پخش زنده
امروز: -
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاه محل طرح و به رسمیت شناختن مسائل و مشکلات کشور و حل آنهاست؛ محیط اجرایی محل حل مسائل نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای محمدباقر قالیباف صبح امروز در آستانه روز دانشجو در دیدار صمیمی با دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی، گفت: بسیار خوشحالم که این توفیق را داشته ام تا در آستانه ۱۶ آذر که نقطه عطفی در تاریخ کشور است، در میان دانشجویان حضور پیدا کنم. نقطه عطفی که نشان داد دانشجویان و جوانان کشور برای استقلال، عزت مردم و پیشرفت کشور تا پای جان آماده فعالیت، رشادت و مجاهدت در عرصه علم، پژوهش و میدان دفاع مقدس هستند. این نشستها به برکت خون شهداست.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در مقابل روح شهدا و خانواده آنها سر تعظیم فرود میآورم و امیدوارم همه این مسیر را پیش ببریم، ادامه داد: اولین مبحثی که قصد داشتم درخصوص آن صحبت کنم، موضوع مطرح شده توسط آقای حسینی در زمینه تحول در حکمرانی بود، امیدوارم بتوانم آن چیزی را که نسبت به آن مطلع هستم را با فرهنگ دفاع مقدس به صورت صریح و شفاف ارائه کنم.
وی با بیان اینکه طی ۲۰ سال گذشته در جلسات مختلف به موضوع تحول در حکمرانی اشاره کرده ام، عنوان کرد: امروز استقلال هزینه دارد و جمهوری اسلامی با ایده مردم سالاری دینی در استقلال و آزادی کشور تثبیت شده است و کارنامه خیلی خوب به سمت عالی دارد و همه مکاتب انسان ساختی دنیا که در مخالفت با سنتهای الهی گام بر میدارند، در براندازی و بی هویت کردن جمهوری اسلامی از مبانی و ارزشهای خود شکست خورده اند، اما نمیگویم که به همه ارزشها رسیده ایم، اما جهت اصل مبانی اسلامی را در کشور حفظ کرده ایم و در مسیر آن گام بر میداریم.
قالیباف افزود: این نشست، معیار مطالبه گریهای بحق از مسئولان و دلیل بر پایبندی ارزشها و استقلال جمهوری اسلامی است، اما در حکمت عملی و حکمرانی در کشور کارنامه قابل قبول و قابل دفاعی نداریم و یکی از موضوعات جدی آن شایسته گزینی، شایسته پروری و شایسته سالاری است.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه راه حل رفع اشکالات موجود در موضوع حکمرانی در دانشگاه است، تصریح کرد: از روزی که جنگ تمام شده از محیط دانشگاه به عنوان دانشجو و معلم جدا نشده ام و اگر در حوزههای اجرایی موفقیتی بوده، با محوریت دانشگاه انجام شده است.
وی با تاکید بر اینکه هر ساله در این روز یادآوری میشود که به دانشجو و دانشگاه به عنوان پیش قراولان در همه عرصهها حتی عرصه حکمرانی، باید توجه کرد، گفت: اگر امروز در دانشگاه حضور داریم به دلیل این باور است که دانشگاه محل طرح، فهم و حل مشکلات کشور است، محیط اجرایی محل حل مسائل نیست.
رئیس مجلس افزود: پیشرفتهایی که موجب شده جمهوری اسلامی ایران جزو ۵ کشور اول دنیا باشد، به کمک ظرفیتهای دانشگاه، اساتید و دانشجویان رقم خورده است لذا ۱۶ آذر ماه به جهت زمانی و مکانی برای ما مهم است. ما در هر جا که دانشگاه را انتخاب کنیم و ارتباط کاملاً سیستماتیک از پایین به بالا برقرار شود، میتوانیم شاهد موفقیتهایی در تمام حوزههای فنی، مهندسی، نرم افزارها، علوم انسانی و سایر بخشها باشیم. دانشگاه همیشه محل حل مسائل بوده است و به عنوان یک راوی بعد از جنگ تا امروز اقرار میکنم که هر کدام از مسئولین که از محیط دانشگاه غافل شدند، اشتباه کردند.
