پخش زنده
امروز: -
تاکنون بیش از پنج میلیون و دویست هزار نفر در سراسر جهان بر اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخته اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، خبرگزاری فرانسه روز دوشنبه در گزارشی از پاریس آخرین آمار و تحولات مربوط به شیوع ویروس کرونا را که تاکنون جان بیش از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را در سراسر جهان گرفته است، به شرح زیر اعلام کرد:
مرگ بیش از پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در جهان:
بر اساس آخرین آمار رسمی، از اواخر دسامبر ۲۰۱۹ که دفتر سازمان جهانی بهداشت در چین از ظهور بیماری «کووید-۱۹» در این کشور خبر داد تا بعد از ظهر یکشنبه حدود ۲۶۵ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا شده و دست کم پنج میلیون و ۲۴۹ هزار و ۸۵۱ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. بیشتر بیماران مبتلا به این بیماری بهبود یافته اند، اما در تعدادی از آنها که آمار آن قابل ارزیابی نیست، نشانههای بیماری تا هفتهها و حتی ماهها ادامه دارد.
آمریکا به لحاظ موارد ابتلا و موارد مرگ و میر ناشی از کرونا، همچنان بالاترین آمار را در جهان به خود اختصاص داده است. بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز، در آمریکا ۷۸۸ هزار و ۳۶۳ نفر جان خود را از دست داده اند.
پس از آمریکا، برزیل (با ۶۱۵ هزار و ۶۳۶ مورد مرگ)، هند (با ۴۷۳ هزار و ۳۲۶ مورد مرگ) , مکزیک (با ۲۹۵ هزار و ۱۵۵ مورد مرگ) و روسیه (با ۲۸۱ هزار و ۲۷۸ مورد فوتی) بیشترین قربانیان کرونا را ثبت کرده اند. پرو بالاترین آمار مرگ و میر ناشی از کرونا را نسبت به جمعیتش در جهان به خود اختصاص داده است.
این آمار که مبتنی بر آمارهای روزانهای است که مقامات رسمی کشورها هر روز اعلام میکنند، معمولا کمتر از رقم واقعی است. سازمان جهانی بهداشت میگوید با توجه به موارد مرگ و میر مستقیم و غیرمستقیم مربوط به ابتلا به کووید-۱۹، آمار واقعی قربانیان همه گیری دو تا سه برابر بالاتر از ارقام رسمی اعلام شده است.
نشانههای دلگرم کننده در مورد شدت اومیکرون:
دکتر آنتونی فائوچی، مشاور پزشکی کاخ سفید روز یکشنبه اعلام کرد نخستین نشانههای مربوط به شدت موارد ابتلا به سویه اومیکرون اندکی دلگرم کننده است.
دکتر فائوچی گفت روشن است که اومیکرون در آفریقای جنوبی شیوع بیشتری دارد. اما هر چند که الان نتیجه گیری بسیار زود است، اما تا این لحظه به نظر نمیرسد که این سویه شدت زیادی داشته باشد.
افزایش موارد ابتلا در دانمارک:
دانمارک که یکی از دقیقترین کشورها برای شناسایی سویههای مختلف ویروس کرونا محسوب میشود، روز یکشنبه از افزایش نگران کننده موارد ابتلا به اومیکرون در این کشور خبر داد و اعلام کرد تا کنون ۱۸۳ مورد ابتلا به این سویه تائید شده است. به نظر میرسد که شمار مبتلایان به این سویه در دیگر کشورهای اروپایی کمتر از واقعیت در نظر گرفته شده است.
درگیری در حاشیه تظاهرات معترضان به محدودیتها در بروکسل:
روز یکشنبه در تجمع معترضان به محدودیتهای کرونایی در بروکسل، پایتخت بلژیک که به گفته پلیس حدود هشت هزار نفر در آن شرکت داشتند، معترضان و نیروهای پلیس با یکدیگر درگیر شدند.
ارائه تست منفی کرونا برای سفر به انگلیس:
دولت انگلیس اعلام کرد مسافرانی که قصد سفر به این کشور را دارند، باید پیش از عزیمت تست منفی کرونا ارائه کنند.
بنا بر اعلام دولت انگلیس به منظور کاهش احتمال ورود سویه جدید ویروس کرونا به این کشور، از روز سه شنبه هر فرد بالای ۱۲ سال که قصد سفر به این کشور را دارد، باید تست منفی کرونا که حداکثر ۴۸ ساعت پیش از سفر انجام شده باشد، ارائه دهد.
سه مورد نخست ابتلا به اومیکرون در سنگال:
وزارت بهداشت سنگال روز یکشنبه از سه مورد نخست ابتلا به سویه جدید ویروس کرونا در این کشور خبر داد. این سه نفر، خود را برای سفر به کشورهای آفریقایی آماده میکردند.
ریاض مسافرانی را که واکسن اسپوتنیک زده اند، میپذیرد:
عربستان سعودی اعلام کرد از یکم ژانویه مسافرانی که با واکسن روسی اسپوتنیک-وی واکسینه شده اند، میتوانند وارد این کشور شوند.
بنا بر اعلام صندوق حاکمیت روسیه که منابع مالی ساخت واکسن روسی اسپوتنیک-وی را تامین کرده است، اعلام کرد این تصمیم امکان سفر مسلمانانی را که این واکسن را تزریق کرده اند، برای زیارت مکه و مدینه فراهم میکند.
سه سال زندان برای مرگ ۱۰ بیمار کرونایی در اردن:
دادگاهی در اردن روز یکشنبه مدیر و چهار مسئول بیمارستان درمان بیماران مبتلا به کووید-۱۹ را در پی کمبود اکسیژن که به مرگ ده بیمار منجر شد، به جرم سهل انگاری به سه سال زندان محکوم کرد.
این حادثه که به شدت احساسات مردم و خشم عبدالله دوم پادشاه اردن را برانگیخت، موجب شد نذیر عبیدات، وزیر بهداشت این کشور استعفا کند.