پخش زنده
امروز: -
رئیس سابق دادگستری کل استان تهران: برای هر حکم صادره پنج مرحله اعتراض و شکایت وجود دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدجواد حشمتی مهذب در آیین تکریم و معارفه رییس کل دادگستری استان تهران و دادستان عمومی و انقلاب تهران گفت: واخواهی، تجدیدنظر خواهی، فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث فرایند اعتراض به حکم و فرایند آن هم قابل توجه است.
وی گفت: قاضی و حکم دو موضوع مهم و قابل توجه به شمار میرود و قوه قضاییه هیچ شانی جز رسیدگی به حکم، شکایت و دعاوی ندارد که این اقدامات نیز بر عهده همکاران قضایی قرار گرفته و از این حیث قاضی اهمیت زیادی در قوه قضاییه دارد.
حشمتی مهذب با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه قاضی را باید عزیز بدارید، افزود: اگر قاضی عزیز داشته شود ارباب رجوع نیز مورد احترام و تکریم جدی قرار میگیرد و در این صورت حسنه در همه ارکان قوه قضاییه جاری خواهد شد. همچنین اگر قاضی عزیز داشته شود بدون شک آرای متقن تری خواهیم داشت و خیال مردم از این جهت آسوده میشود و از سویی با عزیز داشتن قاضی شاهد رفع اطاله دادرسی نیز خواهیم بود.
حشمتی ادامه داد: خروجی همه تلاشها و کارهای ما باید در جهت تثبیت نظام جمهوری اسلامی و ارزشهای نظام باشد.
وی از آیت الله رئیسی رئیس سابق دستگاه قضا، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژهای رئیس قوه قضاییه و سایر همکاران قضایی خود تشکر کرد و گفت: در این مدت اگر خدمتی ارایه شد حاصل تلاش همکاران در بخشهای مختلف دادگستری استان تهران بود و بدون شک آقای القاصی با درایت و تدبیر خود ادامه مسیر میدهند.
در این مراسم احکام علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران و علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران توسط حجتالاسلام والمسلمین مصدق به آنها اعطاء شد و از خدمات محمدجواد حشمتی مهذب رییس کل پیشین دادگستری استان تهران که از این پس در سنگر دیوان عالی کشور خدمت خواهد کرد، تقدیر به عمل آمد.
اعتراض به احکام صادره خطری است که قوه قضاییه را تهدید میکند
رئیس کل سابق دادگستری استان تهران گفت: خطری که امروز قوه قضاییه را تهدید میکند اعتراض به احکامی است که در دستگاه قضایی صادر میشود.
آقای حشمتی در ادامه افزود: یکی از مهمترین مباحث قوه قضاییه صدور احکام در محاکم قضایی است که این احکام صادره مورد احترام است، اما احکامی که در کشور ما صادر میشود مورد اعتراض و تعرض خواص و حتی مورد اعتراض خارج از قوه قضاییه قرار میگیرد در حالی که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست و این خطری است که قوه قضاییه را تهدید میکند.
وی گفت: در واقع هر حکمی که در محاکم قضایی صادر میشود (خوب و یا بد) مورد اعتراض قرار میگیرد، در حالی که احکام صادره پنج مرحله اعتراض دارد که فرایند آن واخواهی، تجدیدنظر خواهی، فرجام خواهی، اعاده دادرسی و اعتراض ثالث به حکم است و فرایند آن قابل توجه است و باید این اعتراضها به احکام صادره مطابق با فرآیند آن صورت گیرد، اما اکنون احکام صادره در مراحل مختلف اعم از سوی خواص و ... مورد اعتراض قرار میگیرد که هیچ سنخیتی با قانون ندارد.
آقای حشتمی ادامه داد: ضروری است که از این قبیل اقدامات جلوگیری شود و خروجی همه کارهای ما در جهت تثبیت ارزشهای جمهوری اسلامی ایران و نظام باشد.