بیماران سکته مغزی دُز سوم واکسن کرونا را دریافت کنند
رئیس انجمن سکته مغزی ایران با بیان اینکه مبتلایان به کرونا باید برای پیشگیری از ایجاد لخته خون و سکته مغزی از داروهای رقیق کننده استفاده کنند، گفت: بیماران سکته مغزی هرنوع واکسنی که در دست است علیه کرونا تزریق و دُز سوم را نیز حتما دریافت کنند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از انجمن سکته مغزی ایران، دکتر مسعود مهرپور امروز در نشست خبری سیزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی که در محل انجمن برگزار شد، افزود: افرادی که به کرونا مبتلا میشوند باید حرکتهای روزانه داشته باشند تا لختگی خون در آنها ایجاد نشود و مبتلایانی که چربی، فشار خون بالا و دیابت نیز دارند، ریسک ابتلا به سکته مغزی در آنها بیشتر است.
وی اظهار داشت: کرونا میزان لخته پذیری خون را افزایش میدهد و بی تحرکی و عوامل پرخطر مانند دیابت، چربی خون و فشار خون بالا باعث ابتلای شدید به این بیماری و سکته مغزی میشود.
مهرپور با اشاره به اینکه افراد سکته مغزی را جدی بگیرند، تصریح کرد: مبتلایان به کرونا باید برای پیشگیری از ایجاد لخته خون و سکته مغزی از داروهای رقیق کننده برای چند ماه استفاده کنند و توصیه میشود بیماران سکته مغزی هر نوع واکسنی که در دست است علیه کرونا تزریق و دز سوم را نیز حتما دریافت کنند.
این متخصص مغز و اعصاب اظهار داشت: توصیه میشود واکسن آنفلوآنزا نیز توسط بیماران دچار سکته مغزی تزریق شود و همزمانی تزریق این واکسن با واکسن کرونا منعی ندارد.
وی با بیان اینکه سکتههای ناقص مغزی علامت جدی ندارند، ادامه داد: افرادی که دچار سکته مغزی میشوند باید در ۲ تا ۳ ساعت اولیه بیماری با علایم ضعف دست، کجی صورت و ... سریعا به اورژانس ۱۱۵ اطلاع داده شود تا اقدامات درمانی برای پیشگیری از ناتوانی بیمار، در مراکز درمانی انجام شود.
رئیس انجمن سکته مغزی ایران تاکید کرد: سکته مغزی دومین عامل مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه است و اولین عامل ناتوانی نیز در بزرگسالان بشمار میرود، کشورهای پیشرفته توانسته اند با درمانهای جدید مرگ و میر سکتههای مغزی را کاهش دهند و به پنجمین عامل مرگ و میر برسند.
به گفته مهرپور، درمان سکته مغزی نیازمند همکاری تیمی شامل پزشکان متخصص مغز و اعصاب و تیم اورژانس است و انجمن سکته مغزی ایران با همکاری وزارت بهداشت پروتکلهای درمانی مشخصی را مطابق با استانداردهای جهانی مشخص کرده و اکنون در مراکز درمانی اجرا میشود.
وی با بیا اینکه داروهای ضد لخته خون تحت پوشش بیمه است، افزود: امکانات آنژیوگرافی نیز برای درمان سکته مغزی در کشور فراهم شده و پیشرفتهای خوبی در این زمینه داریم.
در ادامه احسان شریفی پور عضو انجمن سکته مغزی ایران نیز در این نشست گفت: سالانه ۱۰۰ هزار نفر به تعداد بیماران سکته مغزی در کشور افزوده میشود و میزان سکته مغزی ۱۵۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است و این بیماری بیشتر جوانان را درگیر میکند.
وی، مصرف سیگار، بی تحرکی، چاقی و بیماریهای زمینهای را در بروز سکته مفزی موثر دانست و افزود: باید عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی توسط دست اندرکاران سلامت کشور کاهش یابد تا مردم سکته نکنند.
شریفی با بیان اینکه ۱۱۰ مرکز در کشور دارای امکانات درمان سکته مغزی است، اظهار داشت: درمان سکته مغزی مطالبه جدی در جامعه است و ما ظرفیت اولیه برای درمان و پیشگیری از بیماری را داریم و داروهای موجود نیز به میزان کافی است.
دکتر بابک زمانی جراح مغز و اعصاب نیز در این نشست به تاثیر میزان نمک مصرفی در بروز سکته مغزی اشاره کرد و گفت: باید صاحبان صنایع غذایی، میزان نمک مصرفی در غذاهای آماده را بصورت برچسب اعلام کنند، زیرا در بروز سکته مغزی موثر بوده و نیاز بدن به مصرف نمک حدود سه گرم در روز است.
وی با بیان اینکه استرس تاثیر مستقیمی در بروز سکته مغزی ندارد، اظهار داشت: عوامل خطر زا مانند آلودگی هوا، بی تحرکی، بیماریهای زمینهای ابتلا به سکته مغزی را افزایش میدهد و کرونا در این ۲ سال اخیر درمان این بیماری را مشکل کرد.
زمانی ادامه داد: با شیوع کرونا بسیاری از بیمارستانهای آموزشی کشور که درمان سکته مغزی را نیز انجام میدادند، درمان این بیماری را تعطیل کرده و فقط افراد کرونایی پذیرش میکردند که خوشبختانه با مدیریت و کاهش موجهای این بیماری، اکنون بیماران سکته مغزی به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
این پزشک تصریح کرد: تلاش میکنیم با همه مشکلات موجود، خود را به پیشرفت درمان سکته مغزی که در دنیا فاصله زیادی با آن داریم، نزدیک کنیم، زیرا پزشکان جوان در این زمینه آمادگی خدمت به مردم را دارند.
مجتبی خزایی دبیر سیزدهمین همایش بین المللی سکته مغزی نیز گفت: همایش بین المللی سکته مغزی ۲۴ تا ۲۶ آذر در کتابخانه ملی بصورت مجازی برگزار میشود و ۶ سخنران از کشورهای خارجی خواهیم داشت.
وی افزود: درمان سکته حاد، مدیریت و درمان سکتههای مزمن، پیشگیری از خونریزی مغزی، بازتوانی استرسی و ... از محورهای اصلی همایش است و ۲۶ مقاله در این همایش ارایه خواهد شد.