پخش زنده
امروز: -
حدود ۹۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تولید و اشتغال به خراسان جنوبی اختصاص یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری در گفتگو با خبرنگار صدا و سیما گفت: از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال جاری ۸۹۶ میلیارد تومان به خراسان جنوبی اختصاص یافت.
علی اکبر اکبری راد با اعلام اینکه از سهم ۱۰۰ درصدی کل کشور در این حوزه ،خراسان جنوبی ۲.۸ درصد را به خود اختصاص داده است، افزود: ۸ دستگاه اجرایی شامل جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، راه و شهرسازی، نفت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات، معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور (پارک علم و فناوری) دستگاههایی خواهند بود که از محل اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ برخوردار خواهند شد.
وی این تسهیلات را در قالب تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه ثابت اعلام کرد و گفت: تا معادل ۱۰ درصد از این اعتبارات بصورت کمکهای فنی اعتباری و یارانه سود قابل تخصیص خواهد بود.
اکبری راد دوره باز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش را حداکثر یک سال و تسهیلات ایجادی، توسعهای و تکمیلی حداکثر ۷ سال (شامل دوره مشارکت و تنفس) جمعا بمدت دو سال و دوره بازپرداخت حداکثر ۵ سال عنوان کرد.
وی گفت: نرخ تسهیلات سرمایه در گردش و ثابت بین ۱۰ تا ۱۴ درصد متغیر خواهد بود که بر اساس قرارداد دستگاههای اجرایی با بانکهای عامل پرداخت خواهد شد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری به بانکهای کشاورزی، صندوق کارآفرینی امید، صنعت و معدن، توسعه تعاون، آینده، پست بانک، کارآفرین، بانک شهر، سامان، تجارت، صادرات ازجمله بانکهایی اعلام کرد که تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ را پرداخت خواهند کرد.
علی اکبر اکبری راد از تخصیص ۵ درصد از این منابع در جهت بروزرسانی تجهیزات کارگاهی دانشگاه فنی حرفهای و هنرستانهای آموزش و پرورش (غیر انتفاعی) و همچنین سازمان فنی و حرفهای از محل این منابع اشاره کرد و گفت: سامانههای سیتا در جهاد کشاورزی، بهین یاب در صنعت و معدن وتجارت، و کارا در گردشگری و کار و رفاه اجتماعی، بهزیستی، نوآفرین در ارتباطات، فناوری اطلاعات و سیام در پارک علم و فناوری، سما در کمیته امداد، و سامانه وزارت راه و شهرسازی در این اداره کل راه اندازی شده است و متقاضیان میتوانند با مراجعه به این سامانهها نامنویسی کنند.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ با اولویت نرخ بیکاری بالا به طرحهای کارآفرینی، ایجادی، توسعهای تکمیلی و سرمایه در گردش و نیز احیاء واحدهای تولیدی خرد، کوچک، متوسط، بزرگ، کسب و کارهای خانگی، شرکتهای دانش بنیان، واحدهای تولیدی پیشران اختصاص مییابد گفت: بمنظور پشتیبانیهای فنی و پایدار سازی و ضمانت اشتغال محرومان، تسهیلاتی از این محل به کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی استان نیز اختصاص یافته که به جامعه هدف این دو نهادحمایتی پرداخت خواهد شد.
وی گفت: با تعامل و تفاهمی بین بهزیستی و بنیاد برکت، سود تسهیلات جامعه هدف بهزیستی به ۴ درصد کاهش خواهد یافت.
اکبری راد افزود:پرداخت این تسهیلات در جهت کمک به تحقق برنامههایی از جمله توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه مناطق محروم و کمتر برخوردار، احیاء، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس، فعال سازی ظرفیتهای خالی محصولات صنعتی و واحدهای راکد، تأمین مالی اصناف تولیدی، طرحهای فناورانه در جهت بهبود روند تولید و اشتغال در استان هزینه خواهد شد.