راهکاری به نام اوشنیکس در کره جنوبی!
کره جنوبی برای زندگی حتی در طوفان، راهکاری به نام اوشنیکس دارد.
به گزارش گروه وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، اوشنیکس (OCEANIX) یک طرح مفهومی معماری بلندپروازانه است که از سوی گروه بیارکه اینگلس (بیگ) برای ساخت در سواحل کره جنوبی، ارائه شده است.
نخستینبار در سال ۲۰۱۹ از این طرح رونمایی شد و اکنون چراغ سبز برای آغاز ساخت و ساز را از سوی برنامه اسکان بشر ملل متحد (UN-Habitat) و شهر بوسان دریافت کرده است. این شهر شناور آیندهنگر میتواند در برابر طوفانهای درجه ۵ نیز مقاومت کند.
با توجه به تداوم روند افزایش سطح آب دریاها، شهرهای ساحلی به ایجاد زمینهای جدید با استفاده از ریختن شن و ماسه در آب روی آوردهاند که میتواند به زیست بومهای دریایی موجود آسیب بزند.
شرکت بیگ با راه حل بهتر در قالب طرحی به نام اوشنیکس وارد میدان شده و یک سامانه طراحی ماژولار (یک اصل در طراحی؛ تقسیمکننده یک سیستم به قطعات کوچکتر به نام ماژول) را ارائه کرده است و امکان زندگی پایدار و ایمن به صورت شناور روی آب را برای مردم فراهم میکند.
مجموعه اوشنیکس، از محلههای دو هکتاری با ۳۰۰ سکنه تشکیل شده است که به هم وصل میشوند تا دهکدههایی ۱۶۵۰ نفره دارای سامانههایی مانند کشاورزی زیر آب و گلخانهها برای خودکفایی هرچه بیشتر شکل بگیرند. طراحی ماژولار، این امکان را فراهم میکند تا شهری به وسعت ۱۸۹۰۰ هکتار با ۲.۵۲ میلیون سکنه نیز شکل گیرد.
شهرهای شناور پایدار، بخشی از راهبردهای سازگاری با تغییرات آب و هوایی در دسترس ما هستند. به جای جنگیدن با آب، میتوانیم زندگی هماهنگ با آن را بیاموزیم.
توسعه راهکارهای سازگاری با تغییرات آب و هوایی و مبتنی بر طبیعت از راه طرح مفهومی شهر شناور، مورد توجه برنامه اسکان بشر سازمان ملل قرار گرفته و شهر بوسان برای استقرار نمونه اولیه آن مکانی ایدهآل بوده است.
ساکنان این شهر شناور میتوانند بهراحتی در اطراف، پیادهروی یا بین جوامع شناور که شامل اقامتگاهها و همچنین یک میدان عمومی، سازههای هنری، بازارها، باشگاههای ورزشی، مدارس و موارد دیگر میشوند، قایقسواری کنند.
همچنین، شهر شناور اوشنیکس به گونهای طراحی شده است که در برابر بلایای طبیعی، مانند سونامی و طوفان، مقاومت کند. همه سازهها زیر ۷ طبقه ارتفاع خواهند داشت تا مرکز ثقل پایینی ایجاد کنند.
به گفته بیارکه اینگلس، بنیانگذار شرکت بیگ، از هر ۱۰ شهر بزرگ جهان، ۹ مورد از آنها تا سال ۲۰۵۰ تحت تأثیر افزایش سطح آب دریاها قرار خواهند گرفت. در حال حاضر، این آیندهای اجتناب ناپذیر به نظر میرسد.
طرح اوشنیکس با فناوریهای آبی خود میتواند صنعتی جدید را شکل دهد که نیازهای بشر به سرپناه، انرژی، آب و غذا را بدون از بین بردن زیستبومهای دریایی پاسخ میدهد.
این مجموعه به گونهای طراحی شده است که با گذشت زمان همراه با انسان و شرایط آب و هوایی، به صورت ارگانیک رشد کند، سازگار شود و تغییر کند؛ در شرایطی که تعادل بین نیازهای هر دو را برقرار میکند.