پخش زنده
امروز: -
حجت الاسلام سید احمد خاتمی خطیب نماز جمعه تهران: انتظار داریم رئیس جمهور منتخب شعار اعتدال را تفسیر کند تا مورد سوء استفاده بعضی ها قرار نگیرد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر همکاری و کمک کردن به دولت منتخب برای رفع مشکلات گفت: بدون کمک همگان، نمی توان این بار عظیم را به مقصد رساند اما اگر کسی از حالا بخواهد ساز مخالف بزند، باید بداند که به بیراهه رفته است.
حجت الاسلام سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به خلق حماسه سیاسی بیش از 72 درصدی ملت در انتخابات 24 خرداد افزود: در حالی که دشمنان ذکر تحریم گرفته بودند و می پنداشتند حداکثر 25 درصد واجدان شرایط پای صندوق های رای می آیند ملت ایران جهانیان را مبهوت خود کرد.
وی این حضور پرشور و حماسی را ناشی از لطف خدا و بصیرت مردم دانست و با اشاره به رصد انتخابات 30 کشور گفت: بیشترین میزان حضور مردم در انتخابات این کشورها از جمله آمریکا و روسیه 65 درصد بوده است اما مردم ایران با حدود 73 درصد حماسه ای دیگر در کشور خلق کردند.
خاتمی افزود: منتخب این انتخابات نیز با 300 هزار رای بیشتر از نصف آرای شرکت کنندگان پیروز شد و نظام به طور کامل و امانتدارانه به صراحت اعلام کرد که منتخب مردم جناب دکتر حسن روحانی است.
وی روند انتخابات را کاملا قانونی دانست و گفت: هیچ کس نتوانست از صحت برگزاری این انتخابات ایراد بگیرد در حالی که همانند این روند در انتخابات دور دهم ریاست جمهوری نیز برگزار شد با این تفاوت که در انتخابات سال 88 ناکامان انتخابات با 11 میلیون تفاوت رای، شعار دروغین تقلب سر دادند.
خاتمی افزود: در انتخابات اخیر نظام 300 هزار رای را حساب کرد اما در انتخابات سال 88 افرادی که مورد اقبال مردم قرار نگرفتند به خاطر رای نیاوردن می خواستند کشور را به آتش بکشند و البته نتوانستند این کار را انجام دهند.
وی تبریک نامزدهای انتخابات به فرد منتخب را ارزشمند دانست و گفت: امیدواریم رئیس جمهور منتخب همه توان خود را برای خدمت به نظام و حل مشکلات معیشتی مردم بکار گیرد.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین درباره شعار اعتدال، عقلانیت، خردورزی و اهتمام به فکر جمعی رئیس جمهور منتخب افزود: این شعار درست ، صحیح و با ریشه اعتقادی است اما انتظار داریم آقای روحانی این شعار را تفسیر کند تا مورد سوء استفاده بعضی ها قرار نگیرد.
وی گفت: البته آقای روحانی اعتدال را به قانونگرایی تفسیر کرده و حرف درستی است اما مظهر اعتدال در مواضع سیاسی، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای است و ایشان الگوی اعتدال هستند و امروز به فرموده ایشان باید به دولت منتخب کمک کرد و نمی توان بدون کمک همگان این بار عظیم را به مقصد رساند اما اگر کسی از حالا بخواهد ساز مخالف بزند، باید بداند که به بیراهه رفته است.
امام جمعه موقت تهران در ادامه افزود: در انتخابات 88 نیز خط مقام معظم رهبری مبارزه با جریان فتنه بود و مردم که با ایشان همراهی کردند و حماسه ارزشمند 9 دی را آفریدید معتدل بودند.
خطیب نماز جمعه افزود: آنانی که فتنه آفرینی و اردوکشی های خیابانی را هدایت کردند، تندروی افراطی اند و ساکتان و بی تفاوت ها نیز کندرو هستند اما اگر همگان بخواهند معنی درست اعتدال در عرصه سیاسی را بدانند این است که با مواضع رهبری همراهی کنند.
خاتمی گفت: موضع ما درباره دولت منتخب و دولت های قبل و آینده حمایت ناصحانه بوده و هست و اگر عملکرد و موضع خوب داشته باشند موجب آفرین گویی وتشویق می شود اما اگر موضعی خلاف قانون اساسی و مواضع ولایت داشته باشند امر به معروف، نهی از منکر و نصحیت را در پی خواهد داشت.
