پخش زنده
امروز: -
اگر میخواهید کار با کامپیوتر را به خوبی بیاموزید و از آن برای کسب درآمد استفاده کنید؛ اخذ مدرک ICDL ضروری است. ولی برای موفقیت در این آزمون باید ۷ مهارت را بلد باشید.
به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری صدا و سیما، ICDL مخفف کلمه International Computer Driving License یعنی گواهینامه بینالمللی کار با کامپیوتر است. تقریبا سال ۱۹۷۷ بود که برای نخستین بار آموزش ICDL مطرح شد و شرکتهای مختلفی از آن برای اثبات مهارتهای کار با کامپیوتر بهره بردند. حتی این روزها هم ICDL به عنوان یک مهارت ضروری برای استخدام در شرکتهای بزرگ شناخته میشود.
هفت مهارت کامپیوتر کدامند؟
۱. آشنایی با مفاهیم پایه و اساسی (IT)
هر کارمندی اعم از سادهترین تا عالیرتبهترین کارمند باید بتواند از پس عادیترین کارهای مرتبط با کامپیوتر برآید. در آموزشهای مرتبط با IT شما اعتماد به نفس کار با کامپیوتر را به دست خواهید آورد و به این خودباوری خواهید رسید که میتوانید به درستی از آن در جهت پیشبرد اهدافتان استفاده کنید.
۲. آشنایی با شیوه استفاده از کامپیوتر و مدیریت فایلها
اگر در دنیای کنونی نتوانید به عنوان یک کاربر رایانه به شیوهای صحیح از اینترنت استفاده کنید؛ به مانند آن است که هیچگونه اطلاعات و توانایی در جهت بهرهگیری از آن ندارید. به همین علت است که این مهارت نیز در فهرست مهارتهای هفت گانه کامپیوتر قرار گرفته است.
۳. به کارگیری نرم افزار Word
Word را باید یکی از پرکاربردترین نرمافزارهای نصب شده در کامپیوتر بدانید. Word به عنوان یکی از مشهورترین و کارآمدترین نرمافزارها از سوی شرکت مایکروسافت ارائه شده است. این نرم افزار یکی از مهمترین اجزای مجموعه آفیس به حساب میآید و هر روزه کاربران زیادی به استفاده از آن می پردازند
هر گاه که میخواهید چیزی بنویسید و اندازه و فونتهای آن را تغییر دهید.
هر زمان که قصد دارید متن تایپ شده را تغییر دهید و با فونتهای جذاب و متفاوت ویرایش کنید.
حتی میتوانید به متنهای آماده شده تصاویر و جداول مختلف بیافزایید.
امکان اصلاح اشتباهات تایپی و گرامری و... نیز در این نرمافزار وجود دارد.
یادگیری این نرمافزار به معنی آشنایی کامل شما با یکی از مهمترین مهارت ۷گانه کامپیوتر است.
۴. Excell
Execll یکی از مشهورترین نرمافزارهای صفحه گسترده دنیاست. اگر به یادگیری مهارتهای ۷ گانه کامپیوتر علاقهمند باشید، حتما در دورههای ICDL این نرمافزار را به شما میآموزند. البته این نرمافزار اغلب برای کاربران حرفهای کاربرد خواهد داشت. از طرفی اغلب کسانی به سراغ استفاده از اکسل میروند که به محاسبات عددی مرتبط به یکدیگر یا حتی سازماندهی آنها نیاز دارند. البته قابلیتهای اکسل فقط به این موارد خلاصه نمیشود. از قابلیتهای آن باید به موارد زیر اشاره کرد:
قالب بندی و جدول بندی همه اطلاعات و اعداد
وارد کردن انواع جدول به این نرم افزار و ویرایش آنها
محاسبه پایههای ریاضی در سطرها و ستونهای مختلف
تجزیه و تحلیلهای آماری
رسم نمودارهای ساده جهت تجزیه و تحلیل
آموزش و یادگیری نرم افزار اکسل از مهمترین سرفصلها در میان هفت مهارت ICDL است.
۵. نرم افزار access
برنامه Access برای ذخیرهسازی اطلاعات و استفاده مجدد از آنها در صورت نیاز، استفاده میشود. Access هم مشهورترین برنامهایست که کاربران ابتدایی و پیش پا افتاده به سراغ بهرهگیری از آن میروند. به عنوان مثال؛ قصد دارید اطلاعات چند ساله یک شرکت را در محیطی امن نگهداری کنید؛ خب چه جایی بهتر از نرم افزار Access؟
این نرمافزار به راحتی میتواند فایلهای شما را سازماندهی، گزارش گیری، ویرایش و... کند و به شما این امکان را دهد تا با خیالی آسوده اطلاعات خود را در آن حفظ کنید. با این تفاسیر میتوان دریافت؛ یکی از مهمترین کاربردهای این نرمافزار خصوصا در سطح وسیع، حفظ و نگهداری است. خوشبختانه در دورههای ICDL به طور کامل در این خصوص صحبت خواهد شد.
۶. نرم افزار Power Point
Power point بهترین گزینه برای ارائه است. در این نرمافزار ابزارهایی مانند اسلایدشو وجود دارد که در یک ارائه حرفهای بسیار کارآمد خواهد بود. با کمک نرمافزاری با چنین قدرت بالایی، به راحتی میتوانید در جلسات، کلاسهای درس، سمینارها و... اجرا داشته باشید و منظور دقیقتان را به مخاطب برسانید. هر چند که مهارت و فن سخنوری در این مرحله بسیار کاربردی و پراهمیت است.
