پخش زنده
امروز: -
مانور زلزله و ایمنی در مدارس با هدف ارتقاء فرهنگ ایمنی و آمادگی برای انجام واکنش های صحیح و سریع در برابر این بلایای طبیعی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز اردبیل؛ بیست و سومین مانور سراسری زلزله و ایمنی امروز بصورت حضوری و مجازی در مدارس استان اردبیل هم برگزار شد.
زمین لرزه پدیدهای طبیعی است که عدم آگاهی نسبت به آن سبب بروز مشکلات بسیاری بین جوامع میگردد. یافتههای علمی نشان میدهد که علاوه بر اندرکنش حرکات زمین با سازه ها، چگونگی عملکرد انسانها در قبل، هنگام و بعد از وقوع این پدیده طبیعی میتواند بر میزان خسارات ناشی از آن تأثیر بسیاری داشته باشد. در این راستا ایجاد زمینههای مناسب در جهت ارتقاء سطح آگاهی مردم و فرهنگ سازی مناسب برای واکنش صحیح در زمان زلزله میتواند بسیار مفید واقع شود.
گروه آموزش همگانی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با توجه به مسئولیت ویژه خود در جهت آگاه سازی و آمادگی آحاد جامعه با پدیده زلزله، توجه ویژه به چگونگی عملکرد در قبل، هنگام و بعد از وقوع زلزله داشته است. به این منظور، این گروه، آموزش دانش آموزان به عنوان نسلی که آینده در گرو نحوه عملکرد آنان است را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده و با طراحی مانور زلزله و ایمنی سعی داشته که گامی مؤثر در راستای افزایش آمادگی حدود ۱۲ میلیون دانش آموز بردارد.
اهداف اهداف مانور زلزله و ایمنی عبارتند از:
اهمیت مانور زلزله
بالا بردن مهارت و عکس العمل صحیح: اجرای مانور میتواند در افزایش سطح مهارت مؤثر باشد. وقتی که عکسالعمل صحیح در برابر زلزله آموزش داده شود، میتوان امیدوار بود که در زمان وقوع زلزله دانشآموزان آنچه را که بصورت درست آموختهاند اجرا کنند.
افزایش سرعت عمل: مانور میتواند موجب افزایش سرعت عمل شود، تنها چند بار تمرین لازم است تا سرعت عمل بطور چشمگیری بالا رود، حتی در افرادی که از نظر حرکت بسیار کند هستند (مانند افراد چاق) اگر تمرین بطور منظم انجام پذیرد سرعت عمل میتواند بالا رود.
ماندگار بودن آموزشها: آنچه که دانش آموزان در کتابها میخوانند جنبه تئوری دارد و زمانی که دو مرحله تئوری و عملی با یکدیگر تلفیق میشوند، آموختههای دانش آموزان میتواند بصورت ماندگار باقی بماند.
کاربردی کردن آنچه آموخته اند: دانش آموزان در چند کتاب در مقاطع مختلف در مورد زلزله و آمادگی در برابر آن مطالبی را آموخته اند. به منظور کاربردی کردن این آموختهها مانور ابزار مفیدی محسوب میگردد.
تاریخچه مانور زلزله در مدارس
با توجه به آسیب پذیری کودکان و نوجوانان در برابر صدمات ناشی از زلزله، بخش آموزش همگانی پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله در راستای انجام رسالت خویش به منظور کاربردی کردن آموختههای دانش آموزان پیرامون زلزله، در سال ۱۳۷۴ برگزاری مانور در سطح مدارس را طراحی کرد. در سال ۱۳۸۲ با امضاء تفاهم نامه بین وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، آموزش و پرورش، کشور، سازمان صدا و سیما و جمعیت هلال احمر مانور سراسری در سطح کلیه مدارس کشور و با همکاری وزارتخانهها و سازمانهای مذکور اجرا گردید، از آن به بعد هر ساله در ۸ آذرماه مانور سراسری زلزله درسطح مدارس کل کشور برگزار میگردد.