وی دربخش دیگری از خطبه دوم به حوادث اخیر مصر اشاره کرد و گفت: مصر خاستگاه بیداری اسلامی است و مردم این کشور مسلمان و دلداده اسلامند و در یکسال گذشته به قانون اساسی و نمایندگان مسلمان رای دادند اما کسانی که از ِقبل بیداری اسلامی بر مسند قدرت نشستند آنچنان بد عمل کردند که زمینه ساز کودتا شدند.
خطیب نماز جمعه تهران افزود: آنان به جای آنکه جهان اسلام را به وحدت دعوت کنند از تکفیری های آدمکش حمایت کردند و این مواضع با مواضع قبل از به قدرت رسیدنشان نمی خواند زیرا در گذشته شعار مبارزه با رژیم صهیونیستی می دادند و پس از به قدرت رسیدن قرارداد کمپ دیوید را تایید و در نامه ای به شیمون پرز رئیس جمهور رژیم صهیونستی وی را برادر خطاب کردند و سفیر خود را به این رژیم فرستادند.
خاتمی گفت: این افراد دوست و دشمن را اشتباه گرفتند و ایران هراسی و شیعه هراسی راه انداختند و به دشمنان دل بستند و مشورت خود را با اوباما حتی رسانه ای کردند که نتیجه این گونه اقدامات، کودتا شد.
وی افزود: آنان با ملت مصر رفتار خوبی نکردند و بسیار تنگ نظرانه هر کس را که جزو حزبشان نبود از صحنه راندند اما اکنون از مردم فهیم مصر که دلداده اسلامند انتظار داریم پاسدار ارمغان ارزشمند بیداری اسلامی باشند و هوشیارانه در صحنه بمانند و نگذارند همچون زمان نامبارک ، مصر حیاط خلوت رژیم صهیونیستی شود.
خطیب نماز جمعه تهران همچنین به کشتار فجیع 5 شیعه مصر در مراسم جشن نیمه شعبان اشاره کرد و گفت: در این حادثه هزار نفر از افراد تکفیری آدمکش که بویی از انسانیت نبرده اند به خانه ای که در آن جشن نیمه شعبان برگزار شده بود هجوم آوردند و عالم شیعیان را به همراه 5 نفر به شهادت رساندند و 15 نفر دیگر را به شدت زخمی کردند.
وی این افراد را منتسب به وهابیت که حزبی سیاسی و ساخته و پرداخته انگلیسی هاست دانست و افزود: این حزب سیاسی از آغاز روی کار آمدن تاکنون با قتل ، غارت و آدمکشی جلو رفته است و سربریدن 3 هزار نفر در کربلا و قتل پدر و مادر در پیش چشمان دختر 3 ساله که با زنجیر دست و پایش بسته شده بود تنها نمونه ای از جنایات وهابیت خبیث است.
خاتمی گفت: از علمای اهل سنت داخل و خارج کشور انتظار داریم همانگونه که با معلول مبارزه می کنند با علت نیز مبارزه کنند و به صراحت اعلام کنند که وهابیت ربطی به اسلام ندارد.
وی افزود: ما هرگز برادران اهل سنت را مرادف وهابیت نمی دانیم و این گونه جنایات را محکوم می کنیم و از خداوند می خواهیم شر دشمنان را از سر مسلمانان کوتاه کند.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حمله وحشیانه ناو آمریکا به هواپیمای مسافربری ایرانی در 12 تیر سال 1367 که به کشته شدن 290 سرنشین انجامید که در بین آنان 66 کودک حضور داشتند گفت: دولت جنایتکار آمریکا در این زمینه نه تنها از عذرخواهی دریغ کرد بلکه به فرمانده این ناو مدال اهدا کرد و این سیمای عریان کشوری است که به ناحق خود را قدرت دنیا می داند.
وی همچنین با اشاره به درپیش بودن ماه ضیافت الهی و خطبه پیامبراکرم (ص) درباره ماه رمضان افزود: این نسیم رحمت الهی در حال وزیدن است و باید برای ورود با معرفت به ماه خدا آماده شد زیرا خداوند پذیرایی اش را در این ماه روزه قرار داده چون این فریضه الهی نماد اخلاص است.
