پخش زنده
امروز: -
رئیس جمهور منتخب از همه قشرها،مردم و روحانیت که درخلق حماسه سیاسی موردتاکید مقام معظم رهبری یعنی انتخابات تلاش و ایثار کردند به ویژه، مراجع، علما،خطبا و بزرگان روحانیت که نقش بسیار ارزشمندی داشتند تقدیر و تشکر کرد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، حجت ااسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جمع روحانیان و علما و نیز وزیر کشور در تالار وزارت کشور ، سخنان خود را با سلام و درود بر آحاد ملت بزرگوار ایران ، شهیدان ، امام شهیدان و ایثارگران به ویژه شهدای 12 تیر سال 67 که در حمله موشکی ناو امریکایی به هواپیمای مسافربری کشورمان به شهادت رسیدند و همچنین خانواده معظم آنان آغاز کرد .
وی افزود : حضور من دراین جمع شکوهمند از علما ، ائمه جماعات وخطبای محترم و اندیشمندان روحانی برای عرض تشکر و سپاس برای خلق حماسه سیاسی است .
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه در استانه ماه رمضان هستیم، این ماه را، ماه نزول قران، برکت، رحمت و مغفرت دانست و گفت: بی تردید در این ماه، وعظ و خطابه رونق خاص خود را خواهد داشت.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنانش در جمع علما و روحانیان با اشاره به اینکه این ماه، ماه رونق گفتگوهای دینی و معنوی و اخلاقی است، افزود: در این ماه مسئولیت اندیشمندان مذهبی و علما و خطبا و سخنرانان بیشتر از همیشه است چرا که در این ماه درهای رحمت خداوند باز است و دلهای مردم از همیشه اماده تر است، گوش ها شنواتر است و طبعا ذهن و فکر و زبان ما نیز باید مسئول تر باشد.
وی ادامه داد: من خود یک طلبه هستم و به یافته ها و داشته های طلبگی خود افتخار می کنم و اعتماد اکثریت مردم ایران به این طلبه، ان هم در سایه و پرتو حماسه سیاسی سرنوشت سازی که مد نظر مقام معظم رهبری بود، برای من مایه مباهات و افتخار از یک سو و موجب سنگینی بار مسئولیت از سوی دیگر است.
رئیس جمهور منتخب گفت: از این رو از بزرگان، مراجع ،علما و یکایک روحانیون محترم برای توانایی جهت تحمل این بار سنگین امانت، به دعا ، نصیحت و حمایت استمداد می طلبم و حتی خود را نقد دلسوزانه محتاج می بینیم.
اساس قدرت ملی ما را مردم تشکیل می دهند
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنانش گفت: جایگاه روحانیت همواره در جامعه محفوظ است و همواره از امتیازهای ویژه نهاد روحانیت در تاریخ ، مردمی بودن آن است .
حجت الاسلام والمسلمین دکترحسن روحانی در جمع روحانیان و علما با بیان اینکه مردم در انتخابات 24 خرداد خواستند بگویند ما روحانیت را ورای مسائل سیاسی می بینیم و می نگریم افزود: مردم خواستند بگویند آنها را امناءالرسول می بینیم ، آنها را واسطه برای فهم بهتر دین، رسالت پیامبر و انبیا و ائمه هدی می دانیم.
رئیس جمهور منتخب افزود: این نهاد از دل ایمان و خواست مردم برآمده و همواره مردم را تکیه گاه خود قرار داده است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی گفت: در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی تکیه گاه امام و روحانیت به مردم بود ، در دفاع مقدس نیز تکیه به مردم بود و همچنین در فراز و نشیب های بعد از انقلاب نیز تکیه به مردم بود و همواره پس از لطف و عنایت حق ، تکیه به حضور، ایثار و فداکاری مردم در این انقلاب بوده است.
رئیس جمهور منتخب افزود: امروز نیز اساس قدرت ملی ما را مردم تشکیل می دهند .
هویت روحانیت در مردمی بودن آن است
رئیس جمهور منتخب در ادامه گفت: هویت روحانیت در مردمی بودن آن است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در جمع روحانیان و علما افزود: روحانیت باید همواره مستظهر به اعتماد مردم باشد.
