برگزاری مانور مقابله با زمین لرزه در مدارس
مدرسهها موقع زمین لرزه میتوانند خطرساز باشند و در این زمان جان بسیاری از دانش آموزان در خطر است به همین خاطر آموزش و پرورش هر سال با برگزاری تمرین مقابله با زمین لرزه (مانور)، راههای مقابله با آن را به دانش آموزان میآموزند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، این روشها شامل پناه گیری صحیح و همچنین کمکهای اولیه به مجروحان زمین لرزه است.
در این مانور همچنین دانش آموزان به روشهای صحیح برپایی چادرهای امدادی را فرا میگیرند.
تمرینهای مقابله با زمین لرزه ۲۲ سال است که در مدارس اجرا میشود، اما چرا این تمرینها جدی گرفته نمیشود.
مدیر کل جمعیت هلال احمر استان تهران در این باره میگوید: برگزاری این مانورها نیاز به هماهنگی چند دستگاهی دارد که این هماهنگی زمان بر بوده و در برخی موارد مشکل آفرین نیز هست.
مانورهای زمین لرزه در مدارس با توجه به زلزله خیز بودن کشورمان باید بیشتر جدی گرفته شوند و از حالت نمادین خارج شوند.
در زمین لرزه آذربایجان شرقی و کرمانشاه بسیاری از مدارس آسیب دیدند که اگر این زمین لرزهها در موقع دایر بودن مدارس اتفاق افتاده بود جان بسیاری از دانش آموزان زیادی در معرض خطر قرار میگرفت.
قائم مقام سازمان دانش آموزی آموزش و پرورش در مصاحبه با خبرنگار ما میگوید:در زمین لرزه آذربایجان شرقی مدارس به عنوان پایگاههای مدیریت بحران قرار گرفته بودند و وجود این مدارس بعنوان پایگاه بحران درصورتی امکان پذیر بود که ساختمانهای مدارس نسبت به ساختمانهای دیگر مقاوم بود و زمان زمین لرزه نیز مقاوم بودند.
۳۰ درصد ساختمانهای مدارس ما فرسوده هستند و با کوچکترین زمین لرزه بر سر دانش آموزان هوار خواهند شد به نظر میرسد در کنار تمرینهای مقابله با زلزله در مدارس، آموزش و پرورش باید برای تخریب و نوسازی ساختمانهای مدارس نیز چارهای بیندیشد.