خطیب نماز جمعه گفت: به برکت پیروزی انقلاب، بهار قرآن در کشورمان شکل گرفته است و دراین ماه در گوشه و کنار کشور شاهد جلسات باشکوه قرآنی هستیم و از ابتکارات ستودنی رسانه ملی پخش قرآن ترتیلی است که از اماکن مقدس پخش می شود.
وی افزود: امیدواریم در کنار تلاوت، تفسیر قرآن نیز بازار گرمتری پیدا کند.
خاتمی دعاهای ویژه ماه مبارک رمضان را قرآن صاعد دانست و گفت: امیدواریم سحرهای ماه مبارک رمضان را به تلاوت با معرفت این ادعیه اختصاص دهیم تا سکوی تلاش و رشد معنوی ما باشد.
حکومت باید شایسته سالاری را در راس امور قرار دهد
امام جمعه موقت تهران با تبیین ابعاد مختلف حسن خلق از دیدگاه روایات اسلامی گفت: حسن خلق در سه بخش خانواده و اجتماع، سیاست و حکومت قابل بررسی است.
حجت الاسلام سید احمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه تهران افزود: امام صادق (ع) حسن خلق درخانواده و اجتماع را در قالب سه تعریف متواضع بودن، زیبا سخن گفتن و با روی گشاده و لبخند با مردم برخورد کردن تفسیر می کنند.
خطیب جمعه تهران در زمینه حسن خلق در عرصه سیاسی گفت: حسن خلق در این عرصه انصاف است و بداخلاقی عین بی انصافی است.
وی به بداخلاقی سیاسی که نتیجه آن بی انصافی در تبلیغات و مناظره های انتخاباتی است اشاره کرد و افزود: به گونه ای مسائل اقتصادی ، آزادی و سیاست خارجی کشور از نگاه برخی نامزدهای انتخابات بیان می شد که گویی در همه این عرصه ها کشور دچار ضعف و ناتوانی است.
خاتمی گفت: برخی چنین وانمود می کردند که کشور در عرصه اقتصادی دچار ورشکستگی است در حالیکه 11 تیرماه سال گذشته که آمریکا تحریم ها را علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد گفته بود یک ماه دیگر مردم ایران دست تسلیم بلند می کنند .
وی افزود: البته ملت ایران دست خود را بلند کرد اما به صورت مشت و مرگ بر آمریکا.
خطیب جمعه تهران گفت: از 11 تیر پارسال تا الان همچنان اوباما در حال کشیدن خمیازه است و این معنایش ورشکستگی اقتصاد ایران نیست.
حجت الاسلام خاتمی اضافه کرد: براساس آمارها سفرهای نوروزی امسال 9 درصد بیشتر از پارسال افزایش داشت و این رشد سفرهای نوروزی با جیب خالی اتفاق نمی افتد.
امام جمعه موقت تهران درباره آزادی درایران گفت: آیا انصاف است که بگوییم در دانشگاهها و رسانه های ما آزادی حاکم نیست؟
وی افزود: حدود 40 روزنامه ای که صبح ها در کشور منتشر می شود به چه کسانی انتقاد می کنند آیا با اینها برخورد شده است که می گویند آزادی نیست؟ آیا این انصاف است؟
خطیب جمعه تهران با بیان اینکه اگر در گوشه ای رفتاری می شود نباید آن را به پای نظام گذاشت گفت: کجا آزادی در کشور دچار خفقان شده است .
وی افزود: در عرصه سیاست خارجی ما تنش زدایی کردیم یا دشمنان تنش ایجاد کردند؟ آیا این انصاف است که سیاست خارجی را از دم فشل معرفی کنیم .
امام جمعه موقت تهران ابراز امیدواری کرد: در آینده مجلس شورای اسلامی قانونی بنویسد که کسانی که مسائل کشور را به باد انتقاد می گیرند شرایط برای پاسخ مسئول مربوط به آن نیز فراهم شود.
امام جمعه موقت تهران افزود: این که یک کاندیدای ریاست جمهوری برای جلب رای مردم هرچه می خواهد بگوید نقص قانون است اما اگر مسئول مربوط به آن حوزه پاسخ بگوید عین قانون است.
وی به بررسی یکی از روزنامه ها اشاره کرد و گفت: فقط بیش از ده نیش و کنایه به کسانی که دوست ندارد می زند که این ادبیات ، ادبیات درستی نیست چرا که سیاست مداری را به نیش زدن بدل کرده است.