رئیس جمهور منتخب گفت: ادامه جایگاه روحانیت و پایداری آن در سایه قرابت و نزدیکی این نهاد با مردم است.
دکترروحانی افزود: امروزه حساسیت این مسئله از همیشه بیشتر است و باید اعتماد متقابل بین مردم و روحانیان همواره برقرار باشد.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه روحانیت زبان مردم و نهاد واسط بین مردم و حکومت است گفت: روحانیت باید سخنگوی حرمت، عزت و حقوق اساسی مردم باشد و خواست جامعه را برای اصلاح، برای بهبود معیشت و برای ارتقای اخلاق و منزلت شهروندان به حاکمان منتقل کند.
دکتر روحانی افزود: ما همه باید پاسخگوی نیازها و پرسش های مردم باشیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه حکومت برای تأمین امنیت، عظمت و حفظ عظمت مردم و زندگی مردم و حقوق آنان است، گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم کارهای ما به عنوان مسئولان نظام اسلامی کم و بیش به پای روحانیت نوشته می شود.
دکترروحانی افزود: نباید شکاف و گسستی میان حکومت و روحانیت و مردم آن هم در شرایطی که امروز مردم به تغییر و تحول امید بسته اند، وجود داشته باشد.
رئیس جمهور منتخب گفت: البته ما همه انسانیم و احتمال خطا و اشتباه در اعمال و رفتار ما وجود دارد و هیچ اشکالی ندارد ، بلکه حتی لازم و مفید است که حکومت اسلامی هم به مردم بگوید چه موفقیت ها یا چه ناکامی هایی داشته است.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد : حتی به مردم بگوید کجا برنامه را توانسته است به خوبی اجرا کند و کجا در اجرای برنامه دچار اشتباه شده است.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر روحانی گفت: جلب اعتماد مردم و تکیه بر همبستگی آنان؛ کلید اصلی همه مشکلات خواهد بود، البته در این مسیر ما باید توان تحمل نظرات صاحبنظران را داشته باشیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه ما باید بدانیم دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست، افزود: این مردم هستند که باید برای حل مشکلات در صحنه حضور یابند؛ دولت تسهیل کننده و سامان دهنده است.
دکتر روحانی گفت: مردم و بخش های غیردولتی در یک منظومه سامان یافته باید برای حل مشکلات جامعه تلاش کنند و در این میان نقش روحانیان و علما بسیار تعیین کننده است.
مردم با امید به آینده در انتخابات حضور یافتند.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه ما احتیاج به جامعه قوی داریم و دولت قوی از جامعه قوی بر می خیزد، گفت: امروز زمینه مشارکت مردم فراهم شده است و مردم با امید به آینده در انتخابات حضور یافته اند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی با بیان اینکه این مشارکت و حضور مردم هنوز آغاز راه ماست، افزود: ما باید زمینه مشارکت مردم را بیشتر و زمینه تصدی گری دولت در امور جامعه و مردم را هر روز کمتر کنیم .
وی گفت: دولت قوی و توانمند به معنی دولت مداخله گر و متصدی همه امور و محدود کننده زندگی مردم و مداخله کننده در زندگی خصوصی مردم نیست.
رئیس جمهور منتخب با اشاره به اینکه قدرت دولت در بالا بردن اعتماد عمومی به تقویت سرمایه اجتماعی، ارائه خدمات، کم کردن رنج ها و مشکلات مردم اعم از مادی و معنوی ، زمینه سازی برای رشد وشکوفایی شهروندان در جهت خواست تحول خواهانه مردم باید باشد گفت: مردم را باید محترم و صاحب کشور بدانیم، با مردم حرف بزنیم و حرف آنان را با روی گشاده بشنویم .
حجت الاسلام والمسلمین روحانی با اشاره به اینکه مردم ما فهیم ، موقع شناس و بزرگوار هستند و اگر مطمئن شوند راه دولت درست است همه مشکلات را تحمل می کنند اضافه کرد: مردم می دانند مشکلات چندین ساله در چند روز و چند ماه حل نمی شود.
