رییس سازمان صدا و سیما گفت: برنامه کوتاه مدت ما در دو فصل ذیل شعار هویت محوری و عدالت گستری است که شامل اعمال وحدت فرماندهی و تصمیم گیری در تولیدات رسانه ای و تقویت مرجعیت رسانه ای با پرداختن به موقع و درست به مسائل مردم می شود.
آقای پیمان جبلی در مراسم روز دانشجو دانشگاه صدا و سیما گفت: اعمال وحدت فرماندهی و تصمیم گیری در تولیدات رسانه ای و تقویت مرجعیت رسانه ای با پرداختن به موقع و درست به مسائل مردم از اهم برنامه های ما است.
رییس رسانه ملی افزود: در اولین شنبه مسئولیت به اهواز رفتم و گفتم به عنوان تمرین یک مسأله لاینحل که اگر رسانه به آن وارد می شد می توانست آن را حل کند به دست بگیرید. آن مسأله واقعا حل شد.
دکتر جبلی گفت: رسانه ملی به تنهایی نمی تواند هدایت فرهنگی جامعه را به عهده بگیرد و همه باید کمک کنند. ما به شدت به راهنمایی و حمایت نخبگان نیاز داریم. حمایت شما باید علمی، عملی و تخصصی باشد.
وی ادامه داد: من یک ماه دیگر به جمع یکی از شما می آیم و از شما برنامه تان را طلب می کنم. همه باید دست به دست هم دهند.
رییس سازمان صدا و سیما گفت: ما به دنبال تحول هستیم نه تغییر. در این راستا از همه کمک خواستیم. تغییر خوب است اما تحول واجب تر است. تغییر باید در خدمت تحول باشد. اگر تا الان تغییرات کند بوده است، چون من اصل را بر نهایی شدن نقشه راه تحول قرار داده ام.
وی افزود: استقلال سیاسی به معنای اینکه رسانه ملی رسانه نظام باشد و وامدار هیچ دستگاه و جریان خاصی نباشد در دستور کار قرار داده ایم. دوستان و جریانات مختلف عزیز هستند اما عزیز تر از آنها برای ما نظام است.
دکتر جبلی درباره نقد هایی که سلبریتی محوری شد گفت: باید از سلبریتی ها که من می گویم سرمایه انسانی، در جایگاه درست استفاده کنیم . ما در رسانه ملی مثل تیم فوتبال هستیم . در مواردی تاکتیک و راهبرد نداشتیم که از سرمایه انسانی درست استفاده کنیم. در دوره جدید تلاش می کنیم راهبردمان برای سرمایه های انسانی مشخص باشد. در دوره جدید درهای رسانه ملی به روی همه سرمایه های انسانی باز است.
طراحی برنامه ای با موضوع انتقاد از رسانه ملی
رئیس رسانه ملی گفت: ما برنامه گفت و گو محوری را طراحی خواهیم کرد که موضوع آن انتقاد از صدا و سیما باشد.
آقای جبلی در حاشیه دیدار صمیمانه رییس رسانه ملی با نمایندگان تشکل های دانشجویی در جمع خبرنگاران درباره نقش رادیو در رسانه ملی افزود: نقش رادیو آنقدر مهم است که رسانه ای که توانست فتنه سامانه های سوخت را خنثی کند رادیو بود. رادیو رسانه صمیمی ،گرم و همراه مردم است که در بیشتر مواقع به تنهایی می تواند مدیریت بسیاری از چالش ها و مدیریت فرهنگی را به عهده بگیرد.
رئیس سازمان صدا و سیما درباره برنامه های جدید رسانه ملی برای طرح و نقد صریح مسائل مختلف گفت: ما برنامه گفت و گو محوری را طراحی خواهیم کرد که موضوع آن انتقاد از صدا و سیما باشد. چون ما به نقدهای منصفانه همراه با ارائه راه حل نیاز داریم.
وی افزود: این نقدها به ما کمک می کند به صورت شفاف، دقیق، منصفانه و همراه با ارائه راه حل به عملکرد رسانه ملی بپردازیم و ان شاء الله در سازمان صدا و سیما برنامه ای برای شنیدن این راه حل ها خواهیم داشت.
رییس رسانه ملی درباره نقدهای وارد شده به شیوه گفت و گوی رییس جمهور با مردم افزود: امیدواریم در گفت و گوهای آینده نهاد رسانه ای دولت و نهاد رسانه ای ریاست جمهوری با همکاری صدا و سیما بتوانند نقش سازنده تری را در رساندن صدای مردم و مطالبه از مسؤولان ایفا کنند و مصاحبه منصفانه ی مطالبه گرانه ای از مقامات عالی کشور داشته باشند.