۷. آموزش امنیت برای کاربران IT
اصلیترین هدفی که در پس مهارتهای هفت گانه کامپیوتر وجود دارد؛ درک صحیح از امنیت رایانه و همچنین اطلاعات برای کاربر است. زمانی که درباره همه این مهارتها اطلاعات کاملی به دست آورید؛ این توانایی را خواهید داشت که بطور کاملا صحیح از اطلاعات سازمانی خود و همچنین سایر افراد به درستی محافظت کنید.
چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟
اگر بخواهیم پایههای موفقیت را نام ببریم؛ قطعا مهارتهای ارتباطی یکی از مهمترینِ این پایههاست! فن بیان و سخنوری درواقع مهمترین مهارت ارتباطی است که در بین انسانها وجود دارد. در اختیار داشتن این مهارت کمک میکند تا پیامها به خوبی به دیگران انتقال پیدا کند و توانایی خود را آنگونه که شایسته است به دیگران عرضه کنید. افرادی که همصحبتی با آنها لذتبخش است، اعتماد به نفس بالایی دارند، رسا سخن میگویند و روابط عمومی بالایی دارند از افرادی به حساب میآیند که فن بیان خوبی دارند و معمولا دیگران از هم نشینی با چنین افرادی احساس رضایت دارند. چه بسا که جزء شخصیتهای محبوب در جامعه هم شناخته میشوند.
اما چرا باید فن بیان خوبی داشته باشیم؟ در این مرحله شما تنها میآموزید که چطور پاورپوینتی بسیار شکیل برای ارائه آماده کنید. با کمک مهارت سنخوری و فن بیان، تاثیرگذاری آن ارائه را به بالاترین حد ممکن میرسانید. اگر فن بیان خوبی نداشته باشید؛ مخاطب از پاورپوینت و مطالب آن استقبال نمیکند و در نتیجه موفقیت قابل توجهی نیز نصیب شما نخواهد شد. متاسفانه بسیاری فن بیان را فقط مختص سخنرانان و محدود به کسانی که شغلشان روابط عمومی و مجریگری است میدانند، اما در دنیای مدرن امروز ما نه تنها باید فن بیان، بلکه باید تندخوانی و اصول مطالعه را نیز بیاموزیم تا بتوانیم از همه ظرفیتهای موجود برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنیم.
چرا باید ICDL را بیاموزیم؟
دلیل اول:
این روزها رقابت نفسگیری برای رسیدن به شغل ایدهآل وجود دارد. هر چقدر که مهارتهای بیشتری را بیاموزید، شانس شما برای رسیدن به یک شغل خوب نیز بیشتر میشود. پس تا میتوانید به رزومهتان بیافزایید، مهارتهای بیشتری را کسب کنید و گواهینامه ICDL را بدست آورید. این گواهینامه همچون یک وزنه در رزومه شما سنگینی خواهد کرد و آن را پربار میکند.
دلیل دوم:
اگر قصد دارید در یکی از شرکتها یا ادارات داخل کشور به عنوان فرد استخدام شده معرفی شوید؛ قطعا در اختیار داشتن گواهینامه ICDL یا آشنایی با مهارتهای هفت گانه کامپیوتر نیازتان خواهد بود. هر چند که شرکت در دورهها و کسب مدرک ICDL جای هیچگونه شک و شبههای را باقی نمیگذارد و حتی شما را چندین پله از کسی که این گواهینامه را ندارد، جلو میاندازد.
دلیل سوم:
اگر در کشور دیگری نیز خواهان کار باشید. در هر صورت گواهینامه ICDL به کار شما خواهد آمد. درواقع شما با ترجمه مدرک ICDL به کارفرمایان خود در خارج از کشور به اثبات میرسانید که از آشنایی کاملی درباره مهارتهای هفت گانه برخوردارید. چه بسا که این مدرک در بیش از ۱۴۹ کشور از اعتبار بالایی برخوردار است و میتوانید روی آن برای اخذ یک شغل آبرومند حساب باز کنید.
دلیل چهارم:
اگر در یک شرکت یا سازمان دولتی به عنوان کارمند مشغول به کار هستید، اما هنوز گواهینامه ICDL را دریافت نکردهاید، توصیه ما این است که حتما در سریعترین زمان ممکن اقدام کنید. چون اگر روزی بخواهید برای ارتقا شغلی خود تلاش کنید؛ در اختیار نداشتن این مدرک میتواند مانعی بر سر راه رسیدن شما به خواستهتان باشد.
دلیل پنجم:
فارغ از همه مسائلی که درخصوص اهمیت مدرک ICDL و مهارتهای هفت گانه کامپیوتر گفته شد؛ این آموزشها برای دانشآموزان، خانمهای خانه و... بسیار مناسب است. حتما نیازی نیست از مهارتهای کامپیوتر برای کار در یک شرکت استفاده کنید. شما حتی برای برآورده ساختن نیازهای خودتان در زمان استفاده از کامپیوتر باید در این دورهها شرکت کنید و بر مهارت خود بیافزایید.