پخش زنده
امروز: -
با آشنایی کلاهبرداری های اینستاگرامی خود را از این خطرات ایمن کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز اراک؛ یکی از این کلاهبرداری ها رسید بانکی جعلی است که باید حتما sms بانکی تان را فعال کنید تا دقیقا متوجه شوید که چه مبلغی به حساب شما واریز می شود.
متاسفانه رسیدهای جعلی بانکی را به راحتی ایجاد می کنند و می گویند مثلا مبلغی را به حساب شما واریز کردند و از شما در قبال آن خدمت یا کالا می خواهند و در بدترین حال می گویند؛ که مبلغی بیشتر از مبلغ مورد نظر به حساب شما واریز کردند و می خواهند مابقی آن را شما به حسابشان واریز نمایید.
کلاهبرداری دیگر فروشگاه های آنلاین جعلی هستند که برخی از فروشگاه ها یا شاپ های موجود در اینستاگرام متاسفانه جعلی هستند و کلاهبرداری می کنند. شما مبلغ را به حساب آنها واریز می نمایید.
کلاهبرداری که بسیار مشاهده شده محصولی که به شما تحویل می دهند منطبق با چیزی که در پیج گفته شده نیست و را ه حل آن
این است که از ادمین پیج بخواهید که از زوایای مختلف از محصول عکس بگیرد و در مورد جنس کالا هم از او سوال بپرسید.
در مورد دیگر که وقتی مبلغ را دریافت کردند دیگر شما را بلاک می کنند و پاسخگو نیستند راه حل این مورد این است از پیجهایی خرید کنید که به صورت پابلیک باشند.بخش کامنتهایشان باز باشد.بخشی بعنوان “رضایت مشتری” داشته باشند.
کلاهبرداری رایج این روزها فیشینگ می باشد یعنی کلیه تکنیکهایی که برای گرفتن اطلاعات حساس شما مثل نام کاربری و رمز عبور حساب اینستاگرام شما و یا اطلاعات کارت بانکی شما توسط کلاهبردارها انجام می شود.
این نوع کلاهبرداری در اینستاگرام، متاسفانه به وفور دیده شده است و بسیاری از این طریق متضرر شده اند.
زمان هایی که می خواهید وارد حساب اینستاگرام خود شوید خیلی به آدرس صفحه توجه نمایید که صفحه جعلی نباشد و آدرس را کاملا کنترل کنید. خیلی از شرکتها و افراد متقلب صفحه ای شبیه به اینستاگرام ایجاد می کنند و شما با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور خود، اطلاعات خود را براحتی در اختیار آنان قرار می دهید.
در کنار آن کت فیشینگ موردی است که کلاهبردار یک پروفایل جعلی ایجاد می کند و به دنبال یک طعمه می گردد که از لحاظ احساسی یا عاطفی او را تحت تاثیر قرار دهد. کلاهبردار طرح دوستی با قربانی ایجاد می کند و سعی می کند مدت زیادی از لحاظ احساسی با او در ارتباط بوده و رابطه عاطفی با قربانی خود ایجاد نماید.
بعد از مدت طولانی که اعتماد قربانی را جلب کرد حالا پروژه خود را شروع می کند و ابراز دلتنگی می کند و خواهان این است که قربانی را ملاقات کند. اما در این ملاقات حضوری مشکلی وجود دارد چرا که کلاهبردار عنوان می کند. هزینه لازم برای سفر را ندارد و نیاز به پول برای ویزا یا بلیط است و از قربانی می خواهد که پول به حساب او واریز نماید. پس از واریز های متعدد و بهانه های مختلف، پروفایل جعلی پاک شده و کار به اتمام می رسد.
جعل پروفایل یک نوع دیگر از کلاهبرداری در اینستاگرام است که یا هویت شخصی را با نام و عکس و سایر اطلاعات او و یا هک کردن صفحه شخصی اش جعل می کنند و شروع به سو استفاده از فالوورهای این کاربر می کنند. مثلا به بهانه های مختلف از آنها درخواست پول می کنند برای اطلاعات از جلوگیری هک شدن می توانید مقاله ” جلوگیری از هک شدن” و “برگرداندن پیج هک شده” اینبو را مطالعه نمایید.
پس اگر کسی از دوستان و یا آشنایان شما از طریق شبکه های اجتماعی از شما درخواست پول کرد و قبلا هم چنین سابقه ای نداشته، حتما شک کنید و سعی کنید با او حضوری و یا تلفنی ارتباط برقرار کنید تا از صحت این درخواست مطلع شوید.
در کلاهبرداری با استفاده از کوتاه کنندههای لینک نیز متاسفانه امکان کلاهبرداری در اینستاگرام با استفاده از لینک های کوتاه بسیار زیاد است چرا که این لینکها شامل اطلاعات زیادی هستند که از دید شما مخفی شده اند و بسیار بسیار خطرناک خواهند بود.