آغوش باز رسانه ملی برای سرمایه های انسانی
رئیس سازمان صدا و سیما گفت: صدا و سیما را باید مردمی اداره کرد.
مراسم روز دانشجو با حضور نمایندگان تشکل های مختلف دانشجویی و رئیس رسانه ملی در دانشگاه صدا و سیما برگزار شد.
در این مراسم خانم لیلا زمانی نماینده اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان کشور ، آقای کشتکار نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه صدا و سیما، آقای صابر خوش کلام نماینده دانشگاه آزاد اسلامی، آقای راستی نماینده بسیج دانشجویی کشور، آقای حسین قنواتی نماینده انجمن اسلامی دانشجویان مستقل کشور،آقای احمدرضا شیری مشعوف دبیر جامعه رسانه اسلامی دانشگاه صداوسیما، خانم کوثر قاسمی عضو شورای مرکزی جنبش عدالتخواه دانشجویی و تعدادی دیگر از نمایندگان تشکل ها نقطه نظرات خود راجع به رسانه ملی، باید ها و برنامه ها ارائه دادند.
آقای پیمان جبلی در پاسخ به مطالبات دانشجویان گفت: خیلی از نکاتی را که من خواستم بگویم دوستان گفتند. توصیف رسانه ملی را به درستی گفتند که در چه جایگاهی قرار دارد و معنایش چیست. به نظرم بهترین توصیف را مقام معظم رهبری فرمودند که صدا و سیما را در چهار جایگاه آسایشگاه، دانشگاه، آوردگاه مبارزه با امواج تحریف و… توصیف کردند. رسانه ملی تریبون نظام برآمده از انقلاب اسلامی است که بر دو پایه جمهوریت و اسلامیت است.
وی افزود: دوره تحولی را بازگشت به جمهور و مردم میدانیم. مردم در نظام اسلامی از حکومت قابل تفکیک نیستند، مردم در صدر اسلام هم قابل تفکیک از حکومت نبودند. هیچ اِبا و ترس و واهمه نداریم که رسانه را تریبون نظام برآمده از انقلابی که با مردم است بدانیم. ما روابط عمومی نیستیم جایگاه صدا و سیما روابط عمومی نیست و همه باید باور کنند. اما صدا و سیما با افتخار تریبون نظام اسلامی است.
دکتر جبلی ادامه داد: صدا و سیما تریبون کدام مردم است؟ همه مردم. یعنی کسانی که به آقای رییسی رأی دادند؟ یعنی کسانی که نقد دارند؟ یعنی آن مردمی که روز تشییع سردار سلیمانی خیابانهای ایران را پر کردند. شما همه جزو آنها بودید برخی برای نخستین بار بعد از انقلاب به کف خیابان آمدند. به همه چیز نقد داشتند اما به سردار سلیمانی افتخار کردند و اشک ریختند. ما وامدار آنها هستیم حتی اگر به ما نقد داشته باشند. امانت مردم دست ماست وقتی از کسی امانتی میگیرید باید به او برگردانید و ضامن آن هستید.
وی افزود: رهبرمعظم انقلاب یک عبارت را دائم تکرار میکنند؛ «قرارگاه». فرمودند صدا و سیما قرارگاه خط مقدم جنگ نرم است. چرا قرارگاه؟ چون نهادها نماد اقتدار کشور هستند. ما از ابتدای انقلاب به اقتدار امنیتی خود افتخار کردهایم.
آقای جبلی گفت: آیا دستگاههای فرهنگی میتوانند به عنوان نماد اقتدار فرض شان کرد؟ اصلاً. تشبیه نهادهای فرهنگی به این معنی است که در نهاد نظامی کار با یک راهبری مشترک و قاطع انجام میشود. در تمام جلساتی که داشتیم یک جمله گفتم، اینکه شما در ۱۶ آذر حرف زدید و حالا بروید دو تا سال دیگر اینگونه نیست. شما تکتکتان مسؤولیت شرعی دارید. خدا را شکر میکنیم که مطالبه دانشجویی بعد از چند وقت که منحرف شده بود به مسیر خود بازگشته است. دست کمک را به سمت شما دراز میکنم و اینگونه نیست سال دیگر بگویید چه شد؟ شما هم مسؤول هستید. خود را جای رییس صدا و سیما ببینید.
وی ادامه داد: مسایل را در حوزه تبلیغات، فیلم و مجموعه های تلویزیونی و همه مسایل تشریح میکنیم. ببینیم قبلیها چه کردند که نشد. مسؤولان قبلی با همه زحماتی که کشیدند و اگر مورد اعتماد رهبر نبودند منصوب نمیشدند، اما نتوانستند و توفیقات لازم را نداشتند و باید اینها را آسیب شناسی کنیم.
