پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیته مشاوران کووید در دولت آفریقای جنوبی گفت: عوارض سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون خفیف تا متوسط است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از اسکای نیوز، پزشک مقیم آفریقای جنوبی و رئیس کمیته مشاوران دولت آفریقای جنوبی در مقابله با کووید ۱۹ با انتقاد از رویه کشورهای ثروتمند در توزیع نامناسب و نامتناسب واکسن در جهان که باعث ایجاد جهشهای مختلف و تولید سویههای متفاوت از کرونا شده است، گفت: هر چند در سویه اومیکرون در مراحل اولیه هستیم، ولی چیزی که تاکنون از این سویه دیده ایم به این شکل است که با وجود قدرت بالا برای انتقال و سرایت از فردی به فرد دیگر، عوارض ناشی از آن خفیف تا متوسط است.
دولت آفریقای جنوبی درباره گسترش هر چه بیشتر و سریعتر سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون در این کشور و مناطق دیگر هشدار داد.
تاکنون دو مورد از ابتلا به این سویه در خاک انگلیس تشخیص داده شده است، ولی این سویه برای نخستین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شد.
در همین حال، پروفسور بری شوب (Barry Schoub)، رئیس هیئت مشاوران دولت آفریقای جنوبی در خصوص کووید ۱۹ درباره نحوه گسترش این سویه گفت: این سویه به سرعت در حال گسترش است. در واقع اگر به تحولات ده روز گذشته نگاه کنید، میبینید که حدود ۲۸۰ مورد ابتلای جدید به صورت روزانه وجود داشت و این میزان در حال حاضر به بیش از سه هزار و دویست مورد در روز رسیده است. از این رو میتوان گفت که این سویه به سرعت در حال گسترش است و در آفریقای جنوبی نیز از استان خائوتنگ و اطراف ژوهانسبورگ شروع شد و حال در استانهای دیگر نیز در حال شیوع است.
وی درباره اینکه سویه جدید تا چه میزان مایه نگرانی است، گفت: در سویه دلتا ما شاهد جهشهای زیادی بودیم؛ سویه دلتا حدود ۱۶ جهش شناخته شده دارد، ولی این ۳۰ پروتئین اسپایک را داراست که بخش مهم ویروس به شمار میآید و این میتواند مایه نگرانی عمدهای باشد. همه ما نگران این هستیم، ولی مساله امیدوار کننده این است که با همه این جهشهایی که پیدا شده است، میتوان گفت ویروس دچار بی ثباتی میشود و باید گفت در سویه دلتا که در حال حاضر سویه اصلی به شمار میرود، واکنش خوبی به واکسنها را داشتیم، ولی قرار نیست وضعیت به همین منوال باقی بماند.
وی درباره علائم و میزان بستری در ابتلا به این سویه گفت: البته هنوز در مراحل نخست همه گیری با این سویه هستیم، ولی ما نظارتهای بیمارستانی دقیقی را به راه انداخته ایم و باید بگویم چیزی که تاکنون داشتیم عوارض و علائم خفیف متوسط است، ولی همانطور که گفتم، هنوز در مراحل نخستین هستیم و باید در انتظار بود.
شوب گفت: البته شکی نیست که ما همگی نگران این سویه هستیم، بخصوص در این کشور از میزان گسترش ویروس نگرانیم، ولی در عین حال مردم را برای دو کار تشویق کنیم. اول از همه اینکه، بخصوص در این کشور، آنها را به زدن واکسن تشویق کنیم، زیرا دست کم در اینجا، در مرحله و سطحی که باید باشیم نیستیم؛ این یک مساله است، ولی در کنار آن باید به مردم برای رعایت تدابیر جلوگیری از ابتلا و انتقال این بیماری از قبیل زدن ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی نیز فشار بیاوریم. ویروس هنوز وجود دارد، هنوز دارد منتشر میشود و حتی فردی که واکسن میزند هیچ تضمینی نیست که مبتلا نشود یا این ویروس را منتقل نکند. برای همین هم باید دو کار انجام شود، واکسیناسیون و رعایت تدابیر لازم برای جلوگیری از ابتلا به این ویروس یا انتقال آن. از این رو گسترش این سویه شاید برای ما زنگ بیدارباشی برای هشیاری هر چه بیشتر در قبال کرونا باشد.
وی درباره اینکه آیا کشورهای ثروتمندی که میلیونها دوز واکسن استفاده نشده دارند در قبال کشورهای فقیرتر رفتاری مناسب در توزیع واکسن را داشته اند یا نه گفت: قطعا این کار انجام نشده است که اگر به این شکل بود شاهد این اتفاقات نبودیم. این از جمله مشکلات اخلاقی دنیای امروز ماست و دلیل اینکه شاهد پیدا شدن سویههای مختلف از این ویروس هستیم این است که جهانیان به صورت کامل واکسینه نشده اند. توزیع مناسبی از واکسن در سراسر دنیا و بخصوص قاره آفریقا انجام نمیگیرد؛ برخی کشورها از دریافت واکسن محروم هستند و کشورهای ثروتمندتر واکسن را برای خود انبار و احتکار کرده اند. در این شکی نیست.