وی با بیان اینکه مردم صداقت و قول سدید را می خواهند گفت: کلام دولت و روحانیت باید قول سدید باشد زیرا قول سدید کلام محکم ، استوار ، راست و درست است.
رئیس جمهور منتخب اضافه کرد: اسلام صدق است و کلام پیامبر(ص) صدق است و جز با راستگویی و سخن قوی و مستحکم که همانند سدی قوی در برابر انحرافات باشد کار ما پیش نخواهد رفت.
مردم نسبت به آینده احساس اطمینان کنند
رئیس جمهور منتخب در ادامه سخنرانی خود در جمع علما و روحانیان گفت: باید مردم نسبت به آینده احساس اطمینان کنند و احساس کنند سرمایه های مادی و معنوی آنها اتلاف نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود: مسائل معیشتی مردم، گرانی و بیکاری که نه تنها دامن طبقات پایین را فراگرفته، دامن طبقات متوسط را نیز فراگرفته است.
وی گفت: باید تندروی و افراط کنار گذاشته شود، افراط و تندروی همواره به ما ضربه زده است؛ آن قدر نمونه های فراوان در دوران انقلاب و پس از آن در ذهن من هست که اگر بگویم از صدها مورد فراتر است و اغراق نکرده ام.
رئیس جمهور منتخب افزود: مردم باید احساس امنیت و آرامش کنند؛ امنیت فکری، سیاسی و اقتصادی.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: مردم باید نسبت به شرایط بین المللی نیز احساس امنیت و آرامش کنند، امروز مسائل و مشکلات فراوانی پیش روی ماست، من با آگاهی از همه مشکلات در این راه قدم گذاشته ام و با وجود مشکلات کم نظیر که بعدها آن را به ملت ایران خواهم گفت، هیچ دولتی در تاریخ ایران با مشکلاتی که این دولت با آن روبرو است، روبرو نبوده است.
وی افزود: اما به اندازه همه آن مشکلات و بیش از آن، امیدوارم و امید به آینده دارم، به اذن خدا و به حول قوه الهی و مدد الهی با کمک مردم و با حضور و حمایت مردم مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی گفت: البته باید فرصت و زمان لازم در اختیار دولت یازدهم باشد، مردم به خوبی می دانند که باید تا فرصت های لازم مشکلات را با صبر و مدارا و سعه صدر تحمل کنند.
وی افزود: نقش حکومت و روحانیت در قبال مسائل جامعه البته که یکسان نیست اما می تواند و باید همسو باشد، روحانیت یک نهاد مستقل مردمی است و هیچگاه نباید استقلال این نهاد صدمه ببیند.
رئیس جمهور منتخب گفت: مردمی بودن و استقلال داشتن هیچ گاه به معنای فاصله گرفتن از دولت و حکومت نیست، نهاد روحانیت به عنوان یک نهاد مستقر، پایدار و مورد اعتماد مردم همان گونه که در طول تاریخ چنین بوده است باید نقش آفرین باشد، این به آن معنا نیست که روحانیت بخشی از دولت باشد یا نباشد.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی افزود: روحانیت بخشی از مردم بوده است اما می تواند و باید نقش محوری در اصلاح و تعالی جامعه یعنی واسطه ای امین میان مردم و دولت باشد.
وی گفت: روحانیون، ائمه جمعه و جماعات و مساجد، وعاظ هم از مجاری مهم انتقال مسائل و مشکلات مردم به حکومت و بیان مسائل دولت و حکومت به مردم هستند، البته این نقش باید بر مبنای اطلاعات و تحلیل های دقیق و همه جانبه باشد.
باید سلایق مختلف را در چارچوب موازین دینی و قانون اساسی بپذیریم
رئیس جمهور منتخب در ادامه گفت: دولت یازدهم ساز وکار لازم برای ارتباط میان دولت و روحانیت و قاطبه روحانیان را برقرار خواهد کرد تا از این نهاد مردمی تاثیرگذار حداکثر استفاده بشود.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی افزود: اصولا در جامعه ما، باید پیوند مستحکمی میان حکومت با مردم، حکومت با روحانیان، روحانیان با روحانیان، روحانیان با مردم و حتی روحانیان با مسئولان دیگر مذاهب و ادیان وجود داشته باشد.