رئیس سازمان صدا و سیما با اشاره به پوشش رسانه های زلزله هرمزگان گفت: زلزله هرمزگان اتفاق افتاد و رادیو استان ۲۴ ساعته اطلاع رسانی میکرد. در شبکه خبر هم اطلاع رسانی میشد یکی از مسؤولان گفت چرا اینقدر شلوغش کردید؟ گفتم سال پیش در شب یلدا یک زلزله شد و هیچ اتفاقی نیفتاد اما کلی اطلاع رسانی شد، چرا آن شهروند در یک استان دیگر نباید حق خود را بگیرد؟
وی به پوشش اخبار اصفهان اشاره کرد و افزود: در تمام مدت زمانی که کشاورزان زخم خورده و حق به جانب که حق به جانبشان بود و بسیاری از قشر متدین و پدر شهید بودند، به دلیل بی تدبیری مسؤولان در طول سالهای متمادی زندگیشان متلاشی شده است و هیچی ندارند، اخبار را پوشش دادیم. فرد یزدی آب ندارد، چهارمحالی و خوزستانی هم همینطور. ما اینها را پوشش دادیم و رسید به جمعیتی که نادیده گرفتنش سر در برف بردن بود. وظیفه ما بود. حقشان و مطالبهشان بود. ما این را گفتیم همانطور که در ماجرای بنزین صاف و صادق به مردم گفتیم که حمله سایبری است ما تصمیم گرفتیم با مردم صادق باشیم.
دکتر جبلی ادامه داد: چرا اجازه بدهیم به رسانههای دشمن؟ ما این اجازه را ندادیم که آنها بگویند چون قرار است بنزین گران شود این اتفاق رخ داد. یا چون دارند نفت را به سوریه و لبنان صادر میکنند این کار را میکنند! حق با این مردم است و ما هم از این پس همه اینها را انجام میدهیم. اینها مردمی هستند که کارد به استخوانشان رسیده اما دم برنیاوردند. ما زمانی در جنگ بردیم که به مردم میدان دادیم. حضور مردمی است که ما را نجات داده است. صدا و سیما را هم باید مردمی اداره کرد. دو روز دیگر شما مدیران تولید محتوا و رییس صدا و سیما میشوید.
رئیس رسانه ملی در پاسخ به نقدی که درباره تبلیغات در سازمان صدا و سیما شد گفت: ما صدا و سیمایی با حدود ۳۰ هزار کارمند و ۱۲ هزار بازنشسته داریم. حدود ۵۰ هزار نفری که همهشان حق دارند. ما تولیداتی داریم که نیاز به منابع دارد و منابع ما در حال حاضر کافی نیست. ما همین الان هم از استقلال مالی عقب افتادهایم و شما هم باید کمک کنید ما برایش راهکار داریم و به دنبال درآمدزایی سالم غیر از آنتن فروشی هستیم. من هم قبول دارم در بیشتر موارد آگهی بازرگانی ضد فرهنگی هم بوده است. ضمن اینکه بخشی از اینها به اقتصاد ملی کمک میکند.
وی درباره مرجعیت رسانه ای صدا و سیما افزود: ممکن است اشتباهاتی هم داشته باشیم. من به جاهایی هم که ما را احضار کردند گفتم دل ما را خالی نکنید. البته در آن جلسات به ما نگفتند کار بدی کردید گفتند کار خوبی بود اما… و از شما میخواهم سال دیگر در حل این «اما» ها کمک کنید. ما در مرجعیت خبری و افزایش اعتماد مردم قطعاً چالش داریم با این حال تا وقتی رسانه ملی اعتماد مردم را جلب نکند نمیتواند هدایت فرهنگی داشته باشد.
دکتر جبلی در پاسخ به نقدی درباره استقلال از نهادهای امنیتی گفت: نظام حاکمیت و مردمی دارد که اگر با هم نبودند فروپاشیده بود. اصطلاح مسؤولان و دولتمردان نباید منفی باشد بلکه خدمتگزار هستند. گاهی فشارها یک مسؤول را تا مرز سکته میبرد. قشر استثنایی را تعمیم ندهید. آنها که حقوق مردم را رعایت نمیکنند باید مفتضح کرد ما هم ملاحظه نداریم. اما دستگاه امنیتی، امنیت کشور را برقرار میکند و او هم ملاحظات خود را دارد. بنابراین هویت مستقل از نهادهای امنیتی تعبیر دقیقی نیست. اما در نهایت ما صدای حاکمیت و مردم هستیم. اگر ما تریبون مردم شویم کار نهادهای امنیتی هم راحت خواهد شد.