قالیباف با بیان اینکه به هوشمندسازی، شفافسازی و مردمیسازی باور دارم، اظهار کرد: ما در مجلس از همه اساتید و دانشجویان در راستای هوشمندسازی دعوت کردیم تا ضمن داشتن اطلاع از حوزه قانونگذاری و نظارت بتوانند اظهارنظرهای خود را بیان کنند. این ارتباط کاملا سیستماتیک برقرار شده و میتواند بدون هیچ دعوتنامهای توسعه یابد. ما معتقدیم موفقیت با هوشمندسای، شفافسازی و مردمیسازی حاصل میشود و اگر ما در حوزه اقتصاد دچار چالش بزرگ شدیم به این دلیل است که اقتصاد ما دولتی شده است.
نظام بروکراسی به اسب سرکشی تبدیل شده است
رئیس مجلس با تأکید بر اصلاح روند حکمرانی و اداره کشور گفت: با نظام بروکراسی موفقیتی حاصل نمیشود، متأسفانه نظام بروکراسی ما به اسب سرکشی تبدیل شده که تا این لحظه کنترل آن دست کسی نیست و از درون خود را اداره میکند و مبتنی بر باورها هم حرکت نمیکند.
وی افزود: تفاوت اعتماد به «میتوانیم» و «نمیتوانیم» تکیه به شایستهسالاری و رانت است و نماد «ما میتوانیم» همین دانشگاه، نیروی جوان، خلاق، شایستهسالاری و شایستهپروری است که در نهایت به پیشرفتهای تکنولوژیک ختم میشود.
از همه نخبگان برای حل مسئله حکمرانی و نحوه اداره و مدیریت کشور دعوت میکنم
قالیباف با بیان اینکه تحول در حکمرانی از مهمترین چالشها است، بیان داشت: ما به باورهایمان یعنی مردمیسازی و اعتقاد به سنتهای الهی را از یک طرف و از سوی دیگر سیستم متمرکز بروکراسی که خود کنترل شده را باید مورد توجه قرار دهیم، بر همین اساس امروز در مرکز پژوهشهای مجلس، معاونتی تحت عنوان حکمرانی و مدیریت راهاندازی کردیم و از ظرفیت بیش از ۳۰۰ نفر از دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و تربیت یافتگان حوزه و دانشگاه در این معاونت برای حل مسائل حوزه حکمرانی استفاده کردیم و از همه نخبگان برای حل مسئله حکمرانی و نحوه اداره و مدیریت کشور دعوت میکنم چرا که اصلاح ساختار بودجه یا ناترازی بودجه، محرومیت زدایی، برقراری عدالت و شفافیت نیز در این حوزه قابل پیگیری است.
وی در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره زمان تحقق این وعدهها گفت: زمانی که ما با هم در میدان بایستیم و کار را انجام دهیم، این اصلاحات تحقق پیدا میکند. امروز نه به عنوان یک مدیر اجرایی بلکه به عنوان نماینده شما پاسخگو هستم تا این اصلاحات را بتوانیم عملیاتی کنیم و با قانونگذاری این کارها انجام خواهد شد.
با برنامهای ۵ ساله میتوان با وجود تحریمها ثبات اقتصادی را در کشور ایجاد کرد
قالیباف با تأکید بر اینکه معتقد به زمان هستم، اظهار کرد: در طول ۱۲ سال خدمت در شهرداری تهران تمام پروژهها را با تعیین زمان بندی مشخص اجرا و به اتمام رساندم و قبل از افتتاح پروژهها، زمان اتمام آن و قیمت تمام شده را به مردم اعلام کردم. در شرایط فعلی نیز به عنوان یک رزمنده و با قول رزمندگی باور دارم که با یک برنامه ۵ ساله میتوان به ثبات اقتصادی با وجود شرایط تحریم در کشور برسیم.
لایحه برنامه هفتم توسعه در آیندهای نزدیک به مجلس تحویل داده میشود
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه هفتم توسعه که در آینده نزدیک به مجلس تحویل داده میشود، گفت: ما در برنامه هفتم توسعه باید همین مسائل را دنبال کنیم، در جلسه با هیأت دولت نیز تأکید کردم که برنامهای عملیاتی باید تنظیم کنیم که مردم ما و سایر دستگاهها تکالیفمان را بدانیم.
