پخش زنده
امروز: -
در ایران با وجود رشد کمی شرکتهای دانش بنیان، توسعه بازار و کیفیت این زیست بوم شاید خیلی مورد توجه قرار نگرفته است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در ایران ۶۴۲۱ شرکت دانش بنیان در حال فعالیت هستند، شرکتهایی که در سه دسته نوع ۱، ۲ و ۳ طبقه بندی شده اند و شرکتهای نوع ۱ از لحاظ فناوری در بالاترین سطح قرار دارند.
دکتر اسدی فرد، سرپرست شرکتهای دانش بنیان میگوید: ملاک در تعیین نوع شرکتهای دانش بنیان میزان فناوری بکار گرفته شده است.
در حال حاضر ۱۱۰۱ شرکت نوع ۱ وجود دارد که به دو دسته تولیدی (۶۷۷) و نوپا (۴۲۴) تقسیم میشوند.
شرکتهای تولیدی در حال فعالیت و فروش فناوری خود هستند و شرکتهایی که هنوز به توسعه بازار نرسیده اند، شرکتهای نوپا تلقی میشوند.
بیشترین آمار تجمعی در میان شرکتهای دانش بنیان نوع ۲ با تعداد ۵۱۴۴ شرکت وجود دارد، اما برخی شرکتهای فناورانه که در مناطق محروم در حال فعالیت هستند، نیز جزء شرکتهای دانش بنیان نوع ۳ تلقی میشوند که تلاش میشود با حمایت به سمت نوع ۲ یا ۱ بودن هدایت شوند که آمار آنها ۱۷۶ عدد است.
البته در کنار این شرکتها، صنایع خلاق و کسب و کارهای نوپا هم در حال فعالیت هستند که جزو آمار شرکتهای دانش بنیان محاسبه نمیشوند.
نظارت هم یکی از وظایف مهم در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است به نوعی که در سالهای گذشته ۱۵۰۰ شرکت از فهرست دانش بنیانها حذف شدند.
مقام معظم رهبری در دیدار با نحبگان در آبان ماه با اشاره به اهمیت نقش شرکتهای دانش بنیان فرمودند: از توانایی شرکتهای دانش بنیان در صنایع بزرگ استفاده شود.
اما بیش از مسئله کمیت شرکتهای دانش بنیان، ایفای نقش این شرکتها در اقتصاد کلان کشور از اهمیت برخوردار است و انتظار میرود سهم این دست شرکتها در تولید ناخالص ملی به حداقل ۵ درصد برسد، که این امر سیاست گذاری مدون، همکاری همه جانبه صنایع و البته تلاش بیش از پیش مسئولان را طلب میکند.