وی گفت: جامعه اسلامی ما جامعه تک گویی نیست ، جامعه ای مشورتی، ارتباطی، گفتگویی و انتقادی است.
رئیس جمهور منتخب ادامه داد: ما از یک طرف باید از افراط و تندروی فاصله بگیریم، جامعه را سالم و طبیعی و معتدل بسازیم، از طرف دیگر گرایش ها و سلیقه های گوناگون را پذیرا باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با بیان اینکه در جامعه آزاد و بزرگ نمی توان یک سلیقه را حاکم کرد، اظهار داشت: باید سلایق مختلف را در چارچوب موازین دینی و قانون اساسی بپذیریم و در عین حال در پی انسجام یکدلی و یکسویی نیز باشیم.
وی گفت: همانطوری که در علوم اختلاف نظرات علمی موجب پیشرفت و تعالی بوده و خواهد بود، مباحثه، نقد و بیان نظرات گوناگون از روی دلسوزی از سوی کارشناسان و متخصصان می تواند موجب ارتقای سطح اگاهی مردم و موجب مشارکت بیشتر مردم شود.
رئیس جمهور منتخب افزود: خطر ان زمانی است که بین ارکان اصلی جامعه شکاف و اختلاف باشد، خطر ان زمانی است که یک گروه خود را مساوی اسلام تلقی کند، یک گروه خود را مساوی انقلاب بداند، یک گروه خود را مساوی ولایت فقیه بداند و گروه مقابل را ضد دین، ضد انقلاب و ضد ولایت فقیه معرفی کند و همه مشکلات از این جا نشات می گیرد.
باید مردم را انتخاب گر بدانیم
رئیس جمهور منتخب در ادامه گفت : بدون سعه صدر بالا بردن آستانه تحمل رشد و تعالی امکانپذیر نخواهد بود .
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی افزود : هر شهروند ایرانی حتی هر فرد روحانی ممکن است گرایش های خاص اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی داشته باشد که همه آنها در جای خود محترم است اما نباید این گرایش ها را به عنوان عین اسلام بداند و یا معرفی کند .
رئیس جمهور منتخب افزود: روحانیت باید ورای مسائل روزمره سیاسی در چارچوب تبلیغ احکام دین و ترویج مبانی نظام اسلامی و تقویت آن عمل و این وظیفه سنگین را بر دوش خود احساس کند .
دکتر روحانی با بیان اینکه ما انسان هستیم و ممکن است دچار خطا و مشکل باشیم گفت: مهم این است که دغدغه ما دغدغه اسلام ، کشور و مردم باشد.
رئیس جمهور منتخب با اشاره به بیانات و رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره انتخابات افزود: باید از راهی که مقام معظم رهبری پیش پای ما گذاشته اند بهره ببریم.
دکتر روحانی گفت : واقعیت این است که باید مردم را انتخاب گر بدانیم و ما فقط حق را به مردم عرضه و بیان کنیم اما انتخاب با مردم باشد .
رئیس جمهور منتخب افزود: هیچگاه نباید دولت ،روحانیت و حکومت خود را قیم مردم بدانند بلکه همه ما باید خدمتگزار مردم باشیم .
دکتر روحانی با بیان اینکه روحانیت دارای دو حیثیت شخصی و حقوقی است گفت: روحانیت باید برای گرایش های شخصی خود در بالای منبر و کنار محراب عمل نکند بلکه دغدغه اسلام ، نظام اسلامی و کشور را داشته باشد و امانتدار واقعی بیان احکام خدا باشد .
وی با اشاره به آیه ای از سوره شعراء افزود: خداوند در این سوره انبیای الهی از نوح ،هود ، صالح ، لوط و شعیب را به عنوان رسول خطاب می کند و رسالت ما نیز در بیان احکام خدا باید توام با امانت باشد و آنچه حق است برای مردم بیان کنیم .
دکتر روحانی گفت : باید یادمان باشد که ممکن است تفسیرهای گوناگونی از احکام اسلام وجودداشته باشد اما نباید در این زمینه به صورت مطلق عمل و تقابل ایجاد کنیم .