وی تصریح کرد: ما باید فهم مشترک در حل مسائل پیدا کنیم و همچنین به فهم مشترک درباره نحوه اجرای آن دست یابیم تا بتوانیم سه چالش اولویتدار را یعنی جمعیت به معنای موالید، مهاجرت و اختلاف طبقاتی، آب و اقتصاد را حل و فصل کنیم.
قالیباف ادامه داد: منظور از رفع چالشهای حوزه اقتصاد این است که دولت بیشتر از دخلش خرج نکند چرا که در غیر این صورت شاهد آغاز برداشت از جیب مردم برای هزینه دولت خواهیم بود و نتیجه آن فشار به بانکها، سوء استفاده بانکها و نهایتا نقدینگی میشود.
مجلس محلی برای ورود به دستگاه اجرایی نیست
وی با بیان اینکه مجلس وکیل الدوله نیست و وکیل ملت است و ما حنجره مردم هستیم، عنوان کرد: اینکه در مجلس نامهای نوشته شود که قالیباف برای ریاست جمهوری کاندید شود یا آقای رئیسی بیاید یک کار سیاسی است که ما اجازه ندادیم در مجلس انجام شود. هر نماینده میتواند فعالیت سیاسی داشته باشد و نظر سیاسی بدهد و در منطقه خود سخنرانی کند، اما اینکه در مجلس نامهای نوشته شده و امضا شود پسندیده نیست و این نقد وارد است که البته ما اجازه ندادیم این نامه در مجلس خوانده شود.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه کسی که نماینده مردم شد طبق فرمایش رهبری نباید آن را محلی برای ورود به دستگاه اجرایی بداند، اظهار کرد: البته دولت با تشخیص و پیگیری خود انتخابهایی داشت و من شهادت میدهم دو وزیری که از مجلس به دولت رفتند خودشان کاندیدا نبودند و لابی نکردند؛ حتی آقای خاندوزی تا ۷۲ ساعت درباره این موضوع مقاومت کرد. برای تصدی پست شهرداری از سوی آقای زاکانی نیز به انتخاب شورای شهر تهران صورت گرفت و مجلس با آن موافقت کرد که بعد از آن نیز برای تعیین معاونان رئیس جمهور به صورت منحصر به فرد بود که ریاست بنیاد شهید از بین نمایندگان انتخاب شد و اگر غیر از اینها بوده است مجلس در آن نقشی نداشته و برای لابیها در حوزه عزل و نصبها باید پاسخگو بود و هرکس این کار را انجام داده باید پاسخگو باشد.
قانون شهرداریها و شورای شهر باید از حالت تشریفاتی در آیند
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه یکی از تلاشهای جدی من برای تحول در حکمرانی بوده، ابراز داشت: در جغرافیای سیاسی باید تمرکززدایی کرده و قانون شهرداریها و شورای شهر باید ازحالت تشریفاتی درآید همچنین با توجه به اینکه ۶ اصل قانون اساسی برای شوراها است باید به آنها توجه کرد چرا که در حال حاضر هویت درستی ندارند.
وی ادامه داد: زمانی که نماینده به حوزه انتخابیه میرود مردم همه امور اجرایی را از او میخواهند در حالی که دستگاه اجرایی در این خصوص موظف است لذا نظام اداری باید اصلاح شده و امور ملی از محلی جدا شوند.
قالیباف با اشاره به ربع قرن سابقه در حوزه تدریس در دانشگاه، یادآور شد: مصمم هستم قانون انتخابات مجلس را اصلاح کرده و مدیریت شهرداریها را تقویت کنیم تا به سمت شفاف سازی و هوشمندسازی برویم تا در حکمرانی تحول ایجاد شود.
