پخش زنده
امروز: -
هر منطقه از سیستان و بلوچستان گنجینه ایی است ازشگفتیهای تاریخ بشر که علاقه مندانی را از داخل و بیرون به طرف خود میکشاند.
به گزارش خبرگزاری صداسیما مرکز سیستان و بلوچستان، این استان يكي از استانهاي مستعد در زمينه سرمايه گذاري به ويژه در بخش معدن است، صدها معدن متنوع و رنگارنگ گنج هاي نهفته اي هستند كه سرمايه گذاران را به خود مي خوانند و به شايستگي مي توانند سفره بسياري از خانواده ها را رنگين كنند.
سیستان و بلوچستان دارای ۴۰۰معدن گنجینه بزرگی از مواد معدنی است که سرمایهگذاران بویژه بنگاههای بزرگ اقتصادی میتوانند با نگاه ویژهای به این منطقه از ظرفیت های فراوان آن استفاده کنند.
استان سيستان و بلوچستان با پهنه وسيع زميني و دسترسي آسان به بخشهاي مختلف طبيعي، تجاري، ترانزيتي، گردشگري، شيلاتي، صنعتي و معدني يكي از مناطق مهم و برخوردار كشور بويژه در حوزه معدن است، معادني كه كاني هاي فلزي و غيرفلزي گرانبها چون طلا و سنگهاي زينتي گوشه اي از اين گنج هاي وجودي آن به حساب مي آيند.
سهم قابل توجه معادن و ذخائر معدني در شكل گيري صنايع استان اهميت بخش معدن را به عنوان زير ساخت توسعه و تامين كننده مواد اوليه صنايع بزرگ و پايدار نشان مي دهد.
از جمله ظرفيتها و ذخائر معدني كشف شده در اين بخش از كشور به تفكيك مواد معدني و بر اساس گواهي هاي كشف شده شامل مس، آنتيموان، تيتانيوم، سنگ آهن و آهن پلاسري، سرب، روي،طلا، منگنز، كروميت، قلع، تنگستن و كانسارهاي غيرفلزي نظير تالك، منيزيت، گل سفيد، فلدسپات، كائولن، سيليس و سنگهاي ساختماني بويژه گرانيت بستري مناسب براي سرمايه گذاري بخش خصوصي ايجاد كرده است.
این منطقه در کنار معادن فراوانش از حضور معدن آنتیموان، تیتانیوم، مس و حتی معدن طلا که اقتصادی ترین معادن کشور به شمار می آیند هم بی بره نمانده است.
داوود شهرکی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سنوات گذشته اکتشاف محدود و دانش فنی اندک بود و در استخراج بعضی از مواد معدنی ناموفق بودیم اما امروزه با وجود دانش و مهارتهای لازم راه برای بهره برداری از ظرفیتها باز شده که امیدواریم شرکتها و بنگاههای بزرگ بویژه ذوب آهن اصفهان از این فرصت استفاده و ظرفیت های بالقوه منطقه را شکوفا کنند.
وی افزود: شرکتهای مستقر در پارک علم فناوری استان ظرفیت لازم برای تامین دانش فنی بهرهبرداری از معادن را دارند که میتوان از آنها بخوبی استفاده کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: تا عمق هزار متری زمین در این استان ذخیره معدنی وجود دارد که بهره برداری از آنها نیازمند نگاه ویژه ملی است.
وی ادامه داد: امسال برای ۳۰۰میلیون تن سنگ معدنی سرمایهگذار جذب شده و بخش دیگر آن نیز به فراخوان سرمایهگذاری گذاشته شده که امیدواریم به زودی مورد بهرهبرداری قرار گیرند.
شهرکی می گوید : سال قبل ۳۰میلیون تُن ماده معدنی طلا شناسایی شد
به گفته معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان : در حال حاضر چهار معدن طلا در استان وجود دارد که در سه معدن سرمایهگذاری اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در حوزه آهن سیستان و بلوچستان کمتر کار شده در حالی که ذخایر زیادی وجود دارد اما در هیچ کدام اکتشاف کامل انجام نشده که میتوانیم با حضور سرمایهگذاران زمینه اکتشاف را فراهم کنیم.
سرمایه گذاری ذوب آهن اصفهان درسیستان و بلوچستان، فرصتی برای رونق اشتغال
حضور ذوب آهن درسیستان و بلوچستان راهگشای بنگاههای اقتصادی بزرگ است.
استاندار در نشست بررسي راهکارهاي سرمايهگذاري در بخش معدن استان که با حضور مديرعامل و سرمايهگذاران ذوب آهن اصفهان، نفت سپاهان و برخي بنگاههاي اقتصادي کشور برگزار شد گفت: بسياري ظرفيتهاي معدني استان ناشناخته است که با بهرهبرداري از اين ظرفيتها زمينه اشتغالزايي و توسعه اقتصادي منطقه خواهد شد.
حسین مدرسی خیابانی افزود: باید از ظرفیتهای بی شمار معدنی سیستان و بلوچستان در جهت توسعه و پیشرفت این استان استفاده کنیم زیرا ما قابلیتهای خوبی در این زمینه داریم.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: این استان دارای تنها بندر اقیانوسی کشور و ظرفیتهای بیشماری در حوزه اشتغال دریا محور است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان هزار و ۶۰۰کلیومتر مرز با ویژگیهای خاص با سایر کشورها دارد تصریح کرد: طبیعت بکر این استان یکی از مهمترین مزیتهای گردشگری و کشاورزی است.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: وجود معادن طلا، مس و منیزیت در سیستان و بلوچستان بسیار اهمیت دارد و میتواند باعث توسعه و ایجاد اشغال پایدار برای جوانان جویای کار در این استان شود.
مدرس خیابانی تاکیدکرد:باند وی ای پی برای سرمایهگذاران بزرگ در سیستان و بلوچستان ایجاد شود تا سرمایهگذاران درگیر بروکراسی اداری نشوند.
کشف کانسار جدید در محدوده شهرستان میرجاوه
در محدوده شهرستان میرجاوه یک کانسار جدید با ذخیره ۶میلیون و ۲۴۲هزار تُن کانسنگ طلا با عیار ۱/۰۶گرم در تُن کشف شد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس مطالعات اکتشافی انجام شده این کانسار در محدوده کوه بیبیمه در منطقه جنوب شرق زاهدان محدوده شهرستان میرجاوه کشف شده است.
محمودرضا رحمتیان افزود: این ذخیره شامل ۲بخش اکسیدی و سولفیدی بوده که میزان ذخیره سولفیدی کانسار پنج میلیون و ۹۶۲هزار تُن کانسنگ طلا با عیار متوسط ۱/۰۶گرم در تُن و بخش اکسیدی به میزان ۲۸۰هزار تُن کانسنگ با عیار متوسط ۱/۲۱گرم در تُن است.
وی افزود: میزان سرمایهگذاری شرکت زنوبر ایرانیان در محدوده کانسار طلای بی بی مه، ۱۰۰میلیارد ریال و با اشتغال ۲۵نفر بوده و پیشبینی میشود در صورت انجام مطالعات اکتشافی تکمیلی، ذخیره مذکور افزایش یابد.
وی افزود مطالعات اولیه مکانیابی برای ساخت محل کارخانه فرآوری طلا و ارزیابی زیست محیطی توسط شرکت مذکور در حال انجام است.
کانسنگ طلا، سنگی حاوی ماده معدنی با ذرات ریز طلا است که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده نبوده و زمانی که میزان آن به یک یا نیم گرم در هر تُن برسد، با احداث کارخانه فرآوری قابلیت بهرهبرداری دارد.
سیستان و بلوچستان پیشتاز در ذخایر معدنی آنتیموان، منیزیت و تیتانیوم و ذخایر کانسنگ طلا
سیستان و بلوچستان از نظر ذخایر معدنی آنتیموان در رتبه اول کشور، منیزیت و تیتانیوم در رتبه دوم و از نظر ذخایر کانسنگ طلا در رتبه ششم کشور قرار دارد.
معادن، آنچه که سيستان و بلوچستان از آن غني است و به خوبي مي توانند در چرخه توليد و توسعه اقتصادي، نقش ايفاء کنند، البته به همت سرمايه گذاراني که اين مسير را هموار مي سازند.
سیستان و بلوچستان از نظر تنوع معادن در زمرهی استانهای غنی کشور قرار دارد.
معدن منیزیت یکی از معادن غنی استان است که در شمال شرق استان و در اطراف کویرلوت در بخش گراغه نصرت آباد قراردارد.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: در سه سال اخیر ۲۵۶میلیون تُن ذخایر معدنی در این استان کشف شده که باید به سمت جذب سرمایه گذار حرکت کرد.
داوود شهرکیافزود: از سال۱۳۹۷ تا کنون به میزان ۲۷میلیون تُن کانسنگ طلا و ۲۲۰میلیون تُن کانسنگ مس به ترتیب در شهرستانهای تفتان و خاش کشف شده است.
وی ادامه داد: بخش معدن سیستان و بلوچستان در جهت کمک به طرحهای عمرانی سیستان و بلوچستان آمادگی کامل دارد.
معاون امور معادن و صنايع معدني سازمان صمت استان هم می گوید: بيشاز 80هزار متر حفاري در حوزه اکتشاف مواد معدني مس و طلا در استان انجام شده است.
رحمتيان افزود:بر اين اساس سيستان و بلوچستان در سال گذشته از نظر ميزان ذخاير معدني کشف شده مس و طلا در بين استانهاي برتر کشور قرار گرفت.
وي بيان کرد: هم اکنون بهره برداري از کارگاه استخراج زيرزميني و روباز معدن و نيز کارخانه فرآوري سايت چهل کوره در حال انجام و 311نفر در آن مشغول بکارند.
بر اساس اکتشافات معدنی انجامشده وجود معادن طلا، مس، منیزیت و تیتانیوم از جمله ظرفیتهای کمنظیر سیستان و بلوچستان است که سرمایه گذاری در این بخش و بهره برداری از آنها با توجه به دسترسی این استان به آبهای آزاد و دارا بودن مرزهای طولانی با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان می تواند توسعه و پیشرفت منطقهای و کشوری را بدنبال داشته باشد.
معادن سيستان و بلوچستان در مسير رونق و توسعه
در سال گذشته، در حوزه معادن تا به سه ماهه ابتدای امسال 75هزار متر حفاري اکتشافي در معدن مس سیستان و بلوچستان انجام شده است.
رييس سازمان صنعت معدن و تجارت استان می گوید : ذخيره جديد هم با مطالعه بخش خصوصي انجام شده و هفت تن طلا در معادن ميرجاوه شناسايي شده و اين ظرفيت در حال افزايش است.
شهرکي افزود: 19معدن تعطيل شده از سال گذشته احيا شده و سازمان صمت استان در ارزيابي ها رتبه ششم کشوري را کسب کرده است.
پنج هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری معدنی در نیمروز
ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) پنج هزار میلیارد ریال در معدن مس نیمروز در شمال سیستان و بلوچستان سرمایه گذاری می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان با بیان این خبر در جلسه کارگروه تسهیل موانع تولید در شمال استان گفت: شناسایی ذخیره مس در معدن شهرستان نیمروز به میزان ۲۰۰میلیون تُن موجب شد تا ستاد اجرایی فرمان امام با سرمایه گذاری، زمینه بهره برداری از این معدن را فراهم کند.
شهرکی افزود: عملیات اجرایی استخراج ذخایر مس از معدن شهرستان نیمروز به زودی آغاز می شود.
وی گفت: همچنین طرح توسعه معدن آنتیموان برای افزایش تولید به 10تُن تا پایان سال از جمله طرحهای دیگری است که سه هزار میلیارد ریال برای آن سرمایه گذاری در نظر گرفته شده است.
سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای زیادی برای سرمایهگذاری در بخش معدن و به طور خاص صنایع معدنی و آهنی است که میتواند توجه سرمایهگذاران کلان را به این منطقه جلب کند که در همین زمینه نگاه ویژه دولت نوید دهنده توسعه و پیشرفت برای این منطقه است.
نویسنده: مرضیه کیخا