پخش زنده
امروز: -
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس بر لزوم تسریع در راه اندازی زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات تاکید کرد.
آقای روح الله عباسپور در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ با اشاره به قرائت گزارش کمیسیون صنایع از عملکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولتهای یازدهم و دوازدهم در جلسه علنی امروز مجلس گفت: در این گزارش اعلام شد در مقاطع ذکر شده در زمینه اقتصاد دیجیتال و موانع زدایی در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدامات چشمگیری صورت نگرفته است.
سخنگوی کمیسیون صنایع به حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در جلسه امروز مجلس اشاره کرد و افزود: در این گزارش، کمیسیون پس از بررسی عملکرد اولویت دار در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات طی چند سال اخیر اعلام کرد، بررسی قانون بودجه سال ۱۴۰۰ نشان میدهد مبلغ هزار و ۳۳۳ میلیارد ریال اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای و مبلغ ۶ هزار و ۸۷۷ میلیارد ریال اعتبارات هزینهای برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مصوب شده است، لذا انتظار میرود این وزارتخانه گزارشی از نحوه هزینه کرد اعتبارات را طی ماههای آینده به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.
به گفته آقای عباسپور بررسیها نشان میدهد، در حالی که در بسیاری از کشورها سهم اقتصاد دیجتیال از اقتصاد ملی تا ۳۰ درصد برآورد شده است، متأسفانه در کشور ما برآوردها حاکی از سهم بین ۳ تا ۶ درصدی اقتصاد دیجیتال از تولید ناخالص داخلی است.
وی گفت: این در حالی است که هدف گذاریهای صورت گرفته در اسناد بالادستی مصوب، دستیابی به سهم ۱۰ درصدی تا افق ۱۴۰۴ تعیین کرده است.
آقای عباسپور افزود: برای دولتهای یازدهم و دوازدهم تعیین تکلیف شده بود که اینترنت به راحتی در دسترس مردم قرار گیرد متأسفانه این کار انجام نشده به صورتی که هم اکنون ۴۳ درصد روستاها فاقد اینترنت هستند.
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس همچنین گفت: در شرایط کرونایی و آنلاین بودن آموزش، روستاهایی که اینترنت ندارد و یا دارای اینترنت پرسرعت نیستند چگونه باید دانشجویان و دانش آموزان آنها آموزش ببینند.
آقای عباسپور با اشاره به اینکه بسیاری از پروژهها در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولتهای یازدهم و دوازدهم موفقیت خاصی نداشته است، افزود: هشت درصد پروژههایی هم که تأمین منابع شده اند، هیچ اقداماتی برای انجام آنها صورت نگرفته است.
وی گفت: در زمینه دسترسی به مخابرات برخی از استانها و روستاها وضعیت مناسبی ندارند، به عنوان مثال استان سیستان و بلوچستان فقط ۲۸ درصد روستاهای آن از ارتباط مخابراتی برخوردارند و ۷۲ درصد از روستاهای این استان، فاقد هرگونه ارتباطات مخابراتی هستند.
سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس افزود: همچنین نفوذ تلفن ثابت در روستاهای استان خوزستان به میزان ۱۸ درصد است، ضریب نفوذ تلفن ثابت روستاهای ایلام ۲۱ درصد است و این موضوع در هرمزگان ۱۸ درصد میباشد که این آمار وضعیت قابل قبولی نیست.
آقای عباسپور گفت: مجلس شورای اسلامی با نظارت کامل بر طرحها و دعوت از مسئولان به کمیسیون و برگزاری جلسات مختلف حتماً پیگیر اجرای طرحهای مخابراتی در روستاها و شهرهای کشور است.