رئیس مجلس ادامه داد: به عنوان نماینده مردم میگویم طی این ۴ ماه هیچ سفارشی در عزل و نصبها نداشته و هیچ نظری نداده ام، اما اگر کسی قانون را اجرا نکرد وظیفه نظارتی پیگیری دارم که البته مچ گیری نبوده و قانون را با اخلاق پیگیری میکنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: لیست کاندیداهای تهران برای حضور در انتخابات، شعاری در خصوص شفافیت نداشت، اما من در صحبتهای خود به موضوع شفافیت اشاره کرده و به عنوان یک فرد پیگیر آن هستم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه امروز هرچه تعداد طرحهای امضا شده از لوایح بیشتر باشد خطا بیشتر است، گفت: ۱۵ نفر از نمایندگان هر موضوعی را که بنویسند تبدیل به طرح میشود و ما در هیات رئیسه براساس قانون آئین نامه داخلی موظف به اعلام وصول آن به صورت دو فوریتی یا یک فوریتی هستیم.
وی با تاکید بر اینکه امروز اعلام میکنند که نمایندهای به دلیل تعداد کم طرحهای امضا شده فعال نیست، اما به نظر من نمایندگانی که ۴۰ طرح امضا میکنند اشتباه کرده اند، گفت: بیش از ۷۰۰ طرح و لایحه در مجلس وجود دارد مگر ما چه میزان وقت داریم، چرا باید در حوزه شفاف سازی تصمیمات و اطلاعات غلط ارائه شود. نماینده فعال کسی نیست که طرح بیشتری امضا کرده است.
قالیباف با اشاره به اینکه در طول دوران حضور در مجلس تنها طرح شفافیت را امضا کرده ام، افزود: طرح شفافیت نیازمند اصلاح قانون آئین نامه داخلی مجلس است و به دو سوم رأی نمایندگان نیاز دارد، دو شوری شدن طرحها آنها را پختهتر میکند. طرح شفافیت با توجه به اهمیت آن باید دو شوری میشد.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه شفافیت تنها مختص مجلس نیست، شفافیت باید در سطوحی که قانون مشخص میکند اجرا شود، تصریح کرد: در تمامی دنیا مسائل طبقه بندی خاص خود را دارند، اما در اموراتی که به مردم بازمی گردد باید شفافیت وجود داشته باشد و این شفافیت نه تنها در مجلس بلکه باید در شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام و شورای عالی انقلاب فرهنگی اعمال شود، در حال حاضر مجلس از همه نهادها شفافتر بوده و حداقل این موضوع پخش زنده مذاکرات مجلس است. شب گذشته نشستی در خصوص طرح شفافیت داشتیم و این موضوع در دستورکار مجلس قرار میگیرد.
قالیباف با اشاره به اینکه در صحبتی که با اعضای کمیسیون مشترک حمایت از کاربران فضای مجازی داشتم اعلام کردم مذاکرات در اینستاگرام و صدا و سیما به صورت زنده پخش شود، ادامه داد: با فضا سازی که از خارج از کشور شد اعلام کردند که طرح حمایت از کاربران فضای مجازی براساس اصل ۸۵ بررسی میشود تا مردم ندانند چه اتفاقی قرار است رقم بخورد.
وی افزود: در مجلس افرادی هستند که قصد دارند محدودیتهایی را اعمال کنند، اما عموم نمایندگان به دنبال این موضوع نیستند در حال حاضر درخواست شده تا تمامی ذینفعان و صنفها در کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی حضور پیدا کرده و نظرات خود را اعلام میکنند.
قالیباف با تاکید بر اینکه مطمئن باشید که در مجلس به دنبال محدود کردن فضا و فیلترینگ نیستیم و من به عنوان رئیس مجلس خدمتگزار در دفاع از این موضوع شفاف هستم، اما تنها یک رأی دارم، عنوان کرد: فضای مجازی در دوران کرونا حدود ۴ تا ۶ درصد در حوزه اقتصاد و GDP کشور نقش دارد، برندهای بزرگ فعال در فضای مجازی که چند برابر یک واحد صنعتی متروکه ارزش دارند چگونه باید تبدیل به دارایی مالی شوند و در سیستم بانکی اعتبار پیدا کنند، اجازه دهید این مسائل تبدیل به قانون شود.