امام جمعه موقت تهران به حسن خلق در عرصه حکومت نیز اشاره کرد و افزود: حسن خلق درعرصه حکومتی این است که هم مردم حق حکومت و هم حکومت حق مردم را ادا کند.
خطیب جمعه تهران گفت: حکومت باید مردم را به یک چشم ببیند و شایسته سالاری را در راس امور قرار دهد و مشکلات اقتصادی مردم را حل کند و به مسئله آموزش ، تربیت و تهذیب اهتمام ورزد که اینها همه حق مردم است.
وزیر نفت: پیشرفت چشمگیر صنعت نفت، با وجود تحریمها
وزیر نفت گفت: با وجود تمام تحریم های دشمنان علیه کشور ما ، پیشرفت صنعت نفت در این مدت چشمگیر بوده است.
رستم قاسمی در سخنان پیش از خطبه های امروز نماز جمعه تهران افزود: حتی در زمان جنگ هم کشتی های خارجی اجازه حمل نفت ما را داشتند اما دشمنان این کار را هم تحریم کرده اند.
وی گفت: بیمه کشتی ها را تحریم کردند و اجازه استفاده از پرچم های بین المللی را گرفتند و هر کاری کردند تا جلوی صادرات نفت ایران گرفته شود.
وزیر نفت افزود: در حالی که با شرکت های خارجی قرارداد چند ساله برای تامین برخی قطعات صنعتی داشتیم اما در زمان نیاز و چند ماه پیش از افتتاح برخی طرح ها آنها از دادن قطعات به ما خودداری کردند.
وی گفت: با لطف خدا و استفاده از توان داخلی در حال حاضر به اندازه زمان قبل از تحریم ها امکان صادرات نفت را داریم.
قاسمی در ابتدای سخنان خود با تبریک اعیاد شعبانیه و تشکر از مقام معظم رهبری و مردم برای خلق حماسه سیاسی افزود:چند ماه قبل از انتخابات در دیدارهایی که با سران کشورها داشتم آنها پیگیر انتخابات ایران بودند چون انتخابات در ایران مدنظر خیلی از کشورهای جهان است.
وی گفت: ملت ایران ، دنیا را با این حضور شگفت زده کردند و این حضور با عنایت خدا و راهنمایی مقام معظم رهبری محقق شد.
وزیر نفت افزود: ما در دولت دهم با توجه به تاکیدات رئیس جمهور تا آخرین لحظه ای که کار را به دولت جدید واگذار کنیم به تلاش خود ادامه خواهیم داد.
وی گفت: در دولتهای نهم و دهم کارهای بزرگی به خصوص در صنعت نفت کشور انجام شد که نباید نادیده گرفته شود.
قاسمی افزود: بسیاری از کارهایی که انجام شده چند برابر از دوره های گذشته بیشتر بوده است.
وی گفت: ایران یکی از منابع عظیم گاز و نفت جهان را دارد که براساس برآورد انجام شده در صورت استفاده به اندازه کنونی تا صد سال آینده هم ذخایر انرژی ایران وجود خواهد داشت و این در حالی است که نفت و گاز بسیاری از کشورها تا 50 سال آینده به پایان می رسد یا خیلی محدود خواهد شد.
وی اضافه کرد: به همین خاطر است که مستکبرین نمی خواهند ملت مستقل ایران از این نعمت برخوردار باشند و ما را در زمینه های مختلف تحریم کردند که در دو سال اخیر این تحریم ها به اوج خود رسیده است.
قاسمی افزود: متاسفانه صنعت نفت ما در برخی موارد به اروپا و آمریکا وابسته بود و شرایط تحریم باعث شد که ما به تولید داخلی مراجعه کنیم.
وی افزود: در شرایطی که ملت ایران این حماسه را آفرید و قرار است دولت جدید روی کار بیاید حق این بود که دولتهای خارجی اجازه دهند دولت جدید کار را بدست گیرد اما متاسفانه باز تحریم های جدیدی را اعمال کردند.
وزیر نفت گفت: تحریم ها فضایی ایجاد کرد تا بتوانیم با مراجعه به متخصصان و دانشگاهیان داخلی بسیاری از کالاهایی را که سالها از خارج وارد می کردیم امروز تولید کنیم.
