پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مردم شهرستانهای آبادان و خرمشهر شامگاه پنجشنبه با حضور در برنامه بهارستان شبکه آبادان مدیران ناکارآمد و دوگانگی حاکمیتی در منطقه آزاد اروند را علت اصلی خارج شدن این دو شهرستان از ریل توسعه دانستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان،سید مجتبی محفوظی نماینده مردم شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: نماینده قدرت اجرایی ندارد ما فقط می توانیم فشار بیاوریم و پیگیری کنیم.
او گفت: با وجود اینکه بحث آب و فاضلاب در دوره چهارساله ما به سرانجام نمی رسد اما بازسازی بافتهای فرسوده را آغاز کردیم و تاکنون نتایج خوبی هم گرفته ایم.
سید مجتبی محفوظی ادامه داد: حدود هزار تا ۱۵۰۰ فرصت شغلی با فعال کردن گمرکات در اروندکنار و چوئبده ایجاد شده است.
او با اشاره به تغییر وضعیت دژ خاکی ساحل اروند از دفاعی به رفاهی گفت: دژ خاکی ساحل اروند در برخی از مناطق برداشته شده و مابقی آن بر عهده سازمان منطقه آزاد اروند است که امیدواریم به تعهداتش در تفاهم نامه با ستاد کل نیروهای مسلح عمل کند.
سید مجتبی محفوظی گفت: بعضی ازچیزهایی که می دانیم نمیتوانیم بگوییم، در اداره شهر هم نفوذی، هم وابستگی های فامیلی و هم مافیا وجود دارد، برخی مدیران نه کار می کنند نه صندلی ها را رها می کنند.
او افزود: منطقه آزاد اروند می گوید ۸۰ هزار میلیارد تومان در منطقه هزینه کرده سوال این است این مبلغ کجا و چگونه هزینه شده است؟
محفوظی در بحث کشاورزی با بیان اینکه ما قدردان کشاورزان هستیم و مشکلاتشان را پیگیری می کنیم گفت: ۵ میلیون اصله نخل داشتیم که ۳ میلیون آن در پی بی آبیها از بین رفت و در حال حاضر ما نگران تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری هستیم.
جلیل مختار دیگر نماینده مردم شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی نیز از رفع مشکل آب و فاضلاب ، گاز و آسفالت در مناطقی نظیر فیه و سلیچ شرقی و شهرک دریا با ۶۰ میلیارد تومان اعتبار خبر داد و گفت: ۴۲۰ کیلومتر از شبکه فاضلاب آبادان نیاز به اصلاح و بازسازی دارد که در صورت اجرا مشکل خیلی از مناطق حل خواهد شد.
او گفت: در حال حاضر آب آشامیدنی آبادان ای سی بالایی دارد که در تلاش هستیم آب شرب را با برداشت از رودخانه دز و ترکیب با آب کرخه به ای سی ۷۰۰ برسانیم.
جلیل مختار گفت: در ۱۷ نقطه آبادان تلاقی آب و فاضلاب اتفاق افتاده و این بوی نامطبوع آب آبادان از این بابت است و این در حالیست که به علت شکستگی خطوط، حدود ۴۰ درصد آب دهدر می رود.
مختار ادامه داد: مدیریت منطقه آزاد در سالهای اخیر برای مردم سودی نداشته به طوری که ۲ هزار صفحه در زمینه ترک فعل منطقه آزاد ارایه کرده ایم اما شبکه درهم تنیده آنها مانع پیگیری تخلفات منطقه آزاد شده است؛ آنها حتی پول بنده خدایی که در فاضلاب غرق شد را هم ندادند.
او گفت: نگاه دولت رییسی به خوزستان مثبت است اما پدرخوانده ها حرف اول را در خوزستان می زنند.
جلیل مختار در بحث کشاورزی نیز شوری آب را علت کاهش کیفیت محصولات کشاورزی در منطقه دانست و گفت: باید با توجه به پیگیری های انجام شده ۱۳۰۰ میلیارد تومان برای احداث سد چوئبده اختصاص داده شده تا مانع پیشروی آب شور به زمینهای کشاورزی شود.
او ادامه داد: در تهاتر نفت دولت مکلف شد به منظور تکمیل پروژه های عمرانی آبادان و خرمشهر آن را به قرارگاه خاتم بدهد.
