پخش زنده
امروز: -
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در تهران گفت: امیدوارم یک نتیجه قابل قبول دو جانبه در مذاکرات وین حاصل شود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، اشتفان پریزنر در مراسم بزرگداشت هفتاد و ششمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت خارجه افزود: روز سازمان ملل متحد، سالگرد لازم الاجرا شدن منشور ملل متحد است و ایران یکی از اولین امضاکنندگان این منشور است که نشان از سابقه و دیرینه بودن همکاری ایران با این سازمان دارد.
وی با اشاره به مذاکرات وین گفت: امیدوارم نتیجه قابل قبول دو جانبه در وین حاصل شود تا مردم ایران دوباره از تعامل متقابل در همه زمینههای تجاری فناوری و فرهنگی بهرهمند شوند.
پریزنر در ادامه با اشاره به مشارکت بین ایران و سازمان ملل متحد یاداور شد: سازمان ملل متحد از سال ۱۹۵۰ دفتر نمایندگی خود را در ایران گشود و وجود ۱۸ دفتر هماهنگی در ایران نشاندهنده همکاریهای گسترده این سازمان با این کشور است.
هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در تهران با تاکید بر سهم قابل توجه ایران در توسعه کمکهای بشردوستانه اظهار داشت: دولت جمهوری اسلامی ایران برای چندین دهه با ارایه خدمات به مهاجران و همچنین ارائه نقشی مهم در کمک به ممنوعیت ورود مواد مخدر از افغانستان نقش مهمی ایفا کرده است.
وی افزود: متاسفانه مسیر توسعه در سالهای اخیر تحت تاثیر تحریمها و بیماری کووید قرار گرفته است و مایلم با همه افرادی که در ایران و جهان از این بیماری آسیب دیده اند ابراز همدردی کنم.
نماینده سازمان ملل متحد در ایران با اشاره به تسریع روند واکسیناسیون در ایران گفت: طی چند ماه گذشته اجرای سریع واکسیناسیون در ایران ستودنی بود و من به حمایتهای سازمان ملل در ایران در این زمینه افتخار میکنم، در نتیجه تعامل تیم سازمان ملل با ایران یک میلیون و ششصد هزار دُز واکسن به جمعیت آسیب پذیر افغانستانی در ایران اهدا شده است.
پریزنر افزود: برای سازمان ملل این زمان مهمی است که مشارکت خود با ایران را در زمینه توسعه پایدار برنامه ریزی کند ما در برهه حساسی قرار داریم و برای برنامهریزی پنجساله در چارچوب سند توسعه همکاریهای پایدار همکاری میکنیم.
وی در ادامه با اشاره به چالشهای زیست محیطی، آموزشی، فقر و گرسنگی در جهان گفت: همکاریهای مفیدی با دولت ایران داشتهایم و سه هفته پیش با ۱۴۰ مقام دولتی از ۴۰ وزارتخانه برای مشارکت در توسعه پایدار دیدار کرده ایم که نشان دهنده همکاری با کشور میزبان است.
نماینده سازمان ملل در ایران در ادامه با اشاره به موضوع افغانستان گفت: با افزایش جمعیت پناهجویان افغانستانی لازم است جامعه بینالمللی همکاری بیشتری با جمهوری اسلامی ایران در ارائه کمکها داشته باشد. این آزمونی برای همبستگی بین المللی است و ما آماده تسهیل این همبستگی هستیم