رئیس جمهور منتخب افزود : باید با سعه صدر بنگریم تا جامعه احساس کند روحانیان ،مرجع و پناهگاه و مدافع کرامت و حقوق انسانی مردمند .
دکتر روحانی گفت:باید با سعه صدر گرایش های مختلف را تحمل کنیم و به جامعه حق انتخاب دهیم.
نقش روحانیت باید جذب و جلب جوانان باشد
رئیس جمهور منتخب در ادامه با بیان اینکه جامعه ما جامعه ای جوان است و جوانان ویژگی خود را دارند گفت: نقش روحانیت باید جذب و جلب جوانان باشد.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی افزود: اگر اشکالی در رفتار جوانان می بینیم باید باور داشته باشیم که اکثر جوانان ما اعتقاد دینی و مذهبی پایداری دارند.
وی با بیان اینکه همه نظرسنجی ها نشان می دهد جوانان ما به خداوند ، قیامت و روز جزا معتقدند افزود: ما باید جوانان را جذب کنیم و این کار با لحن تند امکان پذیر نیست و باید انحراف را اصلاح کنیم.
رئیس جمهور منتخب با بیان اینکه باید بدانیم سرکار ما با جسم جوانان نیست که با زور کار کنیم بلکه سرو کار ما با فکر و اندیشه جوانان است و این راهی جز سعه صدر و بیان نرم و قول سدید ندارد افزود: باید به پرسش جوانان پاسخ دهیم و اگر احساس کردیم که پرسش او به حق است و پاسخ لازم را ندادیم در اصلاح خود بکوشیم.
روحانی با تاکید بر اینکه جوانان باید احساس حرمت و احترام کنند و نسبت به روحانیت حس پدر و فرزندی داشته باشند و خود را فرزندان روحانیت بدانند گفت: همه ادیان و مذاهب اهل سنت هم باید احساس کنندکه حقوق شهروندی آنها محفوظ است و احساس کنند احکام اسلام ، حقوق مشروع و قانونی آنها را محترم می دارد و عزیز هستند.
وی گفت: اقتدار جمهوری اسلامی ایران مشروط به آن است که هر کس در چارچوب قانون از آزادی برخوردار است.
اعتدال، روش، مسیر و مقصد است
رئیس جمهور منتخب در ادامه گفت: جامعه ما باید با مفهوم عدل و اعتدال بیشتر آشنا شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی افزود: اعتدال، روش، مسیر و مقصد است.
وی گفت: اعتدال بدون عقلانیت و فاصله گرفتن از شعار، و بدون علم گرایی و استفاده از تجربه بشری، تحول خواهی در کنار ثبات و آرامش، واقع گرایی با توجه به آرمان ها، آزادی و مدارا و احترام به نظرات دیگران و بدون اخلاق، ادب و سعه صدر امکانپذیر نیست.
رئیس جمهور منتخب افزود: با عقلانیت و اعتدال قادر خواهیم بود از چالش های داخلی، ملی، منطقه ای و بین المللی عبور کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین روحانی ادامه داد: باید بدانیم در این مسیر سخت با صبر، حوصله، عقلانیت و اعتدال قادر خواهیم بود مشکلات را پشت سر بگذاریم.
وی افزود: در آستانه ماه مبارک رمضان، ماه قرآن و ماه لیالی قدر و ماه صیام هستیم، درخواست من از همه علما، بزرگان و روحانیت معزز، و از همه فرهیختگان، دل سوختگان و دل باختگان نظام اسلامی این است به دولت یازدهم که در آستانه تشکیل است یاری برسانند.
برخی سخنان و گفتارها با اخلاق اسلامی سازگار نیست
رئیس جمهور منتخب از برخی گمانه زنی ها در رسانه ها در خصوص ترکیب کابینه یازدهم انتقاد کرد و گفت: برخی امروز با گمانه زنی ها، هم خود را خسته می کنند و هم دیگران را، و گاهی هم توقعات نابجا در جامعه بوجود می آورند.
