سالانه ۶۷۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: بهره گیری از فرصت ها، رفع محدودیتها و تسهیل زیرساختها میتواند این رقم را بین ۲ تا ۳ میلیارد دلار افزایش دهد.
اسدالله عباسی بر ضرورت پیگیریهای هماهنگ و برنامه ریزی شده در دو برش استانی و ملی برای تسهیل در روند صادرات انواع محصولات کشاورزی، صنعتی و خدمات فنی تاکید کرد و گفت: این امر میتواند در بستر تسریع در اتمام هر چه سریعتر خط آهن رشت - کاسپین، تامین کشتیهای رو - رو، تسهیل برگشت ارز صادراتی با نرخ واقعی، پویایی گمرکات، توجه ویژه به صنعت بسته بندی و کیفی سازی محصولات عملی شود.
وی از معاون اقتصادی وزیر امور خارجه خواست بخشی از محدودیتهای اداری مرتبط با مرکز را در بستر انتظارات وزارت امور خارجه از بانک مرکزی و وزارتخانههای مرتبط مطالبه کند و استانداری نیز ضمن تلاش مجدانه برای هماهنگی بین بخشی در امر صادرات استان، از ظرفیتهای موجود استان برای پیگیری ملی مشکلات و محدودیتها بهره گیری خواهد کرد.
معاون اقتصادی وزارت امور خارجه نیز که در راس هیاتی از کارشناسان این وزارتخانه برای بررسی میدانی ظرفیتها و مزایای اقتصادی و صادراتی گیلان به رشت و انزلی سفر کرده بود ، تحقق صادرات دو تا ۳ میلیارد دلاری کشور از استان گیلان را در یک حرکت منسجم میان مدت قابل تحقق دانست و افزود: مجموع کشورهای حوزهی خزر، قفقاز و آسیای مرکزی سرشار از ظرفیتهای جذاب صادراتی برای ایران هستند که تمرکز بر نوع نیاز و ذائقهی بازارهای هدف، تلاش برای رفع محدودیتها و تسهیل زیرساختهای صادراتی میتواند این مهم را تحقق بخشد.
مهدی صفری همچنین سیاست خارجی دولت سیزدهم را اولویت بخشی به توسعهی مبادلات اقتصادی با ۱۵ کشور همسایه عنوان کرد و افزود: این سیاست به هیچ وجهی نافی گسترش مناسبات ایران با غرب و شرق نیست.
وی اضافه کرد: اگر واردات ۵۵۰ میلیارد دلاری ۱۵ کشور همسایهی ایران را حداقل ۴۰۰ میلیارد دلار در سال در نظر بگیریم، جذب ۲۵ درصد از این ظرفیت صادراتی میتواند ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور ایجاد کند که معادل کل نیازهای ارزی و مالی ایران خواهد بود.
در ادامهی این نشست هر یک از مدیران اجرایی مرتبط با حوزهی تولید و صادرات گیلان عمدهترین نیازها، انتظارات و محدودیتهای خود را در امر صدور هر چه سریعتر و مطلوبتر انواع کالاها بویژه محصولات کشاورزی و فاسد شدنی، نبود پایانههای صادراتی، تسهیل برگشت ارز ناشی از صادرات، تکمیل کریدور شمال جنوب از طریق دریای خزر، پیگیری طرح احداث خط آهن رشت - آستارا و افزایش ساعت کار گمرکات ارایه کردند.