پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: تکمیل نشدن و متصل نشدن سامانههای مربوط به گمرک منافذ فساد را باز نگه داشته است و اراده قوی هم وجود دارد که این سامانهها تکمیل و متصل نشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین حسن شجاعی در همایش روز جهانی فساد که در وزارت دادگستری برگزار شد، افزود: مدیران دولت به جای مبارزه با فساد باید به بوی فساد هم حساس باشند و کاری که آقای رئیسی در قوه قضائیه انجام میداد مبارزه با مصادیق فساد بود و امروز ایشان در دولت باید منافذ و بسترهای مبارزه با فساد را ببندد و اگر در این شرایط هم این دولت نتواند این کار را بکند باید فاتحه مبارزه با فساد را در کشور خواند.
نماینده مردم ابهر گفت: هم اکنون مردم ما از وجود یا احساس فساد در کشور اشباع شده اند و دولت باید اراده خود را نشان دهد.
حجت الاسلام حسن شجاعی ادامه داد: چند زمینه محوری برای فساد در کمیسیون اصل نود شناسایی کرده ایم که یکی موضوع شفافیت است و ما در این خصوص حرف زیاد زده ایم، اما عمل نکرده ایم و قطعا برخی ارادهها اجازه تحقق شفافیت را نمیدهد.
وی افزود: مثلا متصل نشدن سامانههای مربوط به گمرک نمونه همین اراده هاست.
نماینده مردم ابهر گفت: موضوع دیگر که از زمینههای فساد است قاچاق است و برای مثال موضوع ته لنجی و قاچاق کالا از طریق هزاران وانت نمونه بارزی است که با آن هیچ برخوردی نمیشود.
رئیس کمیسیون اصل نود گفت: انحصار و رانت از دیگر بسترهای شکل گیری فساد است و ما در خصوص ظرفیت آموزش پزشکی دقیقا این رانت را میبینیم و به علت این انحصار، مفاسدی ایجاد میشود که یک نمونه آن زیرمیزی هاست.
وی افزود: موضوع مهم دیگر در بحث بسترهای فساد، تعارض منافع است و هرجا که وجود داشته باشد بستر فساد را توسعه میدهد.
حجت الاسلام حسن شجاعی گفت: اگرچه که ما موظفیم زمینهها و بسترهای فساد را شناسایی کنیم، اما از برخورد با مصادیق فساد هم نباید غافل شویم و ما همگرایی سه قوه را که پس از ۴۰ سال در کشور ایجاد شده است باید قدر بدانیم.