محمد مولوی نماینده مردم شهرستان آبادان در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه، آبادان و استان خوزستان سند توسعه ندارد گفت: بعد از طرح استان خوزستان جنوبی در مجلس، به خوزستان به عنوان استان ویژه نگاه شد به طوری که با پیگیری نمایندگان استان بودجه خوزستان در رتبه ۲ بودجه ۱۴۰۰ کشور قرار گرفت.
مولوی فقر را نتیجه بی نظمی در بخشهای اشتغال زایی دانست و گفت: برای رفع مشکلات بیکاری باید شهرکهای صنعتی، گمرک و بندر را جدی بگیریم و با فعال کردن آنها جوانان را مشغول به کار کنیم.
او تاکید کرد: ۴۵ درصد پروژه های خوزستان در ردیف بودجه هایی قرار دارند که پول ندارند، همه پروژه ها روی زمین مانده، تابلو پالایشگاه شماره ۲ خوزستان زنگ زد اما اجرایی نشد، ما متوجه ایم که از صداقت نمایندگان سوء استفاده شده است، اما به حرمت دولت و اینکه ابتدای کار دولت است سکوت کرده ایم.
محمد مولوی گفت: شهرهای اروندکنار و چوئبده مشکل آب و فاضلاب دارند که اگر به آنها توجه نشود مردم این شهرها مهاجرت خواهند کرد.
او بازنگری در قوانین منطقه آزاد اروند را ضروری دانست و گفت: منطقه آزاد باید مسئولیتهای شهری را بپذیرد، این سازمان آیا متولی آبادان هست یا نه؟ ما در برزخ مدیریتی گیر کرده ایم، اگر پای نمایندگان آبادان و خرمشهر می لنگید از منطقه آزاد تحقیق و تفحص نمی کردند، آبادان مدیر دسته ۶ نمی خواهد.
او در بحث کشاورزی هم گفت: در شهرستان آبادان خرما تنها محصول منطقه است بنابراین با ایجاد صنایع متعدد می توانیم صنعت فرآوری خرما را در منطقه احیا کنیم.
لفته احمدنژاد نماینده مردم شهرستان خرمشهر در مجلس شورای اسلامی هم با بیان اینکه شهرهای آبادان و خرمشهر همچنان در قالب جنگ زدگی به سر می برند گفت: در این دوره یک هم افزایی بین من و نمایندگان مردم آبادان وجود دارد و در مجلس از هر دو شهر حمایت می کنیم، مطالبه جدی ما حقوق مردم است و ما آمده ایم تا گامی برای رفع مشکلات مردم برداریم.
او گفت: در خرمشهر مشکلات بسیار حادی وجود دارد از جمله بدهی ۴۵۰ میلیارد تومانی شهرداری خرمشهر که برای پرداخت آن با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.
لفته احمدنژاد گفت: ۴۴۰ میلیارد تومان برای رفع مشکلات فاضلاب خرمشهر اختصاص یافته و در حال انجام است، در حوزه کشاورزی نیز مسیر شلمچه و جزیره مینو، موسسه جهاد نصر اقدامات موثری انجام داده است.
نماینده مردم خرمشهر گفت: در بحث بهداشت و درمان تجهیز بیمارستان ولیعصر، ساخت مرکز درمانی شلمچه، و راه اندازی بیمارستان فوق تخصصی قلب در دستور کار قرار دارد.
او گفت: در این ۱۸ ماه که از انجام وظیفه ما نمایندگان آبادان و خرمشهر گذشته موضوعی از مشکلات مردم شهرستان نبوده که پیگیری نکرده باشیم اما منطقه آزاد با نمایندگان هماهنگ نیست.
نماینده مردم خرمشهر در بحث کشاورزی هم گفت: به جای انتقال آب کارون و خوزستان به فکر شیرین کردن آب دریا و انتقال آن به شهرهای دیگر باشیم.
او گفت: آب خوزستان بسیار کاهش یافته و الان نگران تامین آب طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری هستیم و باید بتوانیم با شیرین کردن آب دریا مشکل کم آبی را برطرف کنیم.
در پایان این برنامه هر چهار نماینده به احترام مردم آبادان و خرمشهر ایستادند و تاکید کردند هیچ اختلاف و مشکلی با هم ندارند و برای حل مشکلات مردم همسو و همفکر هستند .