قاسمی افزود: با توجه به استعدادهای سرشار داخلی هیچ جای نگرانی و ناامیدی در توسعه صنعت نفت کشور وجود ندارد.
وی گفت: در شرایطی که بدلیل تحریم ، برخی پیمانکاران خارجی صنعت نفت را ترک کردند و پیمانکاران داخلی را که بتوانند این ابرطرح ها را انجام دهند نداشتیم ما همزمان با آموزش پیمانکاران داخلی، توسعه صنعت نفت خود را هم با تلاش همین پیمانکاران ادامه دادیم به طوری که 17 فاز پارس جنوبی امروز با تلاش پیمانکاران ایرانی در حال اجراست و صد هزار نفر در آنها مشغول فعالیت هستند.
قاسمی افزود: یکی از نقاط ضعف ما پیش از این ، وابستگی به بنزین خارجی بود و آنها هر روز به همین خاطر ما را به تحریم تهدید می کردند اما امروز با ساخت پالایشگاههای بنزین بهترین بنزین منطقه را در ایران تولید می کنیم.
وی گفت: بعد از افتتاح پالایشگاه بندرعباس در اوایل سال آینده، ایران تبدیل به صادرکننده بنزین هم خواهد شد.
هیچ کالای یارانه ای از کشور خارج نمی شود
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: امروزه اقتصاد پنهان به عنوان خطری جدی در جهان مطرح است.
فداحسین مالکی نیز در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران افزود: این موضوع نوعاً در دست بنگاههای اقتصادی و در نهایت در دست صهیونیست هاست.
وی گفت: کشور ما به لحاظ موضوع یاد شده و موقعیت خاص منطقه ای و جغرافیایی همیشه در معرض خطر بوده است.
مالکی افزود: قاچاق، اقتصاد پنهان و تجارت غیرقانونی در هر کشوری که وارد شود پیامدهایی مانند کاهش تولید ناخالص ملی، رشد بیکاری، افزایش قیمت ها و تورم، کاهش تولیدات داخلی ، تضییع حقوق مصرف کننده ، ورود کالاهای زیان آور، خطرناک ، غیراخلاقی و مغایر با فرهنگ و هویت ملی دربر دارد.
وی گفت: در شش ماهه دوم سال گذشته که سال سختی برای ما بود ، تحریم ها و نوسانات ارزی باعث شد برخی ها سوء استفاده کنند.
مالکی افزود: عده ای تلاش کردند کالاهای غیراستاندارد وارد کشور شود و از طرف دیگر کالاهای یارانه ای که در سبد زندگی مردم قرار دارد از کشور خارج شود.
وی گفت: در چند ماهه پایانی سال گذشته برخی افراد، ارز برای واردات دریافت کردند ولی آن را برای موضوعات دیگری اختصاص دادند.
مالکی افزود: ما در سه کمیته و با حضور دستگاههای مسئول که عضو اصلی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هستند موضوع را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که برخی افراد که ارز گرفتند و کالا وارد کشور کردند، کالا را به قیمت سرسام آوری فروختند ، پرونده هایی برای آنها تشکیل شد که هنوز برخی از آنها در محکمه ها در حال بررسی است.
وی گفت: همچنین افرادی ارز دولتی گرفتند و هیچ کالایی وارد کشور نکردند و ارز را در بازار آزاد فروختند.
مالکی افزود: به عنوان نمونه فردی با سندسازی 16 میلیون یورو از یک بانک خصوصی برای واردات مواد اولیه و کالا وام دریافت کرد، اما یک گرم مواد اولیه و کالا وارد کشور نکرد.
وی گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با این موضوع به طور قانونی برخورد کرد و این رقم نیز به بیت المال برگشت.
مالکی افزود: برخیها از کارتهای بازرگانی سوء استفاده کردند که این افراد نیز شناسایی شدند و با آنها برخورد قانونی شد.
وی گفت: افرادی ارز دولتی گرفتند و خودرو وارد کشور کردند که موضوع را بررسی کردیم و پرونده های این افراد نیز در محکمه ها در حال بررسی است.
مالکی افزود: در آن روزها که التهاب در اقتصاد و تجارت ما بود 23 هزار پرونده برای این موضوع ها تشکیل شد که از این تعداد به 9 هزار و 500 پرونده رسیدگی شد.