وی با بیان اینکه گاهی هم برخی سخنان و گفتارها با اخلاق اسلامی سازگار نیست افزود: یک رسانه کسی را به عنوان کاندیدای یک وزارتخانه معرفی می کند، رسانه دیگر آن را نفی می کند و رسانه دیگر برای او شرط و شروط می گذارد و این برای مردم خستگی بوجود می آورد.
روحانی گفت: من مدتی است که با دوستان و عزیزانی که نه ادعایی و نه مطالبه ای دارند کار بررسی افراد برای ورود به کابینه را آغاز کرده ام و امیدوارم به حول و قوه الهی در مهلت مقرر بتوانم شایسته ترین ها را بدون ارتباطهای حزبی و جناحیشان در نظر بگیرم.
رئیس جمهور منتخب از همه مبلغان و علما تقاضا کرد با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان، ضمن تزکیه نفوس و دعوت مردم به رعایت تقوای الهی در این ضیافت الهی؛ از طرفی مردم را با مشکلاتی که امروز کشور با آن مواجه است آشنا کنند و از طرفی مطالبات مردم را در چارچوب امکانات کشور تعریف کنند و همچنین از همگان بخواهند با صبر و امید، دولت یازدهم را کمک کنند.
وی افزود: تدبیر این دولت بدون امید مردم ره به جایی نمی برد.
دکتر روحانی در خاتمه ابراز امیدواری کرد به حول و قوه الهی در مسیر و راهی که مردم ما خواستار آن هستند بتوانیم خدمتگذار خوب و شایسته ای برای آنها باشیم.
حجت الاسلام طباطبایی:روحانیت قدرت نرم انقلاب است
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی گفت : خدا را شکر می گوییم که مردم بار دیگر تشخیص دادند که مرجع ، روحانیت است و به روحانیت و روحانی رای دادند.
حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی طباطبایی از وعاظ تهران در نشست علما و روحانیان با رئیس جمهور منتخب خطاب به روحانیان گفت: شما مشمول نعمت بزرگی هستید و آن قدرت بیان است، پس باید در حفظ دستاوردهای انقلاب بکوشید و آن نیز مستلزم اصولی است که در راس آن حفظ جایگاه مرجعیت و رهبری است زیرا این انقلاب در دنیا به نام امام راحل که یک مرجع تقلید بودند نام گرفته است ؛ بنابراین اجر خود را بدانید چرا که روحانیت قدرت نرم انقلاب است.
وی حفظ دستاوردهای انقلاب را از دیگر اصول انقلاب اسلامی برشمرد و افزود: دستاوردهای انقلاب کم نبوده و نیست حتی در همین مقطع که حوادث زیادی به وجود آمد و غبار روی این دستاوردها را گرفت و به آن لطمه زد اما باز نتوانستند دستاوردهای انقلاب را از بین ببرند و بسیاری از حرمت ها و حریم ها نیز شکست و لطمه دید.
طباطبایی تاکید کرد: همه ما باید بکوشیم در آینده پشتیبان و حامی به تمام معنا از دستاوردهای انقلاب باشیم که اسمش ولایت است و نگذاریم که ساحت انقلاب از بین برود.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه در انتخاب ریاست جمهوری رجل مذهبی و سیاسی بودن یک اصل است گفت: به این اصل توجه داشته باشید که تندروی شان روحانیت نبوده و نیست و شما نیز باید صبر و تحمل و پایداری را که از وظایف روحانیت است در برنامه های خود داشته باشید و گوش دادن به حرف مردم و مهربان بودن را در کارهای خود مورد توجه قرار دهید.
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی خاطرنشان کرد: حوادثی برای انقلاب به وجود آوردند که آن و دستاوردهایش را خدشه دار کنند اما هوشمندی رهبر انقلاب موجب شد که مردم در انتخابات با هوشیاری نقشه های آنها را بر آب کنند.
وی خطاب به رئیس جمهور منتخب نیز گفت : خداوند به شما منت نهاده است که مشمول این نعمت شده اید ؛ از هم اکنون به بعد نیز شما باید خیلی بیشتر مواظب گفتارتان باشید و حتما با معنویتی که دارید و با عنایت الهی موفق خواهید شد، دقت کنید همراهان شما نیز نباید سخنی بگویند که تندروها و تئوریسین هایی که خود را وکیل ملت و وکیل الدوله می دانند و به نوعی خود را امیر بر مردم می شمرند از تندروی ها استفاده کنند و یا از کلماتی چون حجاب، عفت، عصمت و مسائل فرهنگی استفاده عوام فریبانه داشته باشند .