رئیس مجلس با اشاره به اینکه روز گذشته در خصوص الزام به دریافت اینماد تذکر دادم، افزود: کماکان اعلام میشود جوانان باید برای فعالیت خود مجوزهایی را از بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و وزارت صمت دریافت کنند، چرا جوانان را در عرصهای که میتوانند تحول عظیم ایجاد کنند دچار مشکل میکنیم.
قالیباف با تاکید بر اینکه در حال حاضر در حوزه فناوری جزء کشورهای پیشرفته هستیم، اما با کج اندیشی این ظرفیت را از دست میدهیم، گفت: بخشی از فعالین حوزه نرم افزار به دلیل فضاسازیهای خارجی در خصوص طرح صیانت از کشور خارج شده اند، این موضوع توطئه دشمنان است و ما در مجلس به دنبال اینگونه مسائل نیستیم و قانون رفع موانع تولید را تصویب کرده ایم.
وی افزود: براساس قانون هر نماینده میتواند ۵ نفر کارمند داشته باشد، اما این به معنای استخدام آنها و ایجاد هزینه برای جمهوری اسلامی نیست، اما اگر این ۵ نفر را از کارمندان دولت انتخاب کنند دستگاهها باید آنها را مامور کنند، نمایندگان به خودرو و دفتر در حوزه انتخابیه نیاز دارند و بیش از مسئولان اجرایی درگیر امورات مردم هستند.
قالیباف با اشاره به اینکه تمامی هزینههای موردنیاز نمایندگان به صورت دقیق برآورد میشود، گفت: حوزه انتخابیه برخی از نمایندگان شامل چند شهرستان میشود که ۳۰ تا ۳۵ میلیون تومان دریافت میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر خودرو نمایندگان متعلق به مجلس باشد و در اختیار ما قرار بگیرد سالانه حدود ۱۰۷ میلیارد تومان هزینه دارد، عنوان کرد: اگر خودرو در اختیار نمایندگان باشد هزینهها برعهده نماینده است و بعد از ۴ سال باید پول آن را پرداخت کند، این موضوعات باید شفاف شوند، اما مشکل اصلی کشور نیستند.
وی با اشاره به اینکه صد در صد حقوق پرداختی دیوان محاسبات و ۸۰ درصد حقوق مجلس براساس گزارش سازمان امور استخدامی ثبت شده است، عنوان کرد: بروید و ببینید شرکتهای دولتی چه میزان از حقوق پرداختی خود را ثبت کرده اند.
قالیباف با بیان اینکه به عنوان یک نماینده هیچ حساب حقوقی، پولی و مالی برای خود باز نکرده ام و تنها فیش حقوق دانشگاه تهران را دارم، عنوان کرد: اگر کسی مدرکی دارد که یک ریال یا یک دلار در زمینه حق ماموریت وارد زندگی ام شده است من را به عنوان یک فرد متخلف اعلام کنید.
قالیباف در ادامه پیرامون مسائلی که برخی از دانشجویان درباره خودروی نمایندگان مطرح کردند، گفت: بسیاری از دستگاهها و نهادها هم هزینه رفت و آمد کارمند عادی خود را پرداخت میکنند یا سرویس جهت تردد آنها تعبیه میکنند. نمایندگان نیز برای سرکشی به حوزههای انتخابیه و شهرها و روستاهای خود از این خودروها استفاده میکنند.