وی گفت: همچنین از این تعداد تاکنون سه هزار نفر افرادی بودند که ارز گرفتند و کالا را وارد و بر اساس قیمت گذاری قانونی عمل کردند که از آنها تشکر می کنیم.
مالکی افزود: همچنین افرادی به هر طریقی سعی کردند مشکل ایجاد کنند ، از این تعداد 500 پرونده برای افرادی است که کالا وارد کشور کردند و 480 میلیارد تومان سود و تفاوت آن را برداشت کردند که این موضوع نیز هم اکنون در محکمه در حال بررسی است و به شدت با آن برخورد می شود.
وی گفت: جریاناتی در خارج از کشور نیز سعی می کنند به نوعی بر محورهای تحریم که بیشتر طبقه پایین جامعه ما را تهدید می کند تمرکز کنند.
مالکی افزود: با توجه به تلاش های انجام شده امروز می توانیم به جرات بگوییم از کالاهای یارانه ای که در سبد زندگی مردم قرار دارد هیچ کالایی از کشور خارج نمی شود.
وی گفت: تلاش برخی بر این بود که برخی محصولات یارانه ای از کشور خارج شود و یا عده ای تلاش می کردند از کشور طلا خارج کنند که امروز می توانم بگویم این موضوع کاملا مهار شده است.
مالکی افزود: البته مشکلاتی در واحدهای تولیدی و کارگاهی وجود دارد که انشا الله آنها نیز برطرف خواهد شد .
وی گفت: اگر بخواهیم از تمام راهها برای ورود غیرقانونی کالا به کشور جلوگیری کنیم بخشی از آن برخورد قهریه در مرزهاست .
مالکی افزود: موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد توجه به تولید داخلی و افزایش کیفیت کالاهای ایرانی است.
وی گفت: امروز دنیای رقابت است و باید به این موضوع توجه کرد که زمینه تولید بسیاری از محصولات در کشور وجود دارد .
مالکی افزود: به عنوان نمونه مصرف چای در کشور سالانه حدود 110 تا 115 هزار تن است که از این رقم حدود 25 هزار تن تولید داخلی است .
وی گفت: با توجه به شرایط خوبی که برای تولید چای در استان گیلان داریم ، 60 هزارتن چای به صورت قانونی وارد کشور و بقیه آن به صورت غیرقانونی و قاچاق وارد می شود.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: در 22 کارگروهی که در این ستاد وجود دارد تلاش شده هیچ کالایی که مورد نیاز جامعه است از کشور خارج نشود و همچنین کالاهایی که وارد می شود قانونی باشد.
مالکی افزود: برخیها به دنبال سودجویی هستند و به کیفیت کالاهای وارداتی توجه نمی کنند کالاهایی که کیفیت آنها قابل مقایسه با تولیدات داخلی نیست.
وی گفت: امروزه در دنیا هر کالایی که وارد کشور می شود از نظر توقف باید حداقل توقف را داشته باشد و برای کاهش این موضوع اقداماتی انجام داده ایم که نصب سامانه الکترونیکی در گمرک ها یکی از این اقدامات است.
مالکی افزود: کشور ما به لحاظ ترانزیتی بهترین موقعیت را دارد و براساس بررسی مرکز پژوهشی، سهم تجارت جهانی در کل دنیا 14 میلیارد و 500 میلیون دلار است.
وی گفت: ما به علت برخی موانع نتوانسته ایم از این رقم به خوبی استفاده کنیم هر چند از سال 80 تاکنون ترانزیت در کشور ما حدود 98 درصد افزایش داشته است.
مالکی افزود: باید نگاه اقتصادی به مرزها داشته باشیم.؛ و از شش ماه قبل این موضوع در دستور کار قرار گرفت و در سیستان و بلوچستان،مجوزهایی به خانواده ها داده شد تا در ماه دو میلیون تومان کالا وارد کنند.
وی با اشاره به قاچاق سوخت در برخی از استان های مرزی گفت: برنامه ریزی شد سوخت با همکاری وزارت نفت و از طریق قانونی توسط خود مردم صادر شود و درآمد و اشتغالی برای مردم باشد و این کار را برای سایر مناطق ادامه خواهیم داد.
رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به اجرای طرح شبنم برای نظارت بر کالاهای خارجی افزود: تا کنون بیش از500 میلیون بارکد این طرح در کشور توزیع شده است.