پخش زنده
امروز: -
اسناد محرمانهای که افشا شده نشان میدهد مسئولان دولتی از نا ایمن بودن روکشی که برای برج گرنقل استفاده شد آگاه بودند اما توجهی نکردند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، اسناد محرمانهای که افشا شده نشان میدهد مسئولان دولتی از نا ایمن بودن روکشی که برای برج گرنقل استفاده شد آگاه بودند، اما مانند دهها برجی که هم اکنون این نمای خطرناک را دارند توجهی به ایمنی ساکنان نکردند.
گزارشهای منتشر شده در انگلیس به نقل از یک عضو کمیته بررسی استانداردهای مصالح ساختمانی نشان میدهد روکشی که در برج مسکونی گرنقل در غرب لندن استفاده شد در سال ۲۰۰۲ میلادی نتوانسته بود گواهی استاندارد ایمنی را دریافت کند، اما با وجود این، روکشها استفاده شد و ۱۳ سال بعد موجب شدند ۷۲ زن و مرد و کودک در پی آتش سوزی این برج مسکونی زنده در آتش بسوزند.
کارشناسان همچنین توصیه ماموران آتش نشانی و مسئولان شهری به افراد گرفتار در ساختمان را مبنی بر اینکه در ساختمان بمانید علت دیگر تلفات انسانی بالای این آتش سوزی میدانند.
دکتر جاناتان ایوانز کارشناس ایمنی مصالح ساختمانی میگوید روکش برج گرنفل (Grenfell) روکش آلومنیومی با لایه پلاستیکی بود و موجب شد آتش با سرعت زیاد فراگیر شود. اما در اسناد ساختمان، روکش برج، آلومنیومی درج شده است که درست نیست.
کارشناسان گفتند هم اکنون نیز ۲۴۳ برج مسکونی در انگلیس که هزاران نفر را در خود جای داده اند در آنها از پوشش مشابه برج گرنفل استفاده شده است که ساکنانش با کابوس گرفتار شدن در آتش سوزی مشابه گرنفل روزگار میگذرانند و دولت هنوز برای ایمنی این ساختمانها که اغلب متعلق به شهرداریهاست گام عملی بر نداشته است.
گروه عدالت برای گرنفل افشاگری درباره تقلب در اعطای گواهینامه ایمنی برج مسکونی گرنفل (Grenfell) با آگاهی داشتن از ایمن نبودن این برج در برابر آتش سوزی را "بسیار بسیار تکان دهنده" توصیف کردند و محاکمه و مجازات عاملان آن را خواستار شدند.
در فاجعه آتشسوزی که حدود چهار سال پیش در برج مسکونی ۲۴ طبقه به نام گرنفل در نزدیکی مرکز لندن به وقوع پیوست، ۷۲ نفر از حدود ۶۰۰ ساکن این برج مسکونی، از جمله شماری از هموطنانمان در آتش سوختند که افراد سالخورده و کودکان بی دفاعترین قربانیان این فاجعه بودند.
در نشستی که پارسال بررسی فاجعه برج گرنفل برگزار شد، جاناتان روپر (Jonathan Roper)، یکی از کارکنان شرکت سلوتکس (Celotex) در انگلیس گفته بود مقامات این شرکت، برای دریافت گواهی نامه ایمنی پوشش برج گرنفل در برابر آتش، نتایج آزمایش را دستکاری کرده بودند تا پوشش تولیدی خود را ضد حریق نمایش دهند.
آنها شش میلی متر اکسید منیزیم را که در برابر آتش مقاوم است، به پوشش تولیدی خود افزودند تا بتوانند آزمون ضد حریق را پشت سر بگذارند.
پس از گذشت حدود چهار سال از فاجعه سوختن برج مسکونی گرنفل، هنوز پوششهای قابل اشتعال ساختمانهای بلند برداشته نشده و موارد احتیاطی نیز اجرا نشده است.
پس از بررسیهای اولیه اعلام شد منشاء آتشسوزی این برج از یک یخچال فریزر مدل هات پوینت در طبقه چهارم برج گرنفل بود و از آنجایی که مواد به کار رفته در بازسازی این برج، نامرغوب و سریع الاشتعال بود، آتش به سرعت به همه طبقات این برج سرایت کرد و توصیه به ماندن افراد در آپارتمانهای خود و سپس توصیه در رفتن به پشت بام برای دریافت کمک نیز سبب شد قربانیان در ستونی از دود و آتش گرفتار شوند و جان ببازند.
جنبش مردمی عدالت برای گرنفل و بازماندگان قربانیان برج مسکونی گرنفل در لندن در تیرماه سال جاری اعلام کرد با گذشت سه سال از بروز این فاجعه و وعده دولت، هنوز به پرسشهای فراوان درخصوص علت و عوامل بروز این فاجعه و نیزدرخواست اجرای عدالت درباره مقصران این فاجعه پاسخی داده نشده است.
شهرداری منطقه کنزینگتون و چلسی که یکی از ثروتمندترین شهرداریها در لندن محسوب میشود، مالک برج گرنفل است که ۱۲۰ آپارتمان مسکونی را در خود جای داده بود و زیر نظر یک شرکت خصوصی اداره میشد و سال پیش از آتش سوزی نیز، با ۱۰ میلیون پوند هزینه بازسازی شده بود. ساکنان آن بارها در مورد نقایص ایمنی، از جمله به روز نبودن شبکه هشدار حریق آن اعتراض کرده بودند، اما به گفته ساکنان این برج به هشدارها و درخواستهای آنان هیچ توجهی نشد.