پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری از افزایش ۲ برابری اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، علی شهریارپور در نشست شورای اداری استان گفت: امسال ۲۵ هزار میلیارد ریال اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای به چهارمحال و بختیاری ابلاغ شد که نسبت به سال گذشته از نظر اعتبارات مصوب ۱۱۵ درصد افزایش داشته و بیش از دو برابر شده است.
وی با اشاره به هدفگذاری رشد اقتصادی هشت درصدی در کشور و ۷.۸ درصدی در چهارمحال و بختیاری برای سال آینده، گفت: تحقق این هدف در استان به ۹۲ هزار میلیارد ریال منابع مالی نیاز دارد.
شهریارپور افزود: تأمین این منابع شامل ۲۸ درصد از محل بودجه عمومی، ۵۰ درصد تسهیلات بانکی، هشت درصد از محل صندوق توسعه ملی، ۱۰ درصد بودجه شرکتها و مؤسسات و نهادهای غیردولتی و چهار درصد سرمایهگذاری بخش خصوصی است.
وی گفت: ۳۵ درصد از افزایش تولید ناخالص چهارمحال و بختیاری از محل بهرهوری و ۶۵ درصد از محل سرمایهگذاری محقق خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در این راستا ۴۵ درصد هدف رشد بخش کشاورزی، ۳۰۰ درصد بخش صنعت و معدن و ۳۴ درصد بخش خدمات از طریق بهرهوری و بقیه از محل سرمایهگذاری محقق خواهد شد.
شهریارپور گفت: تولید ناخالص داخلی براساس قیمت جاری در سالهای اخیر رشد خوبی داشته است، اما هنوز دو معضل اساسی شامل پایین بودن سهم استان از تولید ناخالص ملی و کم بودن تولید سرانه استان نسبت به کشور در این شاخص قابل مشاهده است.
وی افزود: تولید سرانه استان برای سال ۱۴۰۰ برابر ۴۵۰ میلیون ریال برآورد شده که این میزان در سطح کشور ۹۱۰ میلیون ریال است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری گفت: پارسال ۳۶ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری در استان انجام شد، در حالیکه هدفگذاری آن بر اساس سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری استان ۲۴ هزار میلیارد ریال بود و از هدف برنامه بیشتر محقق شده است.
شهریارپور تأکید کرد: علاوه بر تلاشهای انجام شده و تغییرات مطلوب در شاخصهای بازار کار چهارمحال و بختیاری، متأسفانه نرخ بالای بیکاری این استان را همچنان رنج میدهد.
وی افزود: نرخ بیکاری چهارمحال و بختیاری در سال ۱۳۹۶ برابر ۲۰.۸ بود که در سال گذشته به ۱۵.۲ درصد کاهش یافت، اما این استان همچنان جزو استانهای پُربیکار بوده و در سال گذشته رتبه دوم بعد از استان لرستان را از نظر بالا بودن نرخ بیکاری داشته است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: شاخص توسعه انسانی نشان میدهد این استان رتبه ۲۶ را بین استانهای کشور دارد که وضعیت خوبی نیست.
شهریارپور افزود: سهم ناچیز چهارمحال و بختیاری در تولید ناخالص ملی کشور، پایین بودن سرانه درآمد خانوار و فاصله زیاد آن با میانگین کشوری، رتبه بالای بیکاری و کوچک شدن سُفره مردم در مناطق شهری و روستایی در سالهای اخیر لزوم تدوین برنامههای اثربخش و عملیاتی برای حل این مشکلات را ضروریتر میکند.
وی گفت: تمرکز بودجه بر خدمات زیرساختی، حاکم بودن فضای بخشینگری در توزیع اعتبارات، عدم بهرهگیری از ظرفیتهای بخش غیردولتی در تحقق برنامههای توسعهای، توجه نکردن به ظرفیتهای استان و منابع محلی، سهم اندک استان از منابع بودجههای سنواتی و حاکمیت رویکرد هزینهمحوری در بودجه سنواتی از چالشهای بودجه چهارمحال و بختیاری بهشمار میرود.
شهریارپور افزود: پارسال ۵۰ میلیارد ریال از اوراق تسویه در چهارمحال و بختیاری استفاده شد، اما امسال این میزان هنوز به پنج میلیارد ریال نرسیده و عملکرد مناسبی نیست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری، به وجود ۷۶۱ طرح نیمهتمام در استان اشاره و خاطرنشان کرد: از این تعداد ۱۱۵ طرح بیش از ۸۰ درصد، ۲۹۱ طرح بین ۵۰ تا ۸۰ درصد و ۳۵۵ طرح کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت دارند.
شهریارپور از مدیران دستگاههای اجرایی خواست تخصیص اعتبارات سال جاری را برای طرحهای دارای پیشرفت فیزیکی بالا مطرح کنند تا این طرحها سریعتر تکمیل و بهرهبرداری شوند.
وی گفت: فروش اموال و املاک مازاد بر نیاز دستگاههای اجرایی شرایط خوبی را برای استانها ایجاد کرده است تا از این طریق بتوانند کسریهای بودجه را جبران کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: درهمین راستا پارسال ۴۸۰ میلیارد ریال از محل فروش اموال و املاک مازاد بر نیاز دستگاههای اجرایی استان برای جبران کسری اعتبارات هزینهای و سایر مشکلات جاری دستگاههای اجرایی استان هزینه شد، اما این مبلغ در سالجاری هنوز قابلتوجه نیست.
شهریارپور افزود: هماینک لایحه بودجه سال ۱۴۰۱ در حال تدوین است و میتوان برای افزایش اعتبار طرحهای ملی و اخذ ردیفهای اعتباری برای طرحهای دارای اولویت استان در این لایحه تلاش کرد.
وی گفت: پیشنهاد میشود مدیران کل دستگاههای اجرایی چهارمحال و بختیاری این مهم را از طریق وزارتخانههای مرتبط پیگیری کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: امسال تاکنون یکهزار و ۴۶۹ میلیارد ریال از اعتبارات ۳۸ طرح زیرساختی جهش تولید این استان تخصیص یافته و برای اجرای ۱۷ طرح اقتصاد مقاومتی استان در سالجاری ۱۲ هزار و ۱۶۵ میلیارد ریال منابع مالی پیشبینی شده که تاکنون یکهزار و ۶۴۲ میلیارد ریال آن تخصیص یافته است.
شهریارپور افزود: برای تکمیل و بهرهبرداری از ۱۷ طرح اقتصاد مقاومتی استان، به ۲۷ هزار و ۹۴۴ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که تاکنون چهار هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.