پخش زنده
امروز: -
همزمان با هفته پژوهش و فناوری ۱۳ تا ۱۹ آذر ماه از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان قدردانی داده شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز قم، در این مراسم از ۳۲ پژوهشگر برتر دانشگاهی، حوزوی، آموزش و پرورش و دستگاههای اجرایی استان که در سال گذشته دارای آثاری درخور در حوزههای مختلف علوم انسانی اسلامی، تجربی، فنی و مهندسی و علوم پایه بودند قدردانی شد.
استاندار در این مراسم بر توجه هر چه بیشتر به حوزه پژوهش تاکید کرد و گفت: پژوهش در کشور حوزهای مظلوم و مورد غفلت است و باید جایگاه خود را پیدا کند.
آقای شاهچراغی پژوهش را محور حل بسیاری از مشکلات کشور و استان دانست و گفت: حل مسائل و مشکلات کنونی کشور باید در دستور کار پژوهش و پژوهشگران قرار گیرد.
وی همچنین بر تجربه هر چه بیشتر پژوهشگران به موضوعات و مسائل اجتماعی تاکید کرد و گفت: پژوهشگران باید در مسائل اجتماعی و حوزههای فرهنگی نیز حضور پررنگی داشته باشند و علاوه بر شناخت کامل چالشهای اجتماعی، راه حل مناسب و رفع این مشکلات را نیز ارائه کند.
استاندار قم مسئله هویت را چالش اساسی استان عنوان کرد و افزود: انقلاب اسلامی از قم آغاز شد و قم نیز باید در حوزه علوم انسانی اسلامی حضور قدرتمندی داشته باشد و با شناخت کامل مسائل اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... دورنمای مسیر آینده را روشن کند.
رئیس دانشگاه قم و جانشین ستاد هفته پژوهش استان نیز در این مراسم بر ضرورت همراهی فعالیتهای پژوهشی با نوآوریها و خدمات نوین اشاره کرد و گفت: اگر فعالیتها و فناوریهای ما با پژوهش معتبر همراه شود، آسیبها و چالشهای کمتری به همراه خواهد داشت.
حجت الاسلام و المسلمین دیرباز گفت: پژوهش موتور پیشران علم و حلقه اتصال بین صنعت و دانشگاه است.
حجت الاسلام و المسلمین مقیمی معاون پژوهش حوزه های علمیه نیز در این مراسم با اعلام آمادگی حوزه برای رفع نیازهای پژوهشی دستگاهها و نهادهای مختلف گفت: دستگاهها و نهادها باید نیازهای پژوهشی خود را با حوزهها در میان بگذارند تا حوزههای علمیه بدون درخواست بودجه پژوهشهای لازم را به سامان برساند.
وی از تحصیل نزدیک به ۷۰ هزار طلبه در سطوح مختلف حوزوی خبر داد و گفت: درختوارهی رشتهها و گرایشهای حوزوی در ۳۵۰ رشته و گرایش تصویب و ابلاغ شده که نشاندهنده تلاش گسترده حوزویان برای حل و رفع نیازهای جامعه است.
گفتنی است: در این مراسم از خدمات حجت الاسلام دکتر بهشتی از پیشگامان وحدت حوزه و دانشگاه نیز قدردانی شد.
وی در این مراسم خرید و فروش مقالات را یکی از چالشهای اساسی فضای علمی کشور عنوان کرد و گفت: خرید و فروش مقاله موجب میشود آنها که از تمکن مالی برخوردارند کتابها و مقالاتی را نیز به نام خود به چاپ برسانند و به این ترتیب به مدارج علمی بالایی دسترسی پیدا کنند.
حجت الاسلام و المسلمین بهشتی گفت: با خرید و فروش مقاله و کتاب، فعالیتهای علمی حالتی صوری به خود میگیرند و رفته رفته جایگاه و ارزش خود را از دست میدهند.