وی در توضیح لیست نمایندگان تهران که زمان انتخابات اعلام شد، گفت: مباحثی پیرامون این موضوع مطرح شده، من نیز موضوعات پدرخوانده را درست دانسته و نقدهایی به این لیست را نیز وارد میدانم، اما اگر خاطرتان باشد پس از نهایی شدن لیست تهران، ویدئوکلیپ ۵ دقیقهای منتشر کردم که در آن گفتم افراد قابلتر و شایسته تری بودند که در این لیست قرار نگرفتند، ولی من مکلفم به فضل الهی و با همین لیست، تعهداتی را که قول دادم دنبال کنم. حتماً در آن لیست شایسته سالاری انجام نگرفت و جوانان قابلتر و موثرتری میتوانستند در لیست قرار بگیرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اینچنین اتفاقاتی ممکن است در انتخابات دورههای بعد نیز تکرار شود، مگر آنکه تحولی در حوزه حکمرانی صورت گیرد و قانون انتخابات مجلس اصلاح شود.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه برخی مواقع از مبانی دینی و انقلابی، برداشتهای نادرستی صورت میگیرد، گفت: در مقاطعی ظاهر حرفمان آرمان خواهی است، اما اهداف سیاسی را دنبال میکنیم که در این اهداف سیاسی متاسفانه اخلاق زیر پا گذاشته میشود، یا ممکن است به افراد تهمت زده شود، یا اینکه مردم را فریب دهند یا تخریب کنند. اگر اصلاحات اساسی صورت نگیرد، تکرار همه این فرآیندها ممکن است. ما میتوانیم با تحول در حوزه حکمرانی و با برنامه، تمام حوزهها به ویژه حوزه اقتصادی را سامان ببخشیم.
وی با اشاره به اینکه فلسفه حکومت آگاهی بخشی به مردم است، تصریح کرد: اولین حق مردم داشتن آگاهی است. آنها به موجب آگاهی میتوانند مطالبه کنند، کما اینکه به وظیفه و حقوق خود نیز واقف باشند. در چنین شرایطی اعتماد و مشارکت مردم نیز افزایش پیدا میکند و شاهد تحول در حوزه مردمی سازی خواهیم بود.
مجلس به دنبال اصلاح قانون آیین نامه داخلی در راستای شفافیت و تقویت هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است
رئیس مجلس شورای اسلامی درخصوص هیات نظارت بر رفتار نمایندگان که در اظهارات دانشجویان به آن پرداخته شد، گفت: ما قطعاً در این حوزه ضعفهایی داریم، اما مجلس به دنبال اصلاح قانون آیین نامه داخلی در راستای شفافیت و تقویت هیات نظارت بر رفتار نمایندگان است، در مورد آقای عنابستانی که برخی از دانشجویان اشاره کردند، هیات نظارت پیگیریهای مجدانهای انجام داد، هر چند معتقدم هیات محکمتر باید پیگیری میکرد، اما در نهایت با موافقت رسیدگی این پرونده در مراجع قضایی، نظر و رأی دادگاه ملاک قرار گرفت. البته اشکالاتی هم در برخورد مامور ناجا بود، سرباز وظیفه نباید از قانون تخطی کند یا به نماینده توهین کند، البته که نماینده مجلس هم سیلی نزد، اما حق هُل دادن سرباز نیروی انتظامی را هم نداشت. در مجموع این برخورد با اقدامی که در دوره قبل مجلس در ارتباط با اتفاقی نماینده در گمرک انجام داد، قابل مقایسه نیست.
قالیباف به موضوع رتبه بندی معلمین اشاره کرد و یادآور شد: رتبه بندی در قالب لایحه در دستور کار قرار گرفت و دولت باید برای تامین هزینههای آن متعهد میشد، ما در مجلس براساس اصل ۷۵ قانون اساسی نمیتوانیم هزینه اضافی برای دولت پیش بینی کنیم، اگر مجلس هم چنین اقدامی انجام دهد، شورای نگهبان رد میکند. اما در مجموع اگر یک اولویت در کشور برای حل مشکلات منزلتی و معیشتی بخواهیم تعیین کنیم، موضوع معلمان در اولویت قرار میگیرد.
وی ادامه داد: پیشرفت کشور با پرداختن به موضوع مجموعه معلمین و اساتید حاصل میشود، متاسفانه هدررفت دهها میلیارد دلار از منابع کشور به دلیل عدم توجه به نیروی انسانی و شایسته سالاری است. نیروی انسانی که پشت میز مدرسه و دانشگاه نشسته و ظرفیتهای فراوانی دارد.
طرح رتبه بندی معلمان را تا سقف ۲۵ هزار میلیاردتومان تصویب میکنیم
رئیس مجلس یازدهم با یادآوری اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: براساس آنچه آقای میرکاظمی گفتند ما دارای ظرفیت ۲۵ هزار میلیارد تومانی برای رتبه بندی معلمان هستیم و میتوانیم قانون را تا این سقف تصویب کنیم، لذا مجلس موضوع را پیگیری میکند.
قالیباف در ادامه به قوانین خوبی که در این دوره به تصویب رسیده است، اشاره کرد و گفت: قانون اقدام راهبردی از گامهای خوب مجلس بوده است ما برای یکبار با زبان دیپلماسی و از جنس پارلمانی حرفی را زدیم و قانونی را وضع کردیم که موجب ایجاد فرصتهایی برای دولت شد، هر چند دولت قبل فرصت سوزیهایی کرد.
وی با اشاره به اظهارات یکی از دانشجویان درباره توهینهایی که به مرحوم آیت الله مصباح شده، تصریح کرد: آیت الله مصباح، مطهری زمان ما است و ما خطبههای پرمغز این عزیز را در دانشگاه تهران و گفتمان انقلابی و اسلامی وی را فراموش نمیکنیم. اینکه یک فرزند شهید تحت شرایطی مطالبی را عنوان میکند، به دلیل اشکالاتی است که ما در حوزههای مختلف سیاسی و... داریم. ما نباید تحت تاثیر کسانی قرار گیریم که با اساس انقلاب و نظام مشکل دارند.
دولتهای احمدینژاد و روحانی هیچ کمکی به شهرداری تهران نکردند
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه تا زمانی که در ناجا بودم ما را به عنوان یک رزمنده میشناختند، عنوان کرد: در آن زمان مردم آثار فعالیتها را میدیدند، اما از زمانی که وارد میدان سیاست شدیم، قوانین گذشته به نحو دیگری اجرا شد چنانچه در ۱۲ سال فعالیت در حوزه شهرداری علیرغم بسیاری از نقصها، تمام تلاش خود را برای انجام اقدامات کردیم در حالی که هم تحریم خارجی بودیم و هم تحریم سه دولت و در دولتهای احمدینژاد و روحانی هیچ کمکی به شهرداری تهران نکردند و تمام تلاش خود را برای چوب لای چرخ گذاشتن ما انجام دادند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه جوانگرایی سرلوحه تمام امور ما از سال ۷۸ تاکنون بوده است، اظهار داشت: برخی میگفتند قالیباف، چون عرضه کار کردن با افراد سرشناس را ندارد، با بچهها کار میکند و در جلساتی که به قول شما با پدرخواندگان میگذاشتیم میگفتند چرا با اینها کار میکنی، اما تأکید داشتیم که نباید به سن نگاه کرد بلکه باید به خروجی کارها نگاه شود لذا علیرغم اینکه به انتخاب جوان ۲۶ ساله برای شهرداری یکی از مناطق صورت گرفت، انتقاد میشد من از آنها استفاده میکردم چرا که خودم از ۱۸ سالگی وارد کار شدم لذا حق ندارم آنها را نادیده بگیرم.
قالیباف افزود: جوانان نباید احساس ناامیدی کنند و نباید فکر کنند که دیده نمیشوند؛ نباید آنها را ناامید کرد و حتی همین که گفته میشود نخبگان در دانشگاههای خاص جمع میشوند، نشان از نوعی رانت دارد که بر اساس شایستهگزینی نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: من به عنوان نماینده مردم در خدمت شما هستم و دسترسی به من از طریق سامانه که در راستای هوشمندسازی است، راحت بوده و میسر است و معتقدم استفاده از نظرات دانشجویان تحول را در کشور رقم میزند.
1- بورس 3 ماه است بعد از شروع دولت و شروع وزارت آقای خاندوزی و مدیریت جدید عشقی همش منفی بوده و قیمتها به قیمتهای اردیبهشت برگشته اند و ضررهای سهامداران بیشتر شد.کجای دنیا بورس هر روز منفی است.مشخص است دستی تو کار است.
2-عرضه اولیه ها در بورس با شروع دولت از نیمه شهریور متوقف شد.اگر دولت کسری بودجه دارد چرا عرضه اولیه ها را قطع کرده؟چرا سهام شرکتهای دولتی طبق اصل 44 در بورس عرضه نمیشود؟
3-پرداخت سود سهام سهامداران قرار بود از امسال از سامانه سجام انجام شود نه تنها این کار در بیشتر شرکتها انجام نشد بلکه بیشتر شرکتها در بورس طبق ماده 240 قانون تجارت که 8 ماه فرصت به شرکتها برای واریز سود می دهد دقیقا ماه هشتم را انتخاب میکنند تا سهامدار اگر دیر متوجه شد سود سهامدار در حساب شرکت بماند.خیانتی که 30 سال است در شرکتهای بورسی انجام میشود و سود سهامداران بسیاری همینطوری در بانکها و شرکتها مانده و کسی پاسخگو نیست و پیگیری هم نمیکنند که همه را از سجام واریز کنند.چرا سازمان بازرسی و دادستانی سازمان بورس و سپرده گذاری را وادار به اجرای قانون نمیکند؟
4- لازم است ماده 240 قانون تجارت فوری اصلاح شود و پرداخت سود سهامداران در بورس از یکهفته بعد از مجمع سالیانه صورت گیرد.این قانون متعلق به 50 سال پیش است و الان با وجود اینترنت و آنی شدن پرداخت ها باید سود شرکتها آنی یکهفته بعد از مجمع سالیانه شرکتها بحساب سهامداران واریز شود اما شرکتها با استناد به این قانون ضعیف از حق سهامداران سواستفاده میکنند.
5-لازم است قانونی که به کارگزاری ها اجازه می دهد 2 روز بعد از فروش سهام پول سهامدار را بحسابش واریز کنند را ملغی کنند و قانون جدیدی ارایه شود که پول سهامداران بعد از فروش آنی همان روز بحسابشون واریز شود.دوره اینترنت و تجارت الکترونیک است 2 روز تاخیر مال دوره 20 سال پیش بود که همه چیز کاغذی و دفتری بود.چرا سازمان بازرسی جلوی این تخلف بزرگ را نمیگیرد؟
6-لازم است ضرر تمام سهامدارانی که صندوق پالایش و دارایکم خریدن و ضرر کردن پرداخت شود و ضرر سهامدارانی که عرضه اولیه ها را خریدن و آنها به زیر قیمت عرضه اولیه آمدن هم پرداخت شود تا سهامداران متضرر ضررشان کمی جبران شود.چرا سازمان بازرسی با ناظرین و کارشناسان متخلف سازمان بورس که قیمت کارشناسی سهام عرضه شده در بورس را گرانتر اعلام کرده اند و با عرضه آن سهام در بورس به میلیونها سهامدار گران فروشی و ضرر وارد شده برخورد نمیکند؟
7-لازم است طرح ادغام کارگزاری ها هم مثل ادغام بانکها استارت بخورد تا جلوی فساد و رانت در کارگزاری ها و کاهش خدمات در کارگزاری گرفته شود.چون تعداد کارگزاری ها در کشور ما نسبت به کشور ترکیه 5 برابر بیشتر است درحالیکه حجم و ارزش معاملات بورس ایران یک چهارم بورس ترکیه است.بسیاری از کارگزاری های کوچک که از سامانه معاملاتی اکسیر رایان همراه استفاده میکنند در پرداخت وجه مشتریان تاخیرهای زیاد انجام می دهند و هیچکس با اونها برخورد نمیکند.
8-جلوی قیمت گذاری دستوری در شرکتهای فولادی خودرویی پتروشیمی پالایشی گرفته شود و از تعیین دستوری نرخ ارز در بازار و سه نرخی بودن ارز جلوگیری شود.اینها جزو وظایف نظارتی سازمان بازرسی و وزارت خانه های مربوطه است.
9-مدیران اقتصادی اگر ظرف یکسال کارایی نداشتن فوری گزارش دهید تا تغییر دهند و اجازه خرید وقت توسط مدیران نالایق را ندهند.
10-مدیران اقتصادی را اقتصادی بگذارند و جلوی دخالت مدیران سیاسی در اقتصاد را بگیرند.
11-فروش سهام عدالت و اداره شرکتهای استانی دارای ایرادات زیادی است.لطفا در این مورد هم دخالت کنید.
لطفا دادستان و سازمان بازرسی پیگیر این موارد باشد.
باتشکر