استقرار نیروهای اورژانس در معابر پرتردد پایتخت درپی آلودگی هوا
سرپرست مرکز اورژانس تهران گفت: با توجه به میزان آلودگی هوای شهر تهران از امروز، ناوگان مرکز اورژانس تهران در میادین اصلی شهر مستقر شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی مرکز اورژانس تهران؛ دکتر یحیی صالح طبری این مناطق را میدان آزادی، میدان خراسان، میدان ولیعصر، میدان حضرت عبدالعظیم، میدان انقلاب، میدان فردوسی، میدان محمدی، میدان گمرک، میدان شهدا، میدان بهارستان، میدان تجریش، میدان ونک، صادقیه، افسریه و دیگر نقاط پرتردد شهر تهران ذکر کرد و افزود: هم اکنون چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۱ دستگاه آمبولانس و ۱۷ دستگاه موتورلانس در مناطق مورد نظر مستقر شدند.
سرپرست مرکز اورژانس تهران ادامه داد: شهروندان باید در صورت احساس تنگی نفس در دو بینی، سردرد، سرگیجه، تهوع و... به عوامل اورژانس مراجعه کنند تا به مشکل آنها رسیدگی و اقدامات لازم انجام شود، همچنین در صورت نیاز به خدمات بیشتر، عوامل اورژانس شهروندان را به مراکز درمانی انتقال میدهند.
دکتر طبری افزود: استقرارهای اورژانس از ساعت ۹ صبح آغاز شده است و تا ساعت ۸ شب ادامه خواهد داشت.
برخی پایگاههای اورژانس به دلیل کمبود نیرو تعطیل است
سرپرست اورژانس تهران گفت: به علت کمبود نیروی انسانی برخی از پایگاههای اورژانس تعطیل شده است.
دکتر یحیی صالح طبری افزود : کمبود نیروی انسانی در اورژانس پایتخت کاملا احساس میشود اگر در سال کمتر از ۵۰۰ نیروی بومی برای تهران تربیت کنیم مطمئنا دو یا سه سال بعد به بن بست بسیار جدی خواهیم رسید.
سرپرست اورژانس پایتخت با تاکید بر لزوم وجود نگاهی ویژه به تهران، افزود: باید دانشگاههای بزرگ تهران مثل ایران، شهید بهشتی و بقیة الله پای کار بیایند و برای حوزه فوریتهای پزشکی نیروی بومی تربیت کنند.
وی ادامه داد: در فوریتهای پزشکی با جان انسانها سر و کار داریم و نمیتوانیم از رشتههای غیر مرتبط نیرو داشته باشیم. جان انسان برترین دارایی اوست. حیات هر آدمی وابسته به سلامتی او و ما حافظ سلامتی مردم هستیم و باید دغدغههای مردم دیده شود.
آقای طبری با بیان اینکه جزء تشکیل دهنده و مهم اورژانس نیروی انسانی آن است، گفت: بدون حضور نیروی انسانی کار اورژانس انجام نمی شود. برای اینکه چراغ یک پایگاه ۲۴ ساعته روشن باشد و بتواند خدمات ارائه دهد، بدون اجرای قانون بهره وری، به ۹ نفر پرسنل عملیاتی نیاز است و اگر بخواهیم قانون بهره وری که مصوب مجلس است و دیوان عدالت هم به آن رای وحدت رویه داده و بایداجرا کنیم را در نظر بگیریم، هر پایگاه به ۱۳ نیرو نیاز دارد.
وی ادامه داد: درحال حاضر در ۲۲۴ پایگاه اورژانس ۱۷۸۰ نیرو فعالیت می کنند؛ یعنی هر پایگاه حدودا دو نفر تکنسین اورژانس کم دارد که با این شرایط در حال حاضر حدود ۵۰۰ نیرو کم داریم و فقط سعی می کنیم که پایگاه ها را سرپا نگه داریم. طبق برنامه قانون ششم توسعه، به ازای هر ۲۰ هزار نفر جمعیت باید یک پایگاه داشته باشیم. اگر جمعیت تهران را ۹ و نیم میلیون نفر در نظر بگیریم نزدیک به ۴۷۵ پایگاه نیاز داریم که از برنامه ششم توسعه حدود ۲۵۰ پایگاه عقب تر هستیم. اگر تهران را با جمعیت شناور آن که حدود ۱۱ و نیم میلیون نفر است نیز در نظر بگیریم تقریبا ۳۳۰ پایگاه اورژانس کم داریم.
آقای طبری گفت: همچنین از دانشگاه ها نیز تقاضا داریم که پای کار بیایند و فوریتهای پزشکی را راه بیندازند. باید دانشجو تربیت کنند و حتما هم باید نیروی بومی بگیرند. نیروی بومی که در تهران زندگی می کند با هزینه های زندگی در تهران و موقعیت این شهر آشناست و بهتر می تواند فعالیت کند. حتما باید در برنامه ۱۰ ساله به نُرم کشوری و نُرم برنامه ششم توسعه برسیم.
وی گفت: به وزارت بهداشت پیشنهاد دادهایم ورود نیروی طرحی آقا برای استان تهران در رشتههای مورد نیاز مثل پرستاری، اتاق عمل، هوشبری و فوریتهای پزشکی فقط برای اورژانس باز باشد. با وجود اینکه ورود نیروی طرحی به تهران ممنوع است؛ اما این را درخواست کردیم که فقط برای اورژانس باز بشود. این موضوع را به معاون درمان وزارت بهداشت هم پیشنهاد کردم و خواهش کردم این اتفاق بیفتد که بتوانیم پایگاهها را باز نگه داریم و بتوانیم تعدادشان را افزایش دهیم.
وی گفت: طی بعضی از ساعات شبانه روز در برخی از مناطق به بحران بر میخوریم؛ چرا که تمام کدها در ماموریت هستند و مجبور می شویم برای انجام عملیات از کدهای همجوار استفاده کنیم.