حجت الاسلام و المسلمین طباطبایی همچنین خطاب به رئیس جمهور منتخب افزود: زاویه از رهبر و مراجع تقلید نگیرید که تاکنون نیز نگرفته اید و مبادا از سخنان یا مصاحبه هایتان اینگونه برداشت کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش از حجت الاسلام و المسلمین روحانی اعاده حیثیت و حرمت را به عنوان یکی از وظایفش خواستار شد و گفت: از اول انقلاب تاکنون هر کسی که در انقلاب نقش داشته باید حرمتش حفظ شود .
آیت الله جلالی خمینی: مردم با رای بالا دنیا را متحیر کردند
استاد حوزه علمیه گفت: مردم در دفاع از انقلاب و نظام یک روز کم و کاست نگذاشتند، هیچ کس برای مردم قیم نشد و در این انتخابات نیز مردم به صورت خود جوش با رأی بالا دنیا را متحیر کردند.
آیت الله جلالی خمینی در همایش دیدار علما و روحانیون با رئیس جمهور منتخب افزود: پس از انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری رؤسای کشورهای جهان این پیروزی را تبریک گفتند، اما آنچه که می خواهم بگویم این است که منویات امام راحل، رهبر معظم انقلاب، مراجع، مردم و شهدا همه در این کلام امام خلاصه می شود که فرمودند برای اسلام و محرومین انقلاب کردم.
وی اضافه کرد: این انقلاب بر دو پایه جمهوری و اسلام قرار دارد، در بعد جمهوریت کارها و پیشرفت های خوبی انجام شده است که انکارشدنی نیست اما باید دید برای اسلام چه کردیم.
آیت الله جلالی خمینی گفت: صحنه هایی در جامعه می بینیم که تأسف آور است زیرا قبل از انقلاب هم این صحنه ها را نمی دیدیم، این باب طبع مردم و خانواده های شهدا نیست، باید دانشگاه ها دارای مظاهر اسلامی شوند و باید ببینیم برای مساجد و حوزه های علمیه چه قدم هایی برداشتیم تا جاذبه داشته باشند.
وی افزود: در حالی که دشمن با ماهواره ها، سایت ها و همچنین ترویج مواد مخدر در صدد ضربه زدن به انقلاب و نظام ما است ما همچنان ساختار قدیم مساجد و حوزه های علمیه را حفظ کرده ایم، شاید بعضی ها بگویند نمی خواهیم روحانیت دولتی باشد که ما هم چنین اعتقادی داریم اما بسترسازی که دولتی شدن نیست، بسترها را چه کسی باید بسازد، مساجد یا حوزه های علمیه نابسامانی های زیادی دارد که باید اصلاح شود.
این استاد حوزه خطاب به رئیس جمهور منتخب گفت: حدود 20 درصد از مردم در هر حالتی در بهترین وضع زندگی می کنند، اما دود به چشم آنهایی می رود که در همه صحنه های انقلاب حاضر بوده اند و اکثریت کشور را تشکیل می دهند؛ بنابراین دولت و مجلس تا می توانند باید به مردم و به ویژه محرومان خدمت کنند زیرا آنها ولی نعمت ما هستند و انقلاب موجودیت و تداوم خود را از آنها یافته است.
آیت الله جلالی خمینی ادامه داد: 80 درصد مشکلات کشور مربوط به بیکاری، گرانی، اشتغال و ازدواج جوانان است که همه را به زانو درآورده است بنابراین باید در رفع این مشکلات تدبیر شود.
وی خطاب به علما و روحانیان حاضر در این همایش گفت: خدا نعمتی به ما داد که مردی پس از 1400 سال آمد و نظام ولایی ما را برقرار کرد و انقلاب ما به دنیا صادر شد، بنابراین وظیفه ما در این برهه حساس وحدت و اتحاد است و به تعبیر مقام معظم رهبری همه ما باید به این دولت کمک کنیم.