اقای جبلی درباره مجموعه های رسانه ملی افزود: تعداد مجموعه هایی که اشاره کردید خبر توقیفش منتشر شد واقعاً ۱۵ مجموعه نبود. کمتر بود. آنچه را که به نظر میرسد با دغدغهها تعارض دارد در مسیر اصلاح بیندازیم. وقتی مجموعه ضد فرهنگی است با همه هزینههای که کردهایم اما نباید پخش کنیم. هدف ما این است که رسانه ملی فرماندهی کند. نه اینکه از بیرون اثری به رسانه ملی تزریق شود. صدا و سیما در دهههای گذشته روی صندلی خود ننشسته بود بلکه فرد یا جریان دیگری نشسته بود.
وی درباره برنامه کوتاه مدت خود برای رسانه ملی گفت: برنامه محوری ما اعمال وحدت فرماندهی و تقویت مرجعیت رسانهای است که با پرداخت واقعی به موقع و منصفانه شروع کردهایم. من هم قبول دارم هنوز آنطور که باید و باشد نیست.
آقای جبلی درباره فضای سلبریتی محور تلویزیون هم عنوان کرد: بازیکنهای حرفهای در رسانه داریم اما جایگاه آنها را درست تشخیص ندادهایم که باید در دفاع باشد یا جای دیگر. بازیکن هم باید بداند که باید در خدمت راهبرد باشد و اگر نه تعویض میشود. در مواردی تاکتیک و راهبرد نداشتیم که از سرمایههای انسانی خود استفاده کنیم نداشتیم. شما چهره هستید سلبریتی هستید اما باید به راهبرد و تاکتیک وفادار باشید، آقای سرمربی هم باید قدر ظرفیتها را بداند. تلاش میکنیم راهبرد ما مشخص باشد و درهای رسانه ملی هم به همه چهرههایی که در خدمت راهبردها باشند باز است. مدیران را هم به گونهای تربیت میکنیم که قدر سرمایهها را بدانند.
وی درباره ورود ساترا به شبکه خانگی و تعارض آن با کارکرد صدا و سیما گفت: در جمهوری اسلامی ایران و در قانون اساسی یک صدا و سیما داریم یا دو صداوسیما؟ کار ویژه تلویزیون در همه جای دنیا چیست؟ فیلم سازی است یا مجموعه سازی؟ کار مجموعه سازی در همه جای دنیا کار تلویزیون است. بر این اساس هر کار نمایشی در خارج از صدا و سیما حتماً باید تحت حاکمیت صدا و سیما باشد. ما تلاش میکنیم که با نیروها و مجموعههایی که خارج از صدا و سیما اقدام به تولید میکنند جلساتی داشته باشیم و خود را رقیب مجموعه نمایشی که در خارج از صدا و سیمای نمیدانیم.
رئیس صداوسیما درباره لزوم شفافسازی نیز گفت: اخیراً برخی نمایندگان گفتند نسبت به صندوق بازنشستگی ابهام داریم، گفتم شفافش کنیم. تعجب کردند که تحقیق و تفحص میشود و من گفتم هیچ اشکالی ندارد. اینها تعارف نیست هر کسی هر نکتهای دارد شفافش میکنیم. من از برخی بیاخلاقیها خبردار شدم و نسبتهای ناروایی داده شد. هر جای سازمان ایراد دارد ما برطرف میکنیم و شفافیت هم این است که هر جا قانون ما را ملزم کند ما هم آن ابهام را رفع کنیم. بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات در خود صدا و سیما دفتر دارند و اگر کم کاریای شده است من اطلاعی ندارم اما هر آنچه را که براساس قانون موظف باشیم اعلام میکنیم.
در پایان این مراسم قرار شد جلساتی به شکل ماهیانه با تشکل های مختلف برگزار و برنامه هایی تحولی با نقطه نظرات آنها ارائه شود همچنین نمایندگان تشکل های دانشجویی با رئیس رسانه ملی عکس یادگاری گرفتند.
جناب جبلی ، یک مثال ساده میزنم.
صدا و سیما لااقل در مورد ورزش ، دستگاه تبلیغات و شیپور فقط دو تیم تهرانی استقلال و پرسپولیس شده است ،بطوریکه حتی در بخشهای خبری و سریالها نیز دعوت به هواداری و تبلیغ ایندو تیم کاملا مشهود است و این تبعیضی است که در سازمانی که خود را ملی میداند ،کاملا هویداست.
با این تیم برخورد کرده و عدالت را برقرار کنید تا بشود حرفتان را باور کرد.
ایران فقط تهران نیست
ورزش فقط فوتبال نیست
فوتبال فقط دو تیم تهرانی نیست
صداوسیما هم اختصاصی ایندو تیم نیست.