دانشگاه آزاد تحقیقات لازم درباره ژنتیک خرما را مدیریت کند
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: استان بوشهر یکصد رقم خرما را در اختیار دارد که دانشگاه آزاد میتواند روی تحقیقات ژنتیک در عرصه علم و فناوری تولید و تبدیلهای آن کار کند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، آیتالله صفایی بوشهری در دیدار با احمد حیدری سخنگو و معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد:
استان بوشهر از مجموع ۴۰۰ رقم خرما در ایران یکصد رقم را در اختیار دارد که تحقیقات ژنتیک، رشد در عرصه تولید و صادرات این محصول باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دانشگاه آزاد اسلامی میتواند بخش علمی این طرح را مدیریت کند و عرصه علم و فناوری تولید و تبدیلهای آن را کار کند.
امام جمعه بوشهر عنوان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در این استان ساحلی، دانشگاه آزاد برای ساخت شهرک داروسازی دریایی در بوشهر برنامه داشته باشد.
وی تصریح کرد: برخورداری دانشگاه آزاد بوشهر از زیرساختهای عمرانی گسترده، زمینه را برای ساخت شهرک داروسازی دریایی و راه اندازی رشتههای مرتبط فراهم کرده است.
آیتالله صفایی بوشهری ادامه داد: در حوزه مهندسی دریا و بویژه رشتههای تولید ثروت از محصولات دریایی مانند رشته داروسازی دریاپایه باید به صورت ویژه کار شود.
وی بیان کرد: بوشهر از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان یکی از پنج منطقه ویژه علم و فناوری کشور انتخاب شده که با توجه به تاسیس شهرک منطقه ویژه علم و فناوری در آینده نزدیک، دانشگاه آزاد بوشهر میتواند به عنوان مرکز هدایت علمی آن فعالیت کند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد:حوزه علم باید متناسب با جغرافیای آمایش سرزمینی باشد تا فرد دانش آموخته برای ورود به جامه توانمندی و تخصص لازم را داشته باشد.
برنامه ریزی آموزشی دانشگاه آزاد برای بوشهر رشتههای هستهای است
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی هم گفت: این دانشگاه برای هر استانی منطبق با توانمندی و ظرفیتهای آن استان برنامهریزی دارد و برای نمونه در استان بوشهر مبتنی بر وجود صنعت هستهای و الزامهای مهارت آموزی درباره صنایع نیروگاهی مورد توجه قرار خواهد گرفت.
احمد حیدری افزود: برای استان بوشهر در زمینه کشاورزی نیز خرما و پایه قرار گرفتن علم کشاورزی بر همین پایه مورد آموزش قرار میگیرد.
وی بیان کرد: در برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی برنامه دانشگاه حله مسئله، چالشها و مسائل و مشکلات کشور در بحث شهرستانها، استانها و منطقهای است.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: دانشگاه آزاد برای این مسائل و مشکلات راه حلهای علمی و فناورانه و کاربردی ارائه می دهد که انتظار است مورد توجه برنامهریزان و مسئولان عالی کشور و استانداران قرار گیرد.
وی گفت: در مورد شهریه در دانشگاه آزاد در این ۴۰ساله عمر دانشگاه که بر پایه دانشجو و فاقد دریافت بودجه دولتی است T هزینهای که برای تحصیل دانشجو پیش بینی شده حداقل آن گرفته شده و شهریه آن رشد معقول و منطقی بر مبنای رشد سالانه کشور است.
حیدری اظهار کرد: میزان حداقل و حداکثر افزایش شهریه را وزارت علوم محاسبه میکند که میزان حداقل و افزایش شهریه طبق سنوات گذشته سالانه حدود ۲۰درصد است.
وی عنوان کرد: از ۲سال قبل در بدو شیوع کرونا و مجازی شدن آموزشها، دانشگاه آزاد به عنوان نخستین دانشگاه، آموزش مجازی را به بهترین شیوه ارائه داد.
معاون امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در حاضر نیز بازگشایی دانشگاه نسبت به رنگ بندی کرونایی انجام می شود که امید است هر چه زودتر دانشگاهها به طور کامل بازگشایی و شاهد حضور دانشجویان در کلاسهای درس باشیم.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه منطقه بیش از یک میلیون و ۱۰۰هزار دانشجو در تمام رشتههای تخصصی علوم تجربی، فنی مهندسی، کشاورزی و علوم انسانی دارد.
حیدری یادآور شد: این دانشگاه از دبستان و پیش دبستانی مدرسههای سما و دانشکدههای موضوعی دارد.
وی گفت:در دانشگاه آزاد بیش از ۲۶هزار نفر عضو هیات علمی و ۶۰هزار کارمند وجود دارد و ریالی نیز از بودجه دولتی استفاده نمیکند.