پخش زنده
امروز: -
نمایندگان با استمرار نشستهای نظارتی مجلس در روزهای سهشنبه به منظور پیگیری اجرای مصوبات مهم به ویژه مصوبات بودجهای موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اجرای ماده ۱۰۷ آیین نامه داخلی درباره استمرار برگزاری نشستهای نظارتی مجلس با برنامهریزی هیات رئیسه مجلس با ۱۹۵ رأی موافق، ۷ رأی مخالف و ۴ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۴ نماینده حاضر موافقت کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی پس از استماع گزارش کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای بند (الف) تبصره (۱۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور گفت: کمیسیون جهش تولید و برنامه و بودجه مجلس پیگیری این گزارش را برای آینده دنبال کنند.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به ماده ۱۰۷ آیین نامه داخلی مجلس، اضافه کرد: هر زمان رئیس مجلس یا ۱۵ نفر از نمایندگان درخواست تشکیل جلسات برای موضوعات مهم داشته باشند، با رای نمایندگان در صحن میتوان نسبت به برگزاری این جلسات اقدام کرد. از این رو رای استمزاجی نمایندگان را میگیریم تا هیات رئیسه اختیار داشته باشد برای استمرار نشستهای نظارتی در روزهای سهشنبه برنامهریزی کند که بتوانیم موضوعات مهم را به نتیجه برسانیم.
وی افزود: در غیر این صورت بودجه تصویب میکنیم، اما اتفاقات دیگری میافتد. ما باید بتوانیم پیگیریها را به صورت مرتب انجام دهیم.
بر اساس ماده ۱۰۷ آیین نامه داخلی مجلس؛ در صورتی که نمایندگان لازم بدانند بنا به پیشنهاد رئیسمجلس و یا پانزده نفر از نمایندگان و تصویب مجلس شورای اسلامی، وزرا مکلف به حضور در مجلس می باشند و هرگاه تقاضا کنند و مطلبی داشته باشند، مطالب آنان استماع می شود.
تبصره ۱- هیأت رئیسه مجلس میتواند تمام یا بخشی از یک جلسه مجلس را برای رسیدگی به امور مهم و اساسی کشور اختصاص دهد.
تبصره ۲- دستور این جلسات و چگونگی اداره آن توسط هیأت رئیسه تعیین خواهد شد.
ارسال تخلف وزارت نیرو در زمینه تامین برق به قوه قضاییه
نمایندگان مجلس گزارش کمیسیون اقتصادی درباره عملکرد وزارت نیرو در راستای احکام قانون برنامه ششم را به قوه قضاییه ارسال کردند.
نمایندگان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی در مورد بررسی آثار اقتصادی ناشی از عدم تحصیل احکام قانون برنامه ششم و اجرای احکام قانونی توسط وزارت نیرو، با ۱۵۵ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۵ نماینده حاضر در صحن با این گزارش موافقت کردند و براساس ماده ۲۳۴ آیین نامه داخلی این گزارش برای رسیدگی بیشتر به قوه قضائیه ارسال شد.
سید کاظم موسوی نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با ارائه گزارش کمیسیون در این زمینه گفت: حوزه انرژی الکتریکی با ویژگیهای عدم قابلیت ذخیره سازی در مقیاس وسیع نیاز به سرمایه گذاری اولیه بالا و ملاحظات امنیتی تامین برق، مدیریتی ویژه میطلبد که چنانچه برنامه ریزی درستی برای افزایش تولید، توزیع و مصرف برق صورت نگیرد با مشکل کمبود برق و بروز خاموشی مواجه خواهیم شد.
وی افزود: همچنین صنعت برق با سهم حدود یک درصدی تولید ناخالص داخلی نقشی مستقیم در رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی داشته و عقب ماندگی دراین حوزه میتواند به عاملی محدود کننده در برنامه ریزی اقتصادی شود از طرف دیگر توسعه ظرفیتهای برق کشور در کنار نیاز کشورهای مجاور میتواند اقتدار منطقهای و امنیت کشور را تقویت کند.