پخش زنده
امروز: -
دولت سیزدهم و سیاست خارجی آن، ۱۰۰ روزه شدهاند!
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دولت از ابتدای به دست گرفتن سکان امور، چالشهای مهم از جمله در حوزه سیاست خارجی را به ارث برده است، تحریمهایی که اجازه ورود واکسن را به کشور نمیداد و کرونایی که سیاست خارجی را به گروگان گرفته بود.
طبق وعده، وزارت خارجه مأمور رایزنی برای واردات واکسن میشود، جلساتی متعدد و رایزنی سفارتخانهها که به گفته وزیر امور خارجه با تلاش سفرا و برگزاری جلساتی متعدد با مسئولان سایر وزارتخانهها، در نهایت حجم بالایی از واکسن به کشور وارد میشود.
با وجود فشار تحریم ها، قرار شد وزارت خارجه به برجام گره نخورد و مذاکرات هم با قدرت و هم برای منافع ملت به پیش برود.
به گفته حسین امیرعبداللهیان، وزارت خارجه مذاکره را ابزاری از دیپلماسی میداند و از میز مذاکره منطقی و توأم با اقتدار و حکمت فرار نمیکند.
پرترددترین سفر وزیر به نیویورک و سازمان ملل با پنجاه دیدار با مسئولانی از کشورهای مختلف بود. کشورهایی که خواستار شنیدن مواضع دولت جدید در ایران وچگونگی آغاز دور جدید مذاکرات در ایران بودند.
مذاکراتی برای رفع تحریم که شروع آن از این جمله وزیر امور خارجه که گفته بود زمان مذاکرات دیر نخواهد بود، کلید خورد و پس از گفتگوهای تلفنی وزیر خارجه ابتدا با سفر معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و سپس سفرهای معاون سیاسی وزارت خارجه به بلژیک، مسکو و سپس ۴ کشور فرانسه، آلمان، انگلیس و اسپانیا ادامه دار شد.
در نهایت نیز دور جدید مذاکرات در هتل کوبورگ وین کلید خورد و ۵ روز مذاکرات فشرده، با ابتکار عمل ایران در ارائه دو بسته پیشنهادی همراه شد.
چشم ایرانیها برای رفع تحریم، تنها به غرب دوخته نشد. در این ۱۰۰ روز ایران برای بی اثر کردن تحریمها هم ۱۲ نقطه مرزی خود را فعالتر کرد و هم عضو دائمی سازمان همکاریهای شانگهای شد، در اجلاس سران اکو نیز بر مسائلی از آب، انرژی و دیپلماسی عمومی تمرکز کرد.
دستگاه سیاست خارجی همچنین با حضور در نشست بغداد و هم واکنش به تحولات اخیر در افغانستان تلاش داشته هم مرزها را کنترل و هم آوارگان را مدیریت کند.
همچنین با اتخاذ یک رویکرد عملگرا و برگزاری نشست وزرای خارجه افغانستان یک راه حل سیاسی برای حضور همه اقوام در دولت جدید ارائه کند.
وزارتخانهای که به دید کارشناسان، آوردگاهی است از تهدید و فرصت که باید با سه رویکرد عزت، حکمت و مصلحت، منافع کشور را به بهترین شکل به پیش ببرد.
در این بین مردم نیز از مسئولان این وزارتخانه انتظار دارند که با اتخاذ سیاست خارجی فعال، پویا، متوازن و به دور از شعارگرایی تلاش کند هم اهداف کشور را به پیش ببرد و هم باری از دوش مردم بردارد.