پخش زنده
امروز: -
رئیس گروه سلامت غذا و محیط زیست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از اخذ پروانه نشان حد مجاز آلایندهها در ۶ محصول کشاورزی استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکزآذربایجان غربی، نفیسه طوسی اظهار کرد: در سال زراعی جاری در راستای حمایت از تولید محصولات گواهی شده و استاندارد در قالب طرح ترویج فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده و استاندارد با تاکید بر توان افزایی جوامع محلی با همکاری مدیریت هماهنگی ترویج کشاورزی و معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان انجام گرفته است.
وی ادامه داد: در این طرح 6 محصول کشاورزی شامل خیار و توت فرنگی گلخانه ای، قارچ خوراکی، نخود دیم، سیب درختی و هلو در شهرستانهای ارومیه، نقده، پیرانشهر و میاندوآب موفق به اخذ پروانه نشان حد مجاز آلاینده ها شده اند.
طوسی با بیان اینکه این پروانه کاربردی بیانگر این مطلب است که چنین محصولی، زمانی که به دست مصرف کننده می رسد حاوی حدمجاز آلاینده ها از جمله سموم شیمیایی، فلزات سنگین و نیترات است و مجاز به کاربرد علامت استاندارد سبزدر روی بسته بندی محصول به همراه کد 9 رقمی خواهد بود و قابل ردیابی و پیگیری است.
رئیس گروه سلامت غذا و محیط زیست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: همچنین این گواهی نشان دهنده این است که در تولید این محصولات، جهت کنترل عوامل خسارت زای آفات بیماری ها و علف های هرز از روش های کنترل غیرشیمیایی و بیولوژیک استفاده شده است.
وی با بیان اینکه به منظور حمایت از کشاورزان، ملزومات غیرشیمیایی مورد نیاز از جمله کارت های رنگی، تله های نوری و فرمونی و ... به طور رایگان نیز در اختیار کشاورزان قرار می گیرد، گفت: هدف از اجرای این طرح ترویج تولید محصولات استاندارد و حفظ نهاده های تولید از آلودگی به انواع آلاینده های شیمیایی، افزایش بهره وری و مهمتر از همه سلامت مصرف کنندگان است.
طوسی تاکید کرد: اخذ این گواهی گام بزرگی در جهت افزایش صادرات محصولات کشاورزی مخصوصا محصولات گلخانه ای به سایر کشورها است