آغاز بکار بیست وهفتمین نمایشگاه بینالمللی نساجی و پوشاک
بیست وهفتمین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات، مواد اولیه، منسوجات خانگی، ماشینهای گلدوزی و محصولات نساجی و نهمین نمایشگاه بینالمللی پوشاک ایران در محل نمایشگاه بینالمللی تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار
گروه اقتصادی خبرگزاری صدا و سیما در این دو نمایشگاه که تا ۱۷ آذر ادامه دارد جدیدترین دستاوردهای صنعت نساجی و پوشاک در معرض دید علاقمندان قرار داده شده است.
مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت در حاشیه این نمایشگاه به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: حدود ۵ هزار بنگاه در زنجیره ارزش صنعت نساجی و پوشاک داریم که از نظر تعدادی ۶ و ۷ دهم تعداد واحدهای صنعتی را به خود اختصاص داده است ضمن اینکه بیش از ۷ درصد اشتغال صنعتی در این حوزه قرار دارد البته این آمار مربوط به پوشاک صنعتی است، اما پوشاک صنفی که سهم ییشتری هم دارد در این آمار نیست.
وی با بیان اینکه ظرفیت خوبی در صنعت نساجی و پوشاک داریم اضافه کرد: از نظر سرمایه گذاری ۳ درصد کل سرمایه گذاری بخش صنعت به این زنجیره ارزش تعلق دارد ضمن اینکه زنجیره ارزش این صنعت شکل گرفته است. یعنی زنجیره ارزش تولید انواع نخ و تولید عمده پارچههای مورد نیاز در کشور شکل گرفته و در حوزه پارچه تخت هم سرمایه گذاریهایی برای افزایش عمق ساخت داخل شکل گرفته است.
صادقی نیارکی گفت: در زنجیره پوشاک هم به صورت کامل خودکفا هستیم و کارگاههای خوبی در صنعت و صنف داریم ضمن اینکه هم طراحی، هم کیفیت و هم ظرفیت صادراتی این بنگاهها به خوبی شکل گرفته است به طوری که هم تامین نیاز داخل هم در این صنعت انجام میشود و هم صادرات خوبی داریم.
وی افزود: در ۷ ماهه امسال صادرات بخش نساجی ۳۰۰ میلیون دلار بوده که ۲۰ درصد رشد داشت و در بخش پوشاک هم ۴۵ میلیون دلار صادرات داشتیم که رشد ۱۷ درصدی در مقایسه با سال گذشته را نشان میدهد.
همچینن خانم افسانه محرابی مدیرکل دفتر صنایع نساجی، پوشاک و سلولزی وزارت صمت با بیان اینکه برنامه ریزی خوبی برای تامین مواد اولیه صنعت نساجی و پوشاک صورت گرفته گفت: در ۳ سال گذشته با به روز رسانی فناوری، رشد خوبی در این صنعت ثبت شده است ضمن اینکه حمایتها برای تامین مواد اولیه با کیفیت جریان دارد، زیرا مشکل اصلی در این صنعت، تامین مواد اولیه است که حداکثر تا ۲۵ درصد وابستگی به خارج داریم.
وی با اشاره به اینکه سالهاست که صنعت نساجی و پوشاک از قاچاق آسیب دیده است افزود: برای واردات ماشین آلات به منظور بازسازی و نوسازی صنعت نساجی و پوشاک، اقدامات خوبی صورت گرفته و در بحث زیرساختها و هم افزایی تولید با استفاده از تجمیع واحدهای کوچک و متوسط و نیز در موضوع طراحی مد و نشان سازی به گونهای اقدام کردیم که خسارت قاچاق به این صنعت به حداقل برسد.
محرابی با اشاره به تشکیل شورای عالی نشانها گفت: نمایشگاه امروز نشان میدهد که اقدامات انجام شده در صنعت نساجی و پوشاک تاثیرگذار بوده و این صنعت را در مرز رقابت با رقبای خارجی قرار داده است.
ایجاد بسترهای همافزایی میان فعالان حوزه مد و لباس و آشنایی بازدیدکنندگان با جدیدترین شرکتها، محصولات و تجهیزات صنایع نساجی و پوشاک از مهمترین اهداف برگزاری این رویداد عنوان شده است.
در این نمایشگاه، علاوه بر شرکتهای داخلی، شرکتهایی از کشورهای چین، ایتالیا، آلمان، ترکیه، بنگلادش و مالزی، جدیدترین محصولات خود در حوزه پوشاک و مد، بروزترین تجهیزات در زمینه منسوجات و همچنین آخرین دستاوردهای فناورانه مرتبط را در معرض دید علاقهمندان میگذارند و فعالان حوزههای صنعت، دانشگاه، پوشاک، منسوجات خانگی و همچنین تولیدکنندگان و عرضهکنندگان محصولات این بخشها فرصت خواهند داشت تا ضمن برقراری ارتباط با این فعالان به توسعه کسبوکار خود در زمینه تولید پوشاک و صنعت مد